Pasca din ciocolată este perfectă pentru masa de Paște. Cu acest desert veți îmbina perfect gustul tradițional cu savoarea inconfundabilă a ciocolatei.
Mai este mult până la Paște, dar cel mai bine este să vă pregătiți din timp pentru bunătățile pe care le veți pune pe masă. Astăzi vă dezvăluim o rețetă de pască atipică: are foarte multă ciocolată, dar bineînțeles că nu lipsește brânza.
Pasca din ciocolată, desertul ideal pentru masa de Paște
Pasca este unul dintre preparatele care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște.
Încercați o pască mai altfel, cu ciocolată și cu brânză. În acest fel, veți împăca toate gusturile. Combinația de brânză cu ciocolată este perfectă, așadar nu aveți cum să dați greș cu această rețetă.
În plus, se prepară mult mai repede, spre deosebire de clasica pască.
Ingrediente:
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- 200 g făină
- 240 g zahăr
- 3 ouă
- 200 ml lapte
- 220 g unt
- 500 g brânză de vaci
- 10 g praf de copt
- 4 linguri de cacao
- esență de vanilie
- două linguri de griș
Cum se prepară pasca din ciocolată
Într-un castron, amestecați brânza de vaci, 100 de grame de zahăr, 100 de grame de unt, care trebuie să fie moale, două ouă, grișul și esența de vanilie.
Ideal ar fi să omogenizați aceste ingrediente cu un mixer sau cu un blender, dar le puteți amesteca și cu lingura. Aveți grijă ca brânza de vaci să fie foarte bine scursă de zer.
De asemenea, este nevoie de o brânză mai grasă, nu dietetică.Separat, într-un alt castron, amestecați cu mixerul încă 100 de grame de zahăr cu un ou și cu 100 de grame de unt, tot moale.
Adăugați laptele și mixați în continuare. Puneți făina, jumătate din cantitatea de cacao, esență de vanilie sau de rom, dar și praful de copt. Omogenizați foarte bine toate aceste ingrediente.
Într-o formă rotundă, de preferat cu pereții detașabili, puneți hârtie de copt și turnați jumătate din compoziția preparată mai devreme.
După aceea, puneți peste aluatul de cacao, umplutura de brânză. Deasupra turnați cealaltă jumătate din aluatul de cacao. Băgați pasca în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 45 de minute.
După ce va fi coaptă, pasca trebuie lăsată să se răcească în formă. Între timp, preparați glazura de ciocolată. Într-o crăticioară, puneți 40 de grame de zahăr, 20 de grame de unt, două linguri de cacao și 3 linguri de apă rece.
Lăsați compoziția să fiarbă pe foc mic, în timp ce amestecați în permanență în ea. La final, zahărul trebuie să fie dizolvat în totalitate, iar untul să se topească.
Turnați această glazură peste pasca de ciocolată și băgați prăjitura în frigider, pentru cel puțin două ore.