Reteta de post: chiftelute din cartofi si varza acra, cu sos de ceapa!

Reteta de post: chiftelute din cartofi si varza acra, cu sos de ceapa!

Aceasta reteta de post este delicioasa si se prepara repede, din ingrediente simple. Iata ce ai de facut!

 

Ingrediente: 300 g cartofi, 125 g varza murata, putin chimen si maghiran, margarina vegetala (sau ulei), 1-2 catei de usturoi, 60 g pesmet, sare, dupa gust, putina faina.
Ingrediente sos: 1 ceapa mijlocie, boia de ardei dulce, sare, dupa gust, 1 lingurita margarina vegetala.
Mod de preparare: Cartofii se spala, se curata de coaja si se rad pe razatoarea de dimensiuni potrivite (solzi). Se amesteca cu pesmet, varza murata tocata marunt, se presara putina faina, usturoiul zdrobit, chimenul si maghiranul si sarea. Intr-o tigaie se incinge, pentru prajit, ulei sau margarina, se pune cate o lingura din amestecul de mai sus, chiftelutele se turtesc usor si se prajesc bine, pe ambele fete, pana ce devin galbene-aurii.
Preparare sos: Ceapa se curata, se taie marunt, se fierbe cu cateva linguri de apa, se adauga margarina, sare, se lasa sa se raceasca.
Se amesteca apoi cu boiaua de ardei si sosul obtinut se serveste turnat peste chiftelute.
Sursa
Sursa foto

Ingrediente: 300 g cartofi, 125 g varza murata, putin chimen si maghiran, margarina vegetala (sau ulei), 1-2 catei de usturoi, 60 g pesmet, sare, dupa gust, putina faina.

Ingrediente sos: 1 ceapa mijlocie, boia de ardei dulce, sare, dupa gust, 1 lingurita margarina vegetala.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Reteta de tort din PATRU MERE! Este de POST si e gata imediat!

Mod de preparare: Cartofii se spala, se curata de coaja si se rad pe razatoarea de dimensiuni potrivite (solzi).

Se amesteca cu pesmet, varza murata tocata marunt, se presara putina faina, usturoiul zdrobit, chimenul si maghiranul si sarea. Intr-o tigaie se incinge, pentru prajit, ulei sau margarina, se pune cate o lingura din amestecul de mai sus, chiftelutele se turtesc usor si se prajesc bine, pe ambele fete, pana ce devin galbene-aurii.

Cornulete de post cu cacao- rapide si delicioase!

Preparare sos: Ceapa se curata, se taie marunt, se fierbe cu cateva linguri de apa, se adauga margarina, sare, se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi cu boiaua de ardei si sosul obtinut se serveste turnat peste chiftelute.

Sursa
Sursa foto

Reteta de prajitura diplomat de post- un deliciu dulce!



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Geta Sterp a mers la controlul de 40 de săptămâni. Ce i-au transmis cei dragi, înainte de a pleca. “Toți s-au emoționat, ca orice părinte.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină