Reţeta de mai jos reprezintă cam tot ce ţi-ai putea dori de la o masă: este săţioasă, sănătoasă, iar gustul te va trimite direct în al nouălea cer.
Mod de preparare
Se pune apă la fiert cu o linguriţă de sare. În acest timp se curată spanacul de codiţe şi se spală bine sub jet de apă rece.
Când apă fierbe se pune spanacul şi se fierbe maxim 5 minute apoi se scoate cu o paleta într-un vas, nu se scurge de zeamă prea bine deoarece trebuie mai zemos.
În apă în care a fiert spanacul se pun pastele şi se fierb 1 minut mai mult decât scrie pe ambalaj. Cât timp pastele fierb se prepară rapid un sos pesto de spanac astfel: se mixează spanacul cu ajutorul unui mixer vertical, se adaugă uleiul de măsline, usturoiul tocat mărunt şi celelalte condimente şi plante aromatice, nu se mixează exagerat de fin, la final se gustă şi se mai potriveşte gustul de sare şi piper, apoi adaugă şi cele două fructe de avocado şi mai mixează puţin.
Pastele când sunt fierte se scurg şi se clătesc sub jet de apă călduţă, se pun într-un vas şi se amestecă cu sosul de spanac şi avocado.
Se lasă 2 minute şi se amestecă din nou, se servesc imediat cât sunt calde, mie îmi plac cu sos mai mult dar se pot face după preferinţă fiecăruia.
Poftă bună!