Maica Ecaterina a dezvăluit rețeta de negresă cu glazură de ciocolată.
Un desert delicios și destul de rapid de făcut este negresa cu ciocolată, iar maica Ecaterina a dezvăluit rețeta unu negrese cu glazură la rece.
Care sunt ingredientele pentru negresa cu ciocolată
Citește și: Gogoși de post mănăstireşti. Ce să adaugi pentru a ieși pufoase și aromate
Citește și: Rețeta de cozonac cu nucă a lui chef Sorin Bontea. „Este un cozonac simplu. Am să mă delectez cu ceva bun.”
Maica Ecaterina a explicat, pas cu pas, care sunt ingredientele pe care le folosește pentru a realiza negresa cu ciocolată și a menționat cantitățile exacte de care aveți nevoie.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente:
- 5 ouă
- 250 g zahăr
- 250 g făină de grâu
- 150 ml iaurt
- 200 g unt
- 5 linguri cacao
- 2 plicuri praf de copt
- fulgi de ciocolată/ ciocolată sfărâmată
- 1 esență de rom
- 100 ml ulei
- un praf de sare
Glazură la rece:
- 150 g zahăr pudră
- 3 linguri cacao
- 2 linguri ulei
- 3 linguri apă
„Vă îndulcesc cu ciocolată. Dacă aveți ceva resturi de ciocolată pe la frigider, puteți face o rețetă foarte gustoasă, o negresă. Spre deosebire de alte prăjituri, acolo unde trebuie amestecate ouăle, aici punem ouăle întregi.
Negresa aceasta o vom face cu fulgi de ciocolată. Punem un strop de sare, adăugăm și zahărul și romul peste zahăr. Cine nu suportă romul, poate folosi vanilie. În general, la prăjturile care conțin ciocolată, pun rom. Amestecăm romul cu zahărul și ouăle. După ce s-a făcut puțin spumă, adăugăm untul încălzit la temperatura camerei. Acum batem untul cu ouă și zahărul și adăugăm în ploaie uleiul. Această prăjitură o pregătea mama des, dar nu atât de îmbunătățită, ci doar punea cacao.
Pun cacao să omogenizăm cu untul și potențează și culoarea. Amestecăm bine. După ce s-a omogenizat în compoziție, adăugăm o parte de făină și amestecăm din nou, apoi punem laptele acru sau iaurt. Am ales lapte acru deoarece frăgezește prăjitura mai bine. Amestecăm frumos, apoi punem praful de copt peste făină, omogenizăm, apoi adăugăm făina în compoziția de negresă. Aluatul trebuie să aibă o consistență cremoasă, să nu fie nici fluid, dar foarte cremos.
Cum pregătește maica Ecaterina glazura la rece pentru negresă
Maica Ecaterina a spus și care este secretul glazurii de ciocolată și cum puteți obține un înlocuitor foarte rapid, din cacao, ulei și lapte. “Prăjitura e gata, miroase așa de bine. Are o crustă crocantă pe deasupra. De regulă, la această prăjitură se pune ciocolată topită, dar dacă nu avem, facem o glazură la rece din cacao, zahăr pudră, 2 linguri de ulei și 3 linguri de apă. Amestecăm într-un vas cacao cu zahărul pudră și amestecăm ușor, ușor, adăugăm în ploaie uleiul. În loc de ulei putem folosi și unt topit. Dacă se îngroașă, adăugăm apă sau lapte rece. Consistența trebuie să fie cât mai fluidă, iar dacă prăjitura e caldă, cu atât mai bine ne ajută să o întindem. O punem deasupra prăjiturii. E o metodă simplă pentru a obține o glazură, iar dacă nu aveți ciocolată în casă, nu vă panicați.”, a povestit maica Ecaterina.