Cel mai bun tort de ciocolată. Ghid pas cu pas pentru a pregăti un desert seducător!

cea mai buna reteta de tort de ciocolata cu glazura
Rețetă de Tort de ciocolată cu glazură

Tortul de ciocolată cu glazură reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  tort de ciocolată cu glazură. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos tort de ciocolată cu glazură, preparat exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Tort de ciocolată cu glazură

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  tort de ciocolată cu glazură, absolut delicioasă, în doar 10 pași simpli!

Timp de pregătire  – o oră

Timp de preparare  – 40 minute

Timp total  – o oră și 40 minute

Porții  – 8 persoane

Ingrediente – Tort de ciocolată cu glazură

  • ulei
  • 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
  • 400 g făină
  • 6 linguri de pudră de cacao
  • sare (după gust)
  • 2 plicuri de praf de copt
  • 150 g ciocolată cu lapte
  • o ceașcă de cafea fierbinte
  • 460 g unt(la temperatura camerei)
  • 800 de grame de zahăr granulat
  • 5 ouă
  • o esență de vanilie
  • 1,6 l de lapte(la temperatura camerei)
  • 120 g amidon de porumb
  • 100 g fulgi de ciocolată
  • bomboane de ciocolată (după preferințe)

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

tort de ciocolata cu glazura
Rețetă de Tort de ciocolată cu glazură[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citește și: Rețetă de tort Napoleon. Cel mai bun tort de casă cu o cremă delicioasă, fără ouă!

Mod de preparare - Tort de ciocolată cu glazură

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de 4 tăvi rotunde de tort, pe care vom așeza hârtie de copt și pe care le vom mai unge cu puțin  ulei.

Pasul 2.  Imediat apoi, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, pentru a ne ocupa de prepararea tortului nostru propriu-zis, în care vom adăuga 2 lingurițe de  bicarbonat de sodiu, 400 de grame de 

făină, 2 linguri de  pudră de cacao sare (după gust)  și 2 plicuri de  praf de copt. Cu ajutorul unui tel, le vom amesteca bine, iar momentan, bolul se va lăsa deoparte.

Pasul 3.  Vom avea nevoie acum de un alt  bol, în care vom adăuga 150 de grame de  ciocolată  cu lapte mărunțită în prealabil.

Imediat apoi, în același bol vom adăuga și o ceașcă de  cafea fierbinte,  moment în care le vom amesteca împreună, ca ciocolata să se topească, fără să fie nevoie să punem bolul în cuptorul cu microunde.

Pasul 4.  Separat, într-un alt bol de dimensiuni mai mari, vom adăuga și 400 de grame de  unt  (la temperatura camerei), tăiat în cubulețe mai mici, pe care îl vom zdrobi cu ajutorul uni mixer.

Odată sfărâmat, vom adăuga și 400 de grame de  zahăr granulat. Separat, vom separa 5 gălbenușuri de albușuri, pentru că acum vom avea nevoie doar de gălbenușuri. Acestea se adaugă rând pe rând, împreună cu o  esență de vanilie.

Pasul 5.  Odată amestecate acest ingrediente, urmează și ca ciocolata pe care am topit-o, să fie adăugată în acest bol. Abia mai apoi vom adăuga și 400 de mililitri de  lapte  (la temperatura camerei).

Pasul 6.  Imediat apoi, vom bate separat, într-un alt bol, și cele 5 albușuri de  ou, până când vom obține o spumă din ele. Abia apoi vom adăuga peste ele și 100 de grame de  zahăr granulat,  pe care le vom încorpora cu albușurile.

reteta de tort de ciocolata cu glazura
Rețetă de Tort de ciocolată cu glazură[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 7.  Compoziția se va turna în cele 4 tăvi, stratul fiind nivelat cu ajutorul unei spatule. Tăvile se vor introduce la cuptor pentru aproximativ  35 de minute, la o temperatură de  180 de grade Celsius.

Pasul 8.  Acum este timpul să pregătim crema noastră delicioasă de ciocolată. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 200 de grame de zahăr granulat, 120 de grame de amidon de porumb, 2 linguri de pudră de cacao, un praf de sare, ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unui tel. Imediat apoi, vom adăuga și 1,2 litri de lapte. Oala se va pune pe aragaz, la foc mediu și se aduce la punctul de fierbere și se amestecă până când se va îngroșa. Imediat apoi, vom îndepărta oala de pe foc și vom adăuga 100 de grame de fulgi de ciocolată, pe care îi vom amesteca pentru a se topi. Se lasă deoparte pentru a se răci.

Pasul 9.  Între timp, vom prepara și glazura de ciocolată pentru tortul nostru. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 100 de grame de lapte (la temperatura camerei), 100 de grame de zahăr granulat, 50 de grame de pudr ă de cacao, ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unui tel. Oala se pune pe aragaz, la foc mediu, pentru a ajunge la punctul de fierbere, amestecând continuu și pentru a se îngroșa. Imediat apoi, vom opri focul și vom adăuga 60 de grame de unt. Amestecăm și topim untul cu restul ingredientelor. Glazura de ciocolată se va trece printr-o sită, apoi o vom lăsa să se răcească.

Pasul 10.  A venit momentul să ne ocupăm de asamblarea tortului nostru delicios. Așadar, vom scoate tăvile de blat de tort de la cuptor, ulterior și blatul din tăvi, iar crema se va așeza într-un poș sau într-o pungă, pentru ca primul strat de blat să fie acoperit cu cremă. Procesul se repetă, până la ultimul strat de blat, iar ulterior, deasupra, vom așeza glazura de ciocolată, vom forma câteva vârfuri de ciocolată, peste care vom pune câteva bomboane de ciocolată (după preferințe), iar rețeta este gata!

Tortul de ciocolată cu glazură  este gata și se poate servi. Poftă bună!

cea mai simpla reteta de tort de ciocolata cu glazura
Rețetă de Tort de ciocolată cu glazură[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de chec cu portocale. Musafirii vor cere a doua porție!



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Rețetă de Chec cu cremă de cacao. Alege calea ușoară pentru un desert pe placul tuturor!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies