Rețetă de Paste cu pui și ciuperci. Bune de savurat cu familia!

reteta de paste cu pui si ciuperci
Rețetă de Paste cu pui și ciuperci

Pastele cu pui și ciuperci reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  paste cu pui și ciuperci. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase paste cu pui și ciuperci, preparate exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Paste cu pui și ciuperci

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  paste cu pui și ciuperci, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!

Timp de pregătire  – 20 minute

Timp de preparare  – 20 minute

Timp total  – 40 minute

Porții  – 4 persoane

Ingrediente – Paste cu pui și ciuperci

  • apă
  • sare (după gust)
  • 500 g paste fusilli sau orice alt tip de paste
  • 3 linguri de ulei normal sau de măsline
  • o ceapă roșie mică
  • 3 căței de usturoi
  • 3 bucăți de piept de pui
  • piper negru măcinat (după gust)
  • oregano uscat (după gust)
  • câteva ciuperci proaspăt feliate (după preferințe)
  • o cană de lapte condensat
  • o cană de cașcaval

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

reteta paste cu pui si ciuperci la cuptor
Rețetă de Paste cu pui și ciuperci[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de Pui prăjit cu legume, numai bună pentru o seară în care nu ai timp să gătești!

Mod de preparare - Paste cu pui și ciuperci

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, pe care o vom umple cu apă și vom adăuga și un praf de sare (după gust), oală pe care o vom așeza pe aragaz, pentru a fierbe pastele. Imediat apoi vom adăuga și 500 de grame de paste. Puteți folosi orice tip de paste doriți, însă astăzi vom folosi fusilli.

Atenție însă! Nu uitați ca din când în când, să mai amestecați în pastele din oală.

Pasul 2.  Odată ce pastele noastre au început să fiarbă, este nevoie să păstrăm din apa lor, o cană, pe care o vom lăsa deoparte.

Pasul 3.  Separat, într-o tigaie de dimensiuni mai mari, vom turna 3 linguri de ulei, fie normal, fie de măsline, peste care vom adăuga o ceapă roșie mică, pe care am tăiat-o în prealabil, în bucățele mai mici.

Este necesar să mai și amestecăm, așa că nu uitați să o faceți.

Pasul 4.  După ce ceapa noastră s-a mai călit, vom adăuga peste ea și 3 căței de usturoi tăiați mărunt. În acest timp, vom avea nevoie de 3 bucăți de piept de pui, bucăți pe care le vom tăia, rând pe rând, în bucățele mai mici, pe care ulterior le vom adăuga în tigaie, peste ceapă și usturoi.

Din când în când vom mai amesteca ingredientele noastre, iar apoi le vom condimenta cu sare și piper negru măcinat (după gust). Așteptăm să se gătească puiul, timp în care îl vom mai amesteca.

paste cu pui si sos alb
Rețetă de Paste cu pui și ciuperci[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Rețetă de Friptură suculentă de porc cu cartofi crocanți la cuptor

Pasul 5.  La scurt timp după ce puiul nostru s-a mai gătit, vom presăra deasupra și puțin oregano uscat (după gust) și vom adăuga și câteva ciuperci proaspăt feliate (după preferințe), alături de o cană de lapte condensat și vom amesteca, până când sosul se va îngroșa. În acel moment, vom adăuga și o cană de cașcaval ras, în prealabil, dar și cana cu apa păstrată de la paste.

Pasul 6.  După ce am mai amestecat puțin, vom scoate conținutul din tigaie într-un bol separat, iar pastele, într-un alt bol separat, pentru ca ulterior să așezăm sosul cu pui și ciuperci peste paste. Cu toate acestea, o altă variantă este de a transfera și pastele noastre din oală, direct în tigaia cu sos, iar cu ajutorul unei linguri, să le amestecăm, pentru ca sosul să pătrundă prin toate pastele noastre.

Pasul 7.  Indiferent de varianta aleasă, mai putem adăuga puțin cașcaval ras deasupra, după ce am transferat preparatul într-o farfurie, iar rețeta este gata!

Pastele cu pui și ciuperci  sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!

cea mai simpla reteta de paste cu pui si ciuperci
Rețetă de Paste cu pui și ciuperci[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Supă cremă de dovleac cu creveți. Gustoasă și rapidă!

 


Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Rețetă de Supă cremă de dovleac cu creveți. Gustoasă și rapidă!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies