Află din rândurile următoare care este rețeta de mușchiuleț de porc cu piure a lui Horia Moculescu.
Horia Moculescu, în vârstă de 86 de ani, a trecut prin numeroase momente dificile din cauza problemelor de sănătate pe care le-a avut. Astfel, ajuns la vârsta „oamenilor tari”, artistul își petrece timpul în confortul propriei sale locuințe, acolo unde face diferite activități casnice, în funcție de cât îi permite starea de sănătate.
Pe lângă pasiunea pentru muzică, Horia Moculescu este pasionat și de gătit.
În cadrul unui interviu pentru FANATIK, Horia Moculescu a dezvăluit care este rețeta sa de mușchiuleț de porc cu piure. Maestrul are câteva ingrediente secrete pe care le folosește, astfel încât rezultatul să fie demn de restaurantele de cinci stele.
Rețetă de mușchiuleț de porc cu piure
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente
Potrivit informațiilor oferite de Horia Moculescu, pentru a pregăti mușchiulețul de porc cu piure, avem nevoie de următoarele ingrediente:
- Mușchiuleț de porc
- Condimente
- Ulei
- Unt
- Coniac
- Cartofi
- Ceapă verde
- Lapte
- Sare
Cum prepari cel mai bun mușchiuleț de porc
Citește și: Rețeta de paste cu legume și cârnați chorizo a Andreei Marin! Vedeta și-a dezvăluit secretele culinare!
Horia Moculescu a dezvăluit, pas cu pas, modul de preparare al mușchiulețului de porc. Maestrul a împărtășit secretele sale culinare.
„ Este una dintre mâncărurile cele mai accesibile. Iar pentru că este ușor de făcut, succesul este garantat. Ca să nu mai spun că este delicios, iar rezultatul final este unul spectaculos. Se ia un mușchiuleț de porc bine ales.
Condimentele sunt foarte importante. Apoi se pune în tigaie, cu puțin ulei și cu unt. Se pune ulei pentru ca untul să nu se ardă. Se perpelește până suntem siguri că s-a făcut. Se prăjește aproximativ 12-14 minute. Iar la final, am un ingredient al meu secret. Se pune deasupra un păhărel de coniac. ”, a declarat Horia Moculescu pentru FANATIK.
Secretul unui piure ca la restaurant
După ce am preparat mușchiulețul de porc, avem nevoie de o garnitură pentru acesta. În acest caz, maestrul Horia Moculescu a povestit cum prepară el un piure ca cel pe care îl servim în restaurantele de cinci stele.
„Alături de mușchiul de porc trebuie să ai un piure fin. Există o variantă, așa cum îl mai fac eu, un piure în care am adăugat cozi de ceapă verde, tăiate foarte mărunt. În piure se adaugă o cantitate generoasă de unt. La restaurantele de 5 stele se spune că piureul se face într-o cantitate egală de unt și cartof. Se pune unt mult și lapte, puțină sare, iar apoi se adaugă cozile de ceapă tăiate fin.”, a mai spus maestrul.