Roxana Blenche a pregătit sarmale în foi de varză proaspătă.
Roxana Blenche deja a obișnuit să împartă rețete delicioase cu urmăritorii săi, astfel că de această dată a dezvăluit rețeta sarmalelor de vară, în foi de varză proaspătă, care se realizează rapid, iar rezultatul este pe măsură.
Ingrediente:
- O varză proaspătă
- 3 cepe
- 200 ml ulei
- Sare
- O legătură de mărar
- Două linguri boia dulce
- Două linguri paste de tomate
- 150 grame de orez
- 1 kg carne tocată porc
- O roșie tăiată cuburi deasupra
Cum realizează Roxana Blenche compoziția pentru sarmale
Citește și: Pandișpan cu vișine. O alegere minunată, cu o notă de dulceață care va încânta pe oricine
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Roxana începe prin a tăia cotorul unei verze, pe care o pune la fiert în apă cu sare și exfoliază treptat câte o frunză. Adaugă trei cepe la călit în ulei de floarea-soarelui, cu un praf de sare, apoi adaugă o legătură de mărar tocat pe deasupra și două lingurițe cu vârf de boia dulce. Toată această compoziție este adăugată cu două lingurițe de pastă de tomate și 150 g de orez, apoi se adaugă peste kilogramul de carne tocată.
„Facem sarmale în foi de varză proaspătă. Tăiem cu ajutorul cuțitului în jurul cotorului, punem apă la fiert cu sare și punem varza. Treptat exfoliem câte o frunză de varză. După care luăm trei cepe, le tăiem cubulețe mici, le adăugăm într-o tigaie cu 200 ml ulei de floarea-soarelui, un praf de sare și o călim. Între timp, tocăm și o legătură de mărar deasupra, două lingurițe cu vârf de boia dulce, amestecăm foarte bine. Adăugăm două lingurițe de pastă de tomate și 150 grame de orez și amestecăm totul foarte bine pe foc. Lăsăm totul să se tempereze și adăugăm peste 1 kg de carne tocată de porc. Spată să fie, puțin mai grasă.”, a spus Roxana Blenche.Modul de preparare al sarmalelor, rețeta Roxanei Blenche
După ce compoziția este gata, adaugă piper proaspăt măcinat, mărar și sare după gust, dacă mai este nevoie. Ia foile de varză și începe să ruleze sarmalele, iar varza rămasă este tocată și pusă pe fundul oalei, cu o legătură de mărar. Deasupra sarmalelor adaugă cubulețe de roșii cu mărar tocat, iar atunci când sunt gata, sunt servite cu smântână și ardei iute. „Adăugăm piper proaspăt măcinat, mărar și amestecăm totul foarte bine.