Pizza salami reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de pizza salami. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă pizza salami, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Pizza salami
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de pizza salami, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 20 minute
Timp de preparare – 40 minute
Timp de crescut – o oră
Timp total – 2 ore
Porții – 4 persoane
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente – Pizza salami
Ingrediente pentru aluat
- cașcaval (după gust)
- salam (după preferințe)
- 300 ml apă
- 2 pliculețe de drojdie uscată
- sare
- ulei de măsline
- 2 linguri de zahăr granulat
- rozmarin uscat
- 500 g făină
Ingrediente pentru sosul de roșii
- sare (după gust)
- piper (după gust)
- 2 căței de usturoi
- ulei de măsline
- 3 frunze de busuioc proaspăt
- 400 g roșii cuburi la conservă
Ingrediente pentru decor
- câteva frunze de busuioc proaspăt
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane.
Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus.Citește și: Rețetă de Cotlete de berbecuț, gustoasă pentru toți oaspeții!
Mod de preparare - Pizza salami
Pasul 1. În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de prepararea aluatului. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 300 de mililitri de apă (aceasta trebuie să fie călduță), alături de
Pasul 2. În acest timp, vom avea nevoie, de această dată, de bolul de mixer. Începem prin a turna amestecul de drojdie obținut, o lingură și jumătate de zahăr granulat, o jumătate de linguriță de sare, un praf de rozmarin
Pasul 3. În continuare, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, uns cu puțin ulei. Trebuie uns și aluatul, însă acesta îl vom unge cu puțin ulei de măsline. Imediat apoi, aluatul se va pune în respectivul bol, pe care îl vom acoperi cu un prosop umed, și-l vom lăsa să se odihnească, timp de aproximativ o oră.
Citește și: Rețetă de Salată cu creveți la grătar și sos Louie. O idee bună pentru masa de Revelion!
Pasul 4. Acum a venit timpul să ne ocupăm și de prepararea sosului de roșii. Așadar, vom avea nevoie de 2 căței de usturoi, tocați mărunt, pe care îi vom pune într-o oală de dimensiuni potrivite, alături de 2 linguri de ulei de măsline. Punem oala pe aragaz, la foc mediu și așteptăm ca usturoiul să sfârâie, pentru a adăuga și 3 frunze de busuioc proaspăt, pe care le-am tăiat mărunt în prealabil. Amestecăm și adăugăm și 400 de grame de roșii cuburi la conservă , sare (după gust) și piper negru măcinat (după gust). Așteptăm să ajungă la punctul de fierbere, apoi mai lăsăm sosul pe foc pentru încă 15 minute, timp în care va scădea.
Pasul 5. După acest interval de timp, luăm și aluatul din bol și începem să-l batem puțin, pe o suprafață plată, pe care am presărat puțină făină. Frământăm aluatul, iar apoi îl împărțim în 4 părți egale, părți pe care le vom întinde cu ajutorul unui sucitor, într-o formă de cerc mai mare.
Pasul 6. Acum că și aluatul de pizza, dar și sosul de roșii este gata, nu ne-a mai rămas decât să ne ocupăm de asamblarea preparatului nostru. Așadar, vom lua fiecare parte de aluat și o vom așeza pe o hârtie de copt, în tavă, peste care vom pune sosul de roșii pe toată suprafața acesteia (fără zona marginilor), apoi vom presăra și cașcaval ras (după preferințe) și câteva felii de salam (după preferințe). Tăvile se introduc la cuptor, timp de aproximativ 20 de minute, la o temperatură de 230 de grade Celsius.
Pasul 7. După acest interval de timp, rețeta este gata și putem adăuga deasupra și câteva frunze de busuioc proaspăt (opțional).
Pizza salami este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!
Citește și: Cât timp se fierb ouăle poșate. Câte minute trebuie fierte