Plăcinta cu prune reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de plăcintă cu prune. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă plăcintă cu prune și cafea, preparat ă exact pe gustul vostru.
Rețetă de Plăcintă cu prune
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de plăcintă cu prune și cafea, absolut delicioasă, în doar 8 pași simpli!
Timp de pregătire – o or ă
Timp de preparare – o or ă
Timp total – 2 ore
Porții – 8 persoane
Ingrediente – Plăcintă cu prune
Ingrediente pentru crusta de plăcintă
- 2 căni și jumătate de făină
- sare (după gust)
- o lingură de zahăr granulat
- o cană de unt, tăiat cubulețe (rece)
- o jumătate de cană de apă rece ca gheața
Ingrediente pentru umplutură de prune
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- 2 kilograme de prune proaspete, fără sâmburi și feliate
- un sfert de cană de amidon de porumb
- un sfert de cană de zahăr granulat
- un sfert de cană de zahăr brun
- o jumătate de linguriță de scorțișoară măcinată
- un sfert de linguriță de ghimbir măcinat
- un vârf de linguriță de nucșoară măcinată
- o lingură de unt, tăiat în bucățele mici (la temperatura camerei)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Rețetă de Clătite cu fructe de pădure și ciocolată
Mod de preparare - Plăcintă cu prune
Pasul 1. În primul și-n primul rând, trebuie să începeți prin a face crusta de plăcintă. Așadar, vom avea nevoie de un bol mare, în care veți amesteca 2 căni și jumătate de făin ă, sare (după gust) și o lingură de zahăr granulat. Apoi adăugați și o cană de unt, tăiat în cubulețe (rece), iar cu un blender sau cu mâinile vom sfărâma untul în amestecul de făină până va semăna cu nisipul, conținut din care vom pune deoparte un sfert din cantitate.
Pasul 2. Imediat apoi, vom adăuga treptat și o jumătate de cană de apă rece cu gheața, peste restul cantității păstrate, amestecând până când aluatul se unește într-o bilă, pentru ca ulterior să o formăm într-un disc, pe care îl vom înfășura în folie de plastic și se lasă la frigider pentru cel puțin o oră.
Pasul 3.
Pasul 4. În continuare, vom avea nevoie de un bol mare, în care vom amesteca 2 kilograme de prune feliate, un sfert de cană de amidon de porumb, un sfert de cană de zahăr granulat, un sfert de cană de zahăr brun, o jumătate de linguriță de scorțișoară, un sfert de linguriță de ghimbir măcinat și un vârf de linguriță de nucșoară măcinată.
Pasul 5. Puneți amestecul de prune deoparte și întindeți discul de aluat răcit pe o suprafață pe care ați presărat făină.Transferați cu grijă aluatul rulat pe sucitor, într-o tavă de plăcintă, iar excesul de aluat de pe margini se va tăia.Tot acum vom turna și amestecul de prune preparat, în tava de plăcintă, iar deasupra îl vom unge cu o lingură de unt, tăiat în cubulețe mici (la temperatura camerei).
Pasul 6. Deasupra vom presăra amestecul sfărâmicios pe care l-am oprit anterior, astfel încât să ajungă pe toată suprafața plăcintei de prune. Plăcinta se coace în cuptorul preîncălzit pentru 45-50 de minute, sau până când crusta este maro aurie și umplutura este spumoasă.
Pasul 7. După ce s-a terminat de copt plăcinta, scoateți-o din cuptor și lăsați-o să se răcească pe un grătar timp de cel puțin 30 de minute. După acest interval de timp, plăcinta se poate servi caldă, alături de o ceașcă de cafea.
Plăcinta cu prune și cafea este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Pizza cu bacon, ciuperci și cașcaval, îndrăgită în întreaga lume