Rețetă de musaca de vinete puse în straturi

Rețetă de musaca de vinete puse în straturi
Rețetă de musaca de vinete puse în straturi

Musacaua de vinete, așezate în straturi, este o mâncare sănătoasă și reprezintă o variantă ideală pentru cină sau pentru un prânz delicios.

În general, musacaua se face din cartofi și carne, dar dacă v-ați săturat de rețeta clasică, puteți să încercați și altceva. Iată o rețetă simplă de musaca de vinete, cu roșii, ardei și carne.

Musacaua de vinete, cea mai simplă rețetă

Musacaua se găsește în bucătăriile mai multor țări, dar compoziția diferă de la o regiune la alta. De exemplu, în Grecia musacaua de vinete conține și cartofi și este acoperită cu un sos alb.

Turcii nu fac musacaua în straturi și nici nu-i pun cartofi. La noi, musacaua se face, în general, din cartofi și carne, ingredientele fiind așezate în straturi.

Astăzi vă provocăm să încercați o altfel de musaca, din vinete, roșii, ardei și carne. Ideal ar fi să dați prin făină și să prăjiți rondelele de vinete, înainte de a le pune în musaca.

De asemenea, ar fi cel mai bine să coaceți ardeii înainte. În acest fel, veți obține o musaca mult mai gustoasă. Acest preparat se poate servi atât cald, cât și rece.

Ingrediente:

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

  • un kg de carne tocată
  • două cepe sau o legătură de ceapă verde
  • 3 vinete
  • 8 ardei grași
  • 6-7 roșii
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • ulei
  • 400 ml de smântână (trebuie să aibă cel puțin 20% grăsime)

Cum se prepară musacaua de vinete

Pentru musacaua de vinete puteți folosi orice fel de carne vă place. Poate fi de vită, de miel, de porc sau de pui.
Coaceți ardeii în cuptor, dacă nu vreți să-i faceți pe aragaz și să aveți fum în casă.

După ce se coc, puneți-i într-un castron și acoperiți-i cu un prosop, ca să se aburească.

În acest fel, ardeii se vor curăța mult mai ușor de pieliță.

Tăiați vinetele în rondele mai groase, dați-le cu sare și lăsați-le să se scurgă. După aceea, dați rondelele prin făină și prăjiți-le în ulei încins. Scoateți-le pe șervețele absorbante.

Într-o tigaie curată, căliți puțin și carnea. Dacă este mai grasă, nu-i mai puneți ulei. Dacă folosiți carne de pui, adăugați o lingură de ulei când o căliți.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Apoi puneți și ceapa la călit, după ce o tocați mărunt.

Potriviți de sare și de piper, după gust. Dacă vă place, puneți și puțin cimbru. Ardeii copți se taie bucățele, iar roșiile rondele.

Într-o formă termorezistentă, puneți un strat de rondele de vinete, apoi jumătate din cantitatea de carne, așezați jumătate din ardeii copți și puneți și rondele de roșie.

Așezați încă un strat de carne, ardei copți și rondele de vinete. Deasupra trebuie să aveți un strat de roșii, peste care veți adăuga smântâna.

Băgați musacaua în cuptorul preîncălzit și lăsați-o timp de 40-45 de minute.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies