Pancakes cu sirop de arțar, smochine și nuci reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de pancakes cu sirop de arțar, smochine și nuci. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase pancakes cu sirop de arțar, smochine și nuci, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Pancakes pufoase cu unt
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de pancakes cu sirop de arțar, smochine și nuci, absolut delicioase, în doar 6 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – 30 minute
Timp total – o oră
Porții – 4 persoane
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente – Pancakes pufoase cu unt
- o ceașcă și jumătate de făină
- 4 lingurițe de praf de copt
- un praf de sare (după gust)
- un ou întreg (la temperatura camerei)
- o cană de lapte (la temperatura camerei)
- 2 cuburi de unt (la temperatura camerei)+ în plus
- o esență de vanilie
- sirop de arțar
- nuci
- smochine
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru
aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.Citește și: Rețetă de Tort de ciocolată cu glazură. Perfect pentru iubitorii de ciocolată!
Mod de preparare - Pancakes pufoase cu unt
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga o ceașcă și jumătate de făină, alături
de 4 lingurițe de praf de copt și un praf de sare (după gust). Cu ajutorul unei linguri, vom amesteca toate ingredientele adăugate, iar bolul se lasă deoparte.Pasul 2. În continuare, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mici, în care vom sparge un ou întreg (la temperatura camerei), alături de o cană de lapte (la temperatura camerei).
Pasul 3. A venit momentul să combinăm ingredientele uscate cu ingredientele umede. Așadar, în bolul în care se află ingredientele uscate, vom turna și compoziția de ingrediente umede, din celălalt bol. Cu ajutorul unei linguri de lemn, încorporăm cele două tipuri de compoziții, cât mai bine cu putință, încât să nu existe cocoloașe de niciun fel. Bolul cu compoziția noastră de pancakes se mai lasă pentru puțin timp deoparte.
Pasul 4. După acest interval de timp, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, pe care o vom așeza pe aragaz, la foc scăzut spre mediu. În momentul în care tigaia s-a încălzit, vom adăuga puțin unt, pentru a se topi.
Pasul 5. Imediat apoi, cu ajutorul unei cupe mai mici de înghețată, vom lua puțină cantitate din compoziția noastră de pancakes, pe care o vom așeza în tigaie. Se recomandă să lăsăm clătitele să se întindă singure și să se gătească timp de doar câteva minute. În momentul în care se vor forma bule de aer deasupra, atunci, cu ajutorul unei spatule, vom întoarce clătita și o vom mai găti pentru încă câteva minute. Procesul se repetă pentru întreaga compoziție din bol.
Pasul 6. După ce am terminat de pregătit toate clătitele, acestea se pot transfera pe o farfurie, pentru a așeza o bucată mică de unt (la temperatura camerei), peste care vom turna puțin sirop de arțar. Se pot servi cu câteva nuci alături, dar și cu smochine, iar rețeta este gata!
Pancakes cu sirop de arțar, smochine și nuci sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Tort de ciocolată cu cremă de frișcă și căpșune