Rețetă de Prăjitură cu cafea. Pentru cei mici o puteți pregăti chiar și fără cafea!

reteta de prajitura cu cafea
Rețetă de Prăjitură cu cafea

Prăjitura cu cafea reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  prăjitură cu cafea. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă prăjitură cu cafea, preparată exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de Prăjitură cu cafea

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  prăjitură cu cafea, absolut delicioasă, în doar 8 pași simpli!

Timp de pregătire  – 20 minute

Timp de preparare  – 50 minute

Timp total  – o oră și 10 minute

Porții  – 12 bucăți

Ingrediente – Prăjitură cu cafea

Ingrediente pentru prăjitura cu cafea

  • 250 g zahăr brun
  • 2 lingurițe de scorțișoară măcinată
  • 330 g făină
  • 30 g amidon de porumb
  • un praf de sare
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • 200 g unt (la temperatura camerei)
  • 100 g zahăr granulat
  • 3 ouă întregi (la temperatura camerei)
  • puțină cafea
  • o esență de vanilie
  • 250 g smântână (la temperatura camerei)

Ingrediente pentru strausel

  • 140 g zahăr brun
  • un praf de sare
  • 2 lingurițe de scorțișoară
  • 120 g făină
  • 120 g unt (la temperatura camerei)

Ingrediente pentru decor

  • ciocolată topită (opțional)

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 12 persoane.

Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus și să utilizați 2 tăvi.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

cea mai buna reteta de prajitura cu cafea
Rețetă de Prăjitură cu cafea[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Pandișpan cu zmeură. Nu este nevoie de praf de copt!

Mod de preparare - Prăjitură cu cafea

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 150 de grame de zahăr brun, 2 lingurițe de scorțișoară măcinată, 30 de grame de făină, iar cu ajutorul unui tel, le vom amesteca, cu grijă. Bolul se pune deoparte, momentan.

Pasul 2.  Acum ne vom ocupa de prepararea unui delicios strausel. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 140 de grame de zahăr brun, un praf de sare, 2 lingurițe de scorțișoară, 120 de grame de făină și amestecăm, tot cu ajutorul unui tel. În continuare, vom adăuga și 120 de grame de unt (la temperatura camerei), pe care l-am tăiat în bucățele mai mici, în prealabil.

Continuăm să amestecăm, însă de această dată, chiar cu mâinile, până când vom obține un amestec sfărâmicios. Bolul se lasă deoparte, momentan.

Pasul 3.  În continuare, vom avea nevoie de un alt bol, de dimensiuni mai mari, peste care vom așeza o sită și vom cerne 300 de grame de făină, peste care vom adăuga 30 de grame de amidon de porumb, un praf de sare și 2 lingurițe de praf de copt. Cernem bine ingredientele, iar apoi le mai

amestecăm puțin, cu ajutorul unui tel și lăsăm bolul deoparte.

Pasul 4.  A veni timpul să amestecăm ingredientele noastre, prin urmare, în bolul mixerului de bucătărie, vom adăuga 200 de grame de unt (la temperatura camerei), ingredient pe care îl vom mixa puțin, timp de 1-2 minute, pentru a se mai destrăma, moment în care vom adăuga și 100 de grame de zahăr granulat. Imediat apoi, vom adăuga și 100 de grame de zahăr brun și continuăm să mixăm. Din când în când este nevoie să oprim, pentru ca ingredientele de pe bol, să ajungă în josul acestuia, pentru un amestec uniform. După ce s-a format un mic aluat, vom adăuga, rând pe rând, și 3 ouă întregi (la temperatura camerei), puțină cafea și o esență de vanilie. După ce ingredientele noastre s-au încorporat, adăugăm și 250 de grame de smântână (la temperatura camerei) și amestecăm.

prajitura cu cafea
Rețetă de Prăjitură cu cafea[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Înghețată de căpșune și vanilie cu fructe. O adevărată delicatesă!

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Pasul 5.  A venit timpul să combinăm ingredientele umede cu cele uscate, așadar, următorul pas constă în adăugarea ingredientelor uscate peste cele umede, mai exact bolul în care se află făina, amidonul de porumb, sarea și praful de copt. Continuăm să mixăm, până când toate ingredientele sunt bine încorporate.

Pasul 6.  A venit timpul să ne ocupăm și de tava noastră de cuptor. Așadar, vom avea nevoie de o tavă în formă pătrată, peste care am așezat hârtie de copt și turnăm jumătate din compoziția de aluat, iar cu ajutorul unei spatule, o vom întinde uniform pe toată suprafața tăvii. Deasupra primului strat vom presăra amestecul de scorțișoară, iar imediat apoi, și restul compoziției de aluat, pe care, de asemenea, îl vom întinde folosindu-ne de o spatulă. Deasupra vom pune tot amestecul de strausel.

Pasul 7.  Tava se va introduce la cuptor, pe grătarul de sus, la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 50 de minute.

Pasul 8.  După acest interval de timp, scoatem tava de la cuptor, dar și prăjitura pe care o vom tăia în bucățele, turnăm deasupra puțină ciocolată topită (opțional), iar rețeta este gata!

Prăjitura cu cafea  este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!

cea mai simpla reteta de prajitura cu cafea
Rețetă de Prăjitură cu cafea[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Mini ruladă de ciocolată. Un desert preparat cu ușurință!



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Rețetă de Mini ruladă de ciocolată. Un desert preparat cu ușurință!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies