Rețeta de Plăcintă cu gem de căpșune, preferată de cei mici!

reteta de placinta cu gem de capsune
Rețeta de Plăcintă cu gem de căpșune, preferată de cei mici

Plăcinta cu gem de căpșune reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  plăcintă cu gem de căpșune. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă plăcintă cu gem de căpșune, preparată exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Plăcintă cu gem de căpșune

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  plăcintă cu gem de căpșune, absolut delicioasă, în doar 10 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – 40 minute

Timp total  – o oră și 10 minute

Porții  – 8 persoane

Ingrediente – Plăcintă cu gem de căpșune

Ingrediente pentru plăcintă cu gem de căpșune

  • 2 căni de făină
  • un sfert de cană de zahăr granulat
  • un praf de sare
  • 150 g unt (la temperatura camerei)
  • o esență de vanilie
  • 2 ouă întregi (la temperatura camerei)
  • 500 g gem de căpșune
  • lapte

Ingrediente pentru servire

  • căpșune proaspete

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

cea mai simpla reteta de placinta cu gem de capsune
Rețeta de Plăcintă cu gem de căpșune, preferată de cei mici[Sursa foto: freepik]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citește și: Rețetă de Budincă de vanilie cu banane și căpșune. Alege să-ți surprinzi prietenii!

Mod de preparare - Plăcintă cu gem de căpșune

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adaugă 2 căni de făină, un sfert de cană de zahăr granulat, un praf de sare, 150 de grame de unt (la temperatura camerei) tăiat în cubulețe mai mici, ingrediente pe

care vom începe să le frământăm, direct cu mâinile, pentru a obține un aluat fărâmicios.

Pasul 2.  Imediat ce am obținut aluatul nostru fărâmicios, dorit, vom adăuga și o esență de vanilie, 2 ouă întregi (la temperatura camerei), iar apoi tot cu mâinile, le vom încorpora în restul ingredientelor adăugate. Frământăm cu mâinile, până când vom obține un aluat potrivit pentru plăcinta noastră.

Pasul 3.  Odată ce am obținut aluatul, îl vom scoate din bolul în care se află, pentru a-l transfera pe o suprafață plată și a continua să-l frământăm, aducând partea din exterior, în interior, până când se va încorpora cât mai bine cu putință.

Pasul 4.  Următorul pas constă în punerea aluatului de plăcintă, într-o folie alimentară, pe care o vom înfășura bine, pentru a pune aluatul nostru la frigider, timp de aproximativ o oră.

Pasul 5.  După acest interval orar, scoatem aluatul de la frigider, presărăm făină pe o suprafață plată și tăiem un sfert din aluat, pentru a-l folosi mai târziu. Mai departe, ne vom ocupa de partea rămasă de aluat, pe care o vom întinde cu ajutorul unui sucitor, până vom obține un strat subțire.

placinta cu gem de capsune
Rețeta de Plăcintă cu gem de căpșune, preferată de cei mici[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de Trufe cu Oreo, cu doar 5 ingrediente și fără coacere!

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Pasul 6.  Odată obținut, vom rula aluatul pe sucitor și-l vom așeza pe tava de cuptor pentru plăcintă. Îl așezăm bine în tavă, presând aluatul în tavă, iar și pe marginile tăvii. Excesul de aluat de pe margine și de deasupra tăvii, se va tăia cu ajutorul unui cuțit.

Pasul 7.  Înțepăm plăcinta cu ajutorul unei furculițe, iar imediat apoi, vom adăuga peste aluat, 500 de grame de gem de căpșune, pe care îl vom întinde bine, pe toată suprafața acestuia, cu ajutorul unei linguri.

Pasul 8.  Ne întoarcem la sfertul de aluat pe care l-am pus deoparte și îl vom întinde și pe acesta cu ajutorul unui sucitor. Imediat ce am obținut stratul de aluat dorit, vom tăia fâșii potrivite de aluat și le vom așeza peste plăcinta noastră din tavă, cât să formăm mici romburi. Presăm marginile fâșiilor, iar excesul îl îndepărtăm cu un cuțit.

Pasul 9.  Aluatul se unge cu puțin lapte, folosind o pensulă, iar deasupra vom presăra puțin zahăr granulat. Tava se introduce la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, la o temperatură de 170 de grade Celsius.

Pasul 10.  După acest interval de timp, tava se scoate de la cuptor, ulterior și plăcinta din tavă și se poate servi alături de câteva căpșune proaspete, iar rețeta este gata!

Plăcinta cu gem de căpșune  este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!

cea mai buna reteta de placinta cu gem de capsune
Rețeta de Plăcintă cu gem de căpșune, preferată de cei mici[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Plăcintă cu mere și nuci. Un gust care te va surprinde plăcut!

 


Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Rețetă de Plăcintă cu mere și nuci. Un gust care te va surprinde plăcut!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies