Un desert delicios, din brânză și vișine, pregătit de maica Ecaterina.
Maica Ecaterina de la Trapeza Monahală "Sfântul Cuvios Dimitrie Cel Nou" și "Sfântul Ierarh Grigorie Dascălu" a pregătit, pentru Trinitas, un desert delicios, simplu și răcoros, din brânză și vișine, ornat cu aluat ras pe deasupra.
Pentru aluat:
- 200 g unt
- 1 ou
- 2 linguri de zahăr
- 300 g de făină
- un praf de sare
- 10 g praf de copt
- 2 lingurițe esență de vanilie
Pentru umplutură:
- 600 g brânză de vaci
- 3 ouă
- 150 g zahăr
- 1 lingură griș
- 2 lingurițe vanilie
- coaja de la o lămâie
- 300 g vișine
- zahăr pudră
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Maica începe prin a pregăti aluatul, amestecând untul, ouă, zahărul, făina, sarea, praful de copt și o linguriță de esență de vanilie, iar după ce este gata, îl lasă să se odihnească puțin și păstrează o bucată de aluat pentru o rade pe deasupra.
Cum pregătește maica Ecaterina prăjitura cu brânză și vișine
Citește și: Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere- stirilekanald.ro
Maica Ecaterina începe prin a face și compoziția pentru prăjitură, astfel că amestecă brânza, omogenizează împreună cu zahărul, cu grișul și coaja de lămâie pentru gust. Pune aluatul în tavă cu hârtie de copt, pune compoziția de brânză pe deasupra, apoi adaugă vișinele, iar din aluatul rămas pe care îl frământă cu făină până devine tare, îl rade pe deasupra pentru a orna întreaga prăjitură. „Amestecăm bine brânza, omogenizăm, punem zahărul, două linguri de griș să se lege puțin, zahărul vanilat, coaja de lămâie. Coaja de lămâie are un rol special și puternic. Brânza este omogenizată. Punem aluatul în tavă cu hârtie de copt și îl vom pune la copt. Vom opri puțin aluat, mai punem puțină făină pentru a fi mai dur, iar apoi îl vom răzui pe deasupra. Punem brânză deasupra acum. Cuptorul este preîncălzit la 150 de grade și îl punem o oră, aproximativ o oră și jumătate, depinde cum se face brânză. Punem și vișinele pe prăjitură. Din aluatul pe care l-am oprit, mai frământăm cu puțină făină, îl facem mai dur pentru a putea fi dat prin răzătoare. Ce bine miroase!”, a mai spus maica Ecaterina.