Rețetă de omletă cu cartofi. Cum se prepară și ce mirodenii trebuie să pui în ea

Rețetă de omletă cu cartofi. Cum se prepară și ce mirodenii trebuie să pui în ea
Rețetă de omletă cu cartofi. Cum se prepară și ce mirodenii trebuie să pui în ea

Omleta cu cartofi este o rețetă originară din Spania. Iată cum se prepară și ce condimente folosesc spaniolii, pentru a găti această faimoasă omletă.

Omleta cu cartofi se numește, de fapt, tortilla de patatas, și provine de la spanioli. Se prepară imediat și este ideală pentru un mic dejun sau chiar pentru un prânz sățios. 

Cea mai simplă rețetă de omletă cu cartofi

Dacă ați avut posibilitatea de a vizita Spania, atunci cu siguranță ați văzut că în fiecare restaurant cu mâncare tradițională, găsiți în meniu și celebra tortilla de patatas.

Aceasta mai este cunoscută și sub denumirea de tortilla de papas sau tortilla espanola. 

Pe românește, este vorba despre omleta cu cartofi. În cazul în care dimineața preferați să mâncați omletă, dar parcă v-ați săturat de gustul clasic, atunci este momentul să treceți la un alt nivel al omletelor. 

Cea cu cartofi este pur și simplu delicioasă! Nu vă speriați.

Este o rețetă rapidă, aveți nevoie de doar câteva ingrediente și chiar nu aveți cum să dați greș. 

Rețeta originală de omletă cu cartofi conține doar cartofi, ouă, ulei și ceapă. Aceasta din urmă este opțională.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Iată de ce aveți nevoie pentru a prepara omleta cu cartofi:

  • 2 cartofi
  • 3-4 ouă
  • sare
  • piper
  • șuncă sau bacon (opțional)
  • ceapă (opțional)
  • ardei (opțional) 
  • ulei

Cum se prepară omleta cu cartofi

Curățați cartofii de coajă, spălați-i și tăiați-i în cubulețe. Aveți grijă ca acestea să fie cât mai mici, pentru ca omleta să aibă un aspect frumos. 

Într-o tigaie, puneți ulei la încins și prăjim cubulețele de cartofi. Când aceștia sunt aproape gata, puteți adăuga bucățele de șuncă, de bacon sau oricare alte mezeluri care vă plac. 

De asemenea, tot acum puteți pune și ceapă tocată mărunt și ardei, care va fi, de asemenea, tăiat cât mai fin. Toate aceste ingrediente se mai lasă puțin pe foc, pentru a se căli bine. 

Între timp, bateți ouăle cu un praf de sare și cu piper și apoi adăugați-le în tigaie, peste celelalte ingrediente. Când omleta se va rumeni, o întoarceți pe partea cealaltă, cu ajutorul unei palete. Nu faceți acest lucru cu o furculiță, ca să nu vi se rupă omleta. 

Țineți cont că, în mod normal, omleta cu cartofi nu are mezeluri în ea și nici ardei.

Noi v-am propus aceste variante, pentru ca omleta să aibă un aspect mai colorat și să aibă mai multe arome. 

De exemplu, în unele regiuni ale Spaniei, localnicii nu folosesc nici măcar ceapă în această omletă, ci doar cartofi, ouă, sare și ulei, de preferabil să fie de măsline. 



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies