Rețetă de Pancakes pufoase cu unt. Se pot servi cu sirop de arțar, smochine și nuci!

cea mai simpla reteta de pancakes cu unt
Rețetă de Pancakes pufoase cu unt

Pancakes cu sirop de arțar, smochine și nuci reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  pancakes cu sirop de arțar, smochine și nuci. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase pancakes cu sirop de arțar, smochine și nuci, preparate exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Pancakes pufoase cu unt

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  pancakes cu sirop de arțar, smochine și nuci, absolut delicioase, în doar 6 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – 30 minute

Timp total  – o oră

Porții  – 4 persoane

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Ingrediente – Pancakes pufoase cu unt

  • o ceașcă și jumătate de făină
  • 4 lingurițe de praf de copt
  • un praf de sare (după gust)
  • un ou întreg (la temperatura camerei)
  • o cană de lapte (la temperatura camerei)
  • 2 cuburi de unt (la temperatura camerei)+ în plus
  • o esență de vanilie
  • sirop de arțar
  • nuci
  • smochine

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru

aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

reteta de pancakes pufoase cu unt
Rețetă de Pancakes pufoase cu unt[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Tort de ciocolată cu glazură. Perfect pentru iubitorii de ciocolată!

Mod de preparare - Pancakes pufoase cu unt

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga o ceașcă și jumătate de făină, alături

de 4 lingurițe de praf de copt și un praf de sare (după gust). Cu ajutorul unei linguri, vom amesteca toate ingredientele adăugate, iar bolul se lasă deoparte.

Pasul 2.  În continuare, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mici, în care vom sparge un ou întreg (la temperatura camerei), alături de o cană de lapte (la temperatura camerei).

Lăsăm bolul deoparte pentru puțin timp, iar apoi adăugăm și 2 cuburi de unt (la temperatura camerei), pe care le-am topit la cuptorul cu microunde, în prealabil. Cu ajutorul unei furculițe, vom încorpora toate ingredientele adăugate în bol, cât mai bine cu putință. Imediat apoi, tot în acest bol, vom adăuga și o esență de vanilie, motiv pentru care vom mai amesteca puțin tot cu furculița.

Pasul 3.  A venit momentul să combinăm ingredientele uscate cu ingredientele umede. Așadar, în bolul în care se află ingredientele uscate, vom turna și compoziția de ingrediente umede, din celălalt bol. Cu ajutorul unei linguri de lemn, încorporăm cele două tipuri de compoziții, cât mai bine cu putință, încât să nu existe cocoloașe de niciun fel. Bolul cu compoziția noastră de pancakes se mai lasă pentru puțin timp deoparte.

pancakes pufoase cu unt
Rețetă de Pancakes pufoase cu unt[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 4.  După acest interval de timp, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, pe care o vom așeza pe aragaz, la foc scăzut spre mediu. În momentul în care tigaia s-a încălzit, vom adăuga puțin unt, pentru a se topi.

Pasul 5.  Imediat apoi, cu ajutorul unei cupe mai mici de înghețată, vom lua puțină cantitate din compoziția noastră de pancakes, pe care o vom așeza în tigaie. Se recomandă să lăsăm clătitele să se întindă singure și să se gătească timp de doar câteva minute. În momentul în care se vor forma bule de aer deasupra, atunci, cu ajutorul unei spatule, vom întoarce clătita și o vom mai găti pentru încă câteva minute. Procesul se repetă pentru întreaga compoziție din bol.

Pasul 6.  După ce am terminat de pregătit toate clătitele, acestea se pot transfera pe o farfurie, pentru a așeza o bucată mică de unt (la temperatura camerei), peste care vom turna puțin sirop de arțar. Se pot servi cu câteva nuci alături, dar și cu smochine, iar rețeta este gata!

Pancakes cu sirop de arțar, smochine și nuci  sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!

cea mai buna reteta de pancakes cu unt
Rețetă de Pancakes pufoase cu unt[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Tort de ciocolată cu cremă de frișcă și căpșune



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies