Rețetă de Plăcintă cu mere și nuci. Un gust care te va surprinde plăcut!

reteta de placinta cu mere si nuci
Rețetă de Plăcintă cu mere și nuci

Plăcinta cu mere și nuci reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  plăcintă cu mere și nuci. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă plăcintă cu mere și nuci, preparată exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de Plăcintă cu mere   și nuci

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  plăcintă cu mere și nuci, absolut delicioasă, în doar 12 pași simpli!

Timp de pregătire  – 40 minute

Timp de preparare  – o oră și 20 minute

Timp de răcire  – o oră

Timp total  – 3 ore

Porții  – 8 persoane

Ingrediente – Plăcintă cu mere   și nuci

Ingrediente pentru plăcinta cu mere și nuci

  • 300 g făină
  • sare (după gust)
  • 280 g unt (la temperatura camerei)
  • 70 ml apă
  • o lingură de zeamă de lămâie
  • 3 cuburi de gheață
  • 5 mere roșii
  • 220 g zahăr granulat
  • 2 linguri de amidon de porumb
  • o linguriță de scorțișoară
  • nucșoară rasă
  • cuișoare măcinate
  • o linguriță de amidon de porumb
  • 200 g miez de nucă
  • un gălbenuș de ou
  • 2 linguri de lapte
  • zahăr pudră

Ingrediente pentru decor

  • zahăr pudră

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus și să utilizați 2 tăvi.

placinta cu mere si nuci
Rețetă de Plăcintă cu mere și nuci[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citește și: Rețeta de Trufe cu Oreo, cu doar 5 ingrediente și fără coacere!

Mod de preparare - Plăcintă cu mere   și nuci

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 300 de grame de făină, sare (după gust), 2 lingurițe de zahăr granulat, iar cu ajutorul unei linguri, le vom amesteca pe toate, pentru a se combina mai ușor.

Imediat apoi, vom adăuga și 250 de grame de unt (la temperatura camerei), tăiat în cubulețe mai mici, iar apoi, direct cu mâinile vom începe să încorporăm ingredientele din bol, până vom obține un aluat mai sfărâmicios.

Pasul 2.  Într-un bol de dimensiuni mai mici, vom adăuga 70 de mililitri de apă, o lingură de zeamă de lămâie și 3 cuburi de gheață. Din acest conținut vom adăuga 2-3 lingurițe, moment în care vom frământa în continuare cu mâinile, pentru ca firimiturile

să formeze grupuri mai mari. În cazul în care aluatul încă se destramă, după ce ați frământat, mai puteți adăuga 2 lingurițe de apă.

Pasul 3.  Aluatul obținut îl vom tăia în 2 jumătăți, iar fiecare jumătate în parte, o vom aplatiza, însă îi vom păstra formă rotundă. Fiecare jumătate în parte o vom înveli în folie alimentară și o vom introduce în frigider, pentru cel puțin  30 de minute.

Pasul 4.  În continuare, vom avea nevoie de 5 mere roșii de dimensiuni potrivite, pe care le vom tăia în felii nici prea mari, dar nici prea subțiri. Toate feliile le vom pune într-un bol de dimensiuni mai mari, peste care vom stoarce zeama de la o jumătate de lămâie.

Pasul 5.  Într-un bol de dimensiuni potrivite, adăugăm 200 de grame de zahăr granulat, 2 linguri de amidon de porumb, o linguriță de scorțișoară, puțină nucșoară rasă, cuișoare măcinate , iar cu ajutorul unei linguri, le amestecăm. Acest amestec se va presăra pentru feliile de măr din bol, cât să ajungă pe toată suprafața acestora. Lăsăm merele la macerat, timp de aproximativ 30 de minute.

Pasul 6.  Într-o tigaie adâncă, de dimensiuni potrivite, vom adăuga 30 de grame de unt (la temperatura camerei), pentru a se topi. Imediat apoi, adăugăm și feliile de măr din bol. Vom găti merele, până când lichidul va începe să se îngroașe.

cea mai buna reteta de placinta cu mere si nuci
Rețetă de Plăcintă cu mere și nuci[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Pandișpan cu zmeură. Nu este nevoie de praf de copt!

Citește și: Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

Pasul 7.  După acest interval de timp, în care merele noastre s-au pregătit, le vom transfera din tigaie, într-un bol de dimensiuni mari și le lăsăm să se răcească.

Pasul 8.  Între timp, scoatem aluatul de la frigider, deschidem folia alimentară în care se află, iar apoi, cu ajutorul unui sucitor, vom întinde aluatul cât să se formeze o dimensiune ca a celui de pizza. Presărăm puțină făină deasupra, iar apoi peste aceasta, așezăm o tavă de plăcintă și întoarcem aluatul, astfel încât să se așeze în formă, însă cu folia alimentară pe partea tăvii și o introducem în frigider, timp de aproximativ 30 de minute. Procesul se repeta și pentru cea de a doua bucată de aluat.

Pasul 9.  După acest interval de timp, scoatem tava cu aluatul din frigider, îndepărtăm folia alimentară, presărăm deasupra o linguriță de amidon de porumb și o întindem pe toată suprafața aluatului, cu ajutorul unei pensule de bucătărie. Deasupra vom adăuga și 200 de grame de miez de nucă, iar deasupra stratului de nuci împrăștiate, vom pune al doilea aluat, iar marginile le vom presa cu mâna sau cu ajutorul unei furculițe. Peste acest strat stabil, vom adăuga merele din bol.

Pasul 10.  Într-un bol de dimensiuni mai mici, vom pune un gălbenuș de ou, împreună cu 2 linguri de lapte. Batem bine cu ajutorul unei furculițe, iar apoi cu o pensulă, ungem plăcinta și merele, iar deasupra presărăm puțin zahăr pudră.

Pasul 11.  Introducem tava la cuptor, la o temperatură de 200 de grade Celsius, timp de aproximativ o oră. După acest interval de timp, scoatem plăcinta de la cuptor, o acoperim cu hârtie de copt și reintroducem tava în cuptor pentru încă 20 de minute.

Pasul 12.  După acest interval de timp, scoatem tava de la cuptor, ulterior și plăcinta din tavă și o presărăm cu zahăr pudră din belșug, iar rețeta este gata!

Plăcinta cu mere și nuci este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!

cea mai simpla reteta de placinta cu mere si nuci
Rețetă de Plăcintă cu mere și nuci[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Prăjitură cu cafea. Pentru cei mici o puteți pregăti chiar și fără cafea!



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Rețetă de Prăjitură cu cafea. Pentru cei mici o puteți pregăti chiar și fără cafea!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies