Maica Ecaterina a dezvăluit rețeta de plăcintă cu urdă și leurdă.
Maica Ecaterina a pregătit o rețetă delicioasă, și anume plăcintă cu urdă, brânză și leurdă.
Ingrediente:
- 2 legături ceapă verde
- 1 legătură usturoi verde
- 200 g unt
- 600 g leurdă
- sare
- 1 pachet foi de plăcintă
- 300 g brânză de vaci
- 300 g urdă
- 8 ouă
- 3- 4 linguri pesmet
- 3- 4 linguri griș
- 2 legături mărar
- 4- 5 linguri smântână
Mânca Ecaterina a dezvăluit, pentru Trinitas, o rețetă delicioasă de plăcinte cu leurdă, brânză de vaci și urdă, peste care a adăugat ceapă verde și usturoi verde. A început prin a pune mixul de verdețuri în tigaie, la călit cu unt, apoi a tăiat foile de plăcintă fâșii, pe care le-a pus și pe le în tigaie, fiind ulterior amestecate cu verdețurile.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
„Vom pregăti o plăcintă cu leurdă, brânză de vaci și urdă. Această budincă se poate pregăti doar cu urdă și este mai ales indicată persoanelor care au intoleranță la lactoză, deoarece urda nu conține lactoză. Este o rețetă dietetică și hrănitoare în același timp. Este recomandată în general persoanele care țin regim alimentar mai strict.
Cum pregătește maica Ecaterina compoziția de brânză pentru plăcinte
Citește și: Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere- stirilekanald.ro
Când mixul de verdețuri și fâșiile de plăcintă s-au răcit, maica Ecaterina s-a ocupat și de compoziția de brânză, apoi a amestecat cu mixul de verdețuri și l-a pus în tavă la cuptor pentru 45 de minute.
„Între timp am pregătit foile de plăcintă. Vom pune untul la topit, iar foile de plăcintă le vom tăia șuvițe. Acestea se pot înlocui cu paste. Le vom tăia fășii mai late și le vom introduce în unt. Nu trebuie lăsate foarte mult. Foile sunt gata, le vom lăsa puțin să se răcească, apoi le vom pune peste leurdă. Am pregătit și compoziția de brânză. Brânză de vaci o amestecăm cu pesmet și griș. Deoarece urda e un pic mai slabă în grăsimi, am ales și brânză de vaci. Am pregătit și puțin pesmet și griș pentru a atrage umiditatea lăsată de verdețuri. Le vom adăuga peste brânză. Punem această compoziție peste verdețuri și foile tăiate, vom omogeniza toată compoziția, cam așa trebuie să arate. O punem în tavă cu hârtie de copt și după o vom pune la cuptor. Nu este nevoie să mai adăugăm grăsime pe fundul tăvii. Vom pune la cuptor la 150 de grade pentru 30-45 de minute. Deasupra vom bate puțin ou cu smântână. Adăugăm și o linguriță de sare. Această compoziție o vom pune pe deasupra. Budinca este gata. A ieșit foarte bine. Se poate folosi atât ca și garnitură, dar se poate mânca și ca atare. Este ușor de făcut, foarte hrănitoare și sănătoasă.”, a mai povestit maica Ecaterina.