Sarmale de vară, în foi de varză proaspătă, rețeta Roxanei Blenche. „Este absolut delicios.”

Sarmale de vară, în foi de varză proaspătă, rețeta Roxanei Blenche. „Este absolut delicios.”
Sarmale de vară, în foi de varză proaspătă, rețeta Roxanei Blenche. „Este absolut delicios.”

Roxana Blenche a pregătit sarmale în foi de varză proaspătă.

Roxana Blenche deja a obișnuit să împartă rețete delicioase cu urmăritorii săi, astfel că de această dată a dezvăluit rețeta sarmalelor de vară, în foi de varză proaspătă, care se realizează rapid, iar rezultatul este pe măsură.

Ingrediente:

  • O varză proaspătă
  • 3 cepe
  • 200 ml ulei
  • Sare
  • O legătură de mărar
  • Două linguri boia dulce
  • Două linguri paste de tomate
  • 150 grame de orez
  • 1 kg carne tocată porc
  • O roșie tăiată cuburi deasupra

Cum realizează Roxana Blenche compoziția pentru sarmale

Citește și: Pandișpan cu vișine. O alegere minunată, cu o notă de dulceață care va încânta pe oricine

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citește și: Rețeta de prăjitura Albă ca Zăpada! Chef Roxana Blenche te învață cum să prepari acest desert: „Fiți generoși cu coaja de lămâie, că aceasta este de fapt farmecul la prăjitura Albă ca Zăpada.”

Roxana începe prin a tăia cotorul unei verze, pe care o pune la fiert în apă cu sare și exfoliază treptat câte o frunză. Adaugă trei cepe la călit în ulei de floarea-soarelui, cu un praf de sare, apoi adaugă o legătură de mărar tocat pe deasupra și două lingurițe cu vârf de boia dulce. Toată această compoziție este adăugată cu două lingurițe de pastă de tomate și 150 g de orez, apoi se adaugă peste kilogramul de carne tocată. 

„Facem sarmale în foi de varză proaspătă. Tăiem cu ajutorul cuțitului în jurul cotorului, punem apă la fiert cu sare și punem varza. Treptat exfoliem câte o frunză de varză. După care luăm trei cepe, le tăiem cubulețe mici, le adăugăm într-o tigaie cu 200 ml ulei de floarea-soarelui, un praf de sare și o călim. Între timp, tocăm și o legătură de mărar deasupra, două lingurițe cu vârf de boia dulce, amestecăm foarte bine.
Adăugăm două lingurițe de pastă de tomate și 150 grame de orez  și amestecăm totul foarte bine pe foc. Lăsăm totul să se tempereze și adăugăm peste 1 kg de carne tocată de porc. Spată să fie, puțin mai grasă.”,
a spus Roxana Blenche.

Modul de preparare al sarmalelor, rețeta Roxanei Blenche

Citește și: Robi de la ''Casa Iubirii'', imagini inedite alături de ''iubirile'' din viața lui: "Te iubesc!" Despre cine este vorba - kanald.ro

Citește și: Nuntă transformată într-o baie de sânge. Trei bărbați înarmați au deschis focul asupra invitaților- stirilekanald.ro

După ce compoziția este gata, adaugă piper proaspăt măcinat, mărar și sare după gust, dacă mai este nevoie. Ia foile de varză și începe să ruleze sarmalele, iar varza rămasă este tocată și pusă pe fundul oalei, cu o legătură de mărar. Deasupra sarmalelor adaugă cubulețe de roșii cu mărar tocat, iar atunci când sunt gata, sunt servite cu smântână și ardei iute.  „Adăugăm piper proaspăt măcinat, mărar și amestecăm totul foarte bine.

Mai adăugăm sare dacă este nevoie. Luăm foile de varză opărită și începem să rulăm sarmalele. Restul de varză tocată am pus-o pe fundul oalei cu o legătură de mărar, am așezat totul frumos. După care am luat o roșie, am tăiat-o cubulețe mai mari, am așezat deasupra, am pus din nou frunză de varză, apă și la fiert. În sarmale de vară nu se pune suc de roșii, se pun cuburi de roșii.
Este absolut delicios. La noi se mănâncă foarte mult aceste sarmale în sezonul de vară. Punem smântână pe deasupra, un ardei iute și să avem poftă bună. Ce bune sunt!”,
a mai spus Roxana Blenche.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Rețeta de gomboți cu prune! Cum prepară chef Roxana Blenche desertul copilăriei: „După ce gomboții s-au ridicat la suprafață, îi mai lăsăm 5 minute, după care îi scoatem și îi punem în pesmet.”

OOPS! Andreea Mantea, cu trupul mai DEZGOLIT ca niciodată! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat TOT la vedere

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Cum a arătat cea de-a doua rochie de mireasă purtată de Anda Adam la nunta cu Joseph Eudor Mohaci

Motivul pentru care Simona Pătruleasa nu își dorea să se căsătorească: „Nu mă așteptam...”

Alexandra și Gagea au dat cărțile pe față! „Vrei să punem punct? Eu plec acasă!” Iată ce și-au spus cei doi concurenți între patru ochi și ce decizie radicală au luat în privința relației lor

Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia


Cookies