Panna Cotta este o prăjitură spectaculoasă, dar, surprinzător sau nu, se prepară imediat. Iată care este rețeta clasică a acestui desert italian.
Italienii au câteva deserturi care au devenit celebre în toată lumea. Printre acestea se numără, bineînțeles, și Panna Cotta. Este o rețetă extrem de ușoară, care poate fi pregătită de oricine.
Panna Cotta, o prăjitură spectaculoasă
Acest desert provine din Italia și se traduce prin ”smântână coaptă”. Nu sună foarte bine, dacă ne gândim doar la cuvinte, dar, în realitate, Panna Cotta este unul dintre cele mai spectaculoase deserturi.
Este o prăjitură care se consumă cu lingurița, pentru că are consistența moale și fină, iar gustul este cu adevărat unul desăvârșit. Frișca aromată cu vanilie o să vă încânte simțurile, iar sosurile de fructe, de ciocolată sau de caramel fac din acest desert o minunăție.
Ca și celebrul Tiramisu, și Panna Cotta este un desert rafinat, așa cum știu doar italienii să prepare.
Ingredientul principal al acestui desert este gelatina. Dacă veți respecta întocmai rețeta clasică a italienilor, nu aveți cum să dați greș.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Panna Cotta trebuie pregătit însă cu cel puțin 3 ore înainte de a fi consumat.
Ingrediente:
- 500 ml de frișcă lichidă
- 50 g de zahăr
- o păstaie de vanilie
- 8 g de gelatina
Cum se prepară Panna Cotta
În primul rând, puneți gelatina în apă rece, doar atât cât să fie acoperită puțin, nu să se scufunde. Într-o cratiță, puneți frișca lichidă să se încălzească.
Adăugați și zahărul, dar și păstaia de vanilie.Trebuie să amestecați în permanență în această compoziție. Lăsați-o să fiarbă câteva minute. Apoi luați cratița de pe foc și puneți în lapte gelatina înmuiată.
Amestecați foarte bine, până când gelatina va fi dizolvată complet. Compoziția astfel obținută se toarnă în forme de silicon sau de aluminiu și se lasă să se răcească, până ajunge la temperatura camerei.
După aceea, formele trebuie băgate în frigider și lăsate să stea la rece cel puțin 3 ore.
Ca să reușiți acest lucru, băgați formele într-un vas cu apă caldă, nu fierbinte, pentru doar câteva secunde. Panna Cotta se servește, de obicei, cu dulceață de afine, de zmeură sau de căpșuni. Puteți însă să consumați acest desert și simplu sau cu orice fel de fructe, proaspete sau din compot. Bineînțeles că Panna Cotta se poate servi și cu un delicios sos de caramel deasupra sau chiar cu un sos de ciocolată.