Rețetă de Înghețată de căpșune și vanilie cu fructe. O adevărată delicatesă!

reteta de inghetata de capsune si vanilie cu fructe
Rețetă de Înghețată de căpșune și vanilie cu fructe

Înghețată de căpșune și vanilie cu fructe reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  înghețată de căpșune și vanilie cu fructe. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă înghețată de căpșune   și vanilie cu fructe, preparată exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Înghețată de căpșune și vanilie cu fructe

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  înghețată de căpșune și vanilie cu fructe, absolut delicioase, în doar 8 pași simpli!

Timp de pregătire  – 10 minute

Timp de preparare  – 20 minute

Timp de răcire  – peste 6 ore

Timp total  – 6 ore și 30 minute

Porții  – 12 persoane

Ingrediente – Înghețată de căpșune și vanilie cu fructe

Ingrediente pentru înghețată de căpșune

  • 400 g căpșune (congelate)
  • 480 ml smântână lichidă (rece)
  • 400 g lapte condensat îndulcit
  • colorant alimentar roz (opțional)

Ingrediente pentru înghețată de vanilie

  • 2 căni de smântână lichidă
  • 400 g lapte condensat îndulcit
  • 2 linguri de esență de vanilie

Ingrediente pentru servire

  • câteva fructe (după preferințe)
  • frișcă

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 12 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

În plus, această rețetă de înghețată de căpșune și vanilie se poate realiza în decurs de două zile, pentru ca înghețata să fie congelată timp de cel puțin 6 ore, pentru a se putea servi. Haideți să trecem la treabă!

inghetata de capsune si vanilie
Rețetă de Înghețată de căpșune și vanilie cu fructe[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețeta de Negresă cu glazură de ciocolată a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Gata în mai puțin de o oră!

Mod de preparare - Înghețată de căpșune și vanilie cu fructe

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de 350 de grame de căpșune. Căpșunele trebuie să fie înghețate, pentru prepararea acestei rețete. Așadar, vom lua cele 350 de grame de căpșune și le vom pune direct într-un blender și le vom mixa, până când vom obține o textură cremoasă.

Conținutul se transferă într-un bol de dimensiuni potrivite și se lasă deoparte, momentan.

Pasul 2.  Acum vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom turna 480 de mililitri de smântână lichidă (rece), pe care o vom amesteca cu ajutorul unui mixer, până când se va transforma într-o spumă. Imediat apoi, vom adăuga și 400 de grame de lapte condensat îndulcit, dar și compoziția noastră de căpșune. Continuăm să amestecăm cu ajutorul unui mixer, până când toate ingredientele se vor încorpora uniform.

Dacă ne dorim ca nuanța înghețatei să fie mai intensă, putem adăuga și o picătură de colorant alimentar roz (opțional) și să mai mixăm pentru puțin timp, pentru a pătrunde în compoziție.

Pasul 3.  În continuare, vom mai tăia mărunt și câteva căpșune (după preferințe), pe care ulterior le vom adăuga peste celelalte ingrediente din bol. Le amestecăm cu ajutorul unei spatule, pentru a se încorpora în celelalte ingrediente.

Pasul 4.   Compoziția se toarnă într-o tavă, se acoperă cu folie alimentară și se pune la congelator pentru cel puțin 6 ore.

cea mai buna reteta de inghetata de vanilie
Rețetă de Înghețată de căpșune și vanilie cu fructe[Sursa foto: pexels]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Rețetă de Panna Cotta cu biscuiți zdrobiți și crenguțe de ciocolată. Un desert ușor pentru zilele pline!

Pasul 5.  Pentru înghețata de vanilie, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 2 căni de smântână lichidă. Cu ajutorul unui mixer, amestecăm până când vom obține o textură cremoasă, asemănătoare cu frișca.

Pasul 6.  Odată ce crema noastră s-a format, vom adăuga în bol și 400 de grame de lapte condensat îndulcit, dar și 2 linguri de esență de vanilie. Cu ajutorul unei spatule, de această dată, amestecăm ingredientele din bol, pentru a se încorpora uniform, iar apoi vom utiliza mixerul pentru a termina amestecul așa cum trebuie.

Pasul 7.  Compoziția se toarnă într-o tavă, se acoperă cu folie alimentară și se pune la congelator timp de cel puțin 6 ore.

Pasul 8.  După acest interval de timp, se scot cele 2 tăvi de la congelator, iar cu ajutorul unei cupe de înghețată, servim înghețata de căpșune și de vanilie preparată, alături de câteva fructe (după preferințe) și frișcă, iar rețeta este gata!

Înghețata de căpșune și vanilie cu fructe  este gata și se poate servi. Poftă bună!

cea mai simpla reteta de inghetata de capsune
Rețetă de Înghețată de căpșune și vanilie cu fructe[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețetă de Chec cu morcov. Un desert ușor de preparat în casă



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Rețetă de Chec cu morcov. Un desert ușor de preparat în casă

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies