Pastele cu pui și ciuperci reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de paste cu pui și ciuperci. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase paste cu pui și ciuperci, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Paste cu pui și ciuperci
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de paste cu pui și ciuperci, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 20 minute
Timp de preparare – 20 minute
Timp total – 40 minute
Porții – 4 persoane
Ingrediente – Paste cu pui și ciuperci
- apă
- sare (după gust)
- 500 g paste fusilli sau orice alt tip de paste
- 3 linguri de ulei normal sau de măsline
- o ceapă roșie mică
- 3 căței de usturoi
- 3 bucăți de piept de pui
- piper negru măcinat (după gust)
- oregano uscat (după gust)
- câteva ciuperci proaspăt feliate (după preferințe)
- o cană de lapte condensat
- o cană de cașcaval
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Rețeta de Pui prăjit cu legume, numai bună pentru o seară în care nu ai timp să gătești!
Mod de preparare - Paste cu pui și ciuperci
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, pe care o vom umple cu apă și vom adăuga și un praf de sare (după gust), oală pe care o vom așeza pe aragaz, pentru a fierbe pastele. Imediat apoi vom adăuga și 500 de grame de paste. Puteți folosi orice tip de paste doriți, însă astăzi vom folosi fusilli.
Atenție însă! Nu uitați ca din când în când, să mai amestecați în pastele din oală.Pasul 2. Odată ce pastele noastre au început să fiarbă, este nevoie să păstrăm din apa lor, o cană, pe care o vom lăsa deoparte.
Pasul 3. Separat, într-o tigaie de dimensiuni mai mari, vom turna 3 linguri de ulei, fie normal, fie de măsline, peste care vom adăuga o ceapă roșie mică, pe care am tăiat-o în prealabil, în bucățele mai mici.
Pasul 4. După ce ceapa noastră s-a mai călit, vom adăuga peste ea și 3 căței de usturoi tăiați mărunt. În acest timp, vom avea nevoie de 3 bucăți de piept de pui, bucăți pe care le vom tăia, rând pe rând, în bucățele mai mici, pe care ulterior le vom adăuga în tigaie, peste ceapă și usturoi.
Citește și: Rețetă de Friptură suculentă de porc cu cartofi crocanți la cuptor
Pasul 5. La scurt timp după ce puiul nostru s-a mai gătit, vom presăra deasupra și puțin oregano uscat (după gust) și vom adăuga și câteva ciuperci proaspăt feliate (după preferințe), alături de o cană de lapte condensat și vom amesteca, până când sosul se va îngroșa. În acel moment, vom adăuga și o cană de cașcaval ras, în prealabil, dar și cana cu apa păstrată de la paste.
Pasul 6. După ce am mai amestecat puțin, vom scoate conținutul din tigaie într-un bol separat, iar pastele, într-un alt bol separat, pentru ca ulterior să așezăm sosul cu pui și ciuperci peste paste. Cu toate acestea, o altă variantă este de a transfera și pastele noastre din oală, direct în tigaia cu sos, iar cu ajutorul unei linguri, să le amestecăm, pentru ca sosul să pătrundă prin toate pastele noastre.
Pasul 7. Indiferent de varianta aleasă, mai putem adăuga puțin cașcaval ras deasupra, după ce am transferat preparatul într-o farfurie, iar rețeta este gata!
Pastele cu pui și ciuperci sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Supă cremă de dovleac cu creveți. Gustoasă și rapidă!