Află din rândurile următoare care este rețeta de musaca de post a maicii Cristofora de la Mănăstirea Văleni.
Perioada postului reprezintă o perioadă dificilă pentru mulți credincioși care nu știu ce să mai gătească de post. În ajutorul lor le vine maica Cristofora de la Mănăstirea Văleni, care a gătit o rețetă delicioasă de post: musaca cu cartofi și ciuperci.
Maica a explicat pentru Trinitas întregul proces de preparare al acestei rețete simplu, ușoare și delicioase de post.
Rețeta de musaca de post a maicii Cristofora de la Mănăstirea Văleni
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente:
- 1 kg de cartofi;
- sare;
- 50 ml de ulei;
- două cepe;
- 600 g de ciuperci în conservă;
- 50 ml de ulei, în care se călește 1/2 ceapă (pentru piure);
- 250 ml de sos de ardei;
- mărar;
- 3 fire de usturoi verde;
- pătrunjel.
Mod de preparare:
Maica Cristofora a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ O să facem o musaca cu ciuperci. Cartofii îi facem piure. După ce facem piureul, pregătim sosul, care se pune în musaca și o dăm la cuptor. Simplu. O să scoatem cartofii. Pregătim sosul pentru cartofii la cuptor cu ciuperci.
Am pus ulei. Pun un pic de usturoi, un pic de sare. Îl lăsăm puțin să se undească. Acum o să pun ceapa și ciupercile. După ce s-a călit un pic ceapa, o să punem ciupercile. Astea conservate la borcan sunt practice pentru că ele sunt deja fierte și se fac mai repede. O să le las așa. Acopăr. O să pun uleiul pe care l-am făcut pe ceapă peste piure.
Ulterior, maica Cristofora a pus musacaua la cuptor și după ce s-a rumenit a presărat pătrunjel proaspăt pe deasupra.