Rețeta de prăjitură Geta cu foi a Roxanei Blenche. „Este absolut demențială, trebuie să o încercați și voi.”

Rețeta de prăjitură Geta cu foi a Roxanei Blenche. „Este absolut demențială, trebuie să o încercați și voi.”
Rețeta de prăjitură Geta cu foi a Roxanei Blenche. „Este absolut demențială, trebuie să o încercați și voi.”

Roxana Blenche a dezvăluit rețeta de prăjitură “Foi Geta”, împreună cu mătușa ei.

Roxana Blenche împarte de fiecare dată cele mai delicioase rețete și secrete din bucătărie pentru iubitorii gastronomiei.

Ingrediente aluat:

  • 2 gălbenușuri
  • 10 linguri zahăr
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • O linguriță amoniac
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • O lingură mare scorțișoară
  • Sare
  • 500 g făină 000

Ingrediente cremă:

  • 5 gălbenușuri de ou
  • 5 linguri de zahăr
  • Lapte
  • 500 ml budincă (plic budincă vanilie)
  • 5 ml esență vanilie
  • 400 g frișcă lichidă
  • 500 g mascarpone
  • Gem caise

Cum realizează Roxana Blenche aluatul pentru prăjituri

Citește și: Ruladă cu mascarpone, zmeură și busuioc, rețeta Roxanei Blenche. „Ce aerată e și ce pufoasă a ieșit!”

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citește și: Lava cake, un desert delicios și simplu de făcut! Chef Roxana Blenche și-a dezvăluit rețeta: „Luăm unt și ungem foarte bine marginile. Dacă nu ungeți foarte bine, o să se lipească!”

De această dată, tânăra bucătăreasă a pregătit o prăjitură după rețeta mătușii sale, cu foi, iar aceasta a explicat, pas cu pas, care sunt ingredientele de care are nevoie, dar și cantitățile care sunt extrem de importante în deserturi.

A început prin a face foile pentru prăjitură, 4 la număr, pe care le-a copt pentru 15 minute fiecare.  „Hai să facem cea mai bună prăjitură cu foi pe care am mâncat-o. Și avem nevoie de două gălbenușuri sau două ouă, 10 linguri de zahăr, 10 linguri de ulei, 10 linguri de lapte, o linguriță de amoniac pentru prăjituri, două linguri de cacao, două plicuri de zahăr vanilat, o lingură mare de scorțișoară.
Amestecăm totul cu un tel foarte bine până când se omogenizează, adăugăm și puțină sare. Amestecăm până topim tot zahărul. Între timp, adăugăm făină 000 treptat cât cuprinde aluatul. Noi am pus undeva la 500 g de făină. Așa trebuie să fie aluatul. Îl scoatem pe masă și îl divizăm în patru părți egale. Fiecare parte o întindem pe făină cu ajutorul unui sucitor. Rulăm aluatul, îl punem pe dosul unei tăvi pe care am pus făină și mergem la cuptorul preîncălzit sus și jos, fără ventilație, 180 de grade, coacem undeva la 15-16 minute fiecare foaie.”
, a povestit Roxana Blenche.

Modul de preparare al cremei pentru prăjitura cu foi

Citește și: Patrick o iubește pe Bianca? Robert face dezvăluiri incendiare: "Se simte că e ceva mai mult..." Tânărul simte că iubitul lui Giuly ar da orice ca să-l vadă descalificat- kanald.ro

Citește și: Încă o victimă a Șacalului. Mama fetei a spus adevărul gol-goluț: "A dus-o într-o casă păsită și..." Presupusul criminal al Deliei și Denisei primește noi acuzații- stirilekanald.ro

În timp ce foile au stat pe rând la cuptor, Roxana  a realizat crema din cinci gălbenușuri de ouă, 5 linguri de zahăr, lapte, budincă, esență de vanilie, frișcă lichidă și mascarpone, iar ulterior a asamblat prăjitura și a ornat-o pe deasupra cu ciocolată rasă.  „Între timp, punem într-o cratiță cinci gălbenușuri de ou, 5 linguri de zahăr, amestecăm pe foc mic până se spumează oul și se topește zahărul.

Dacă focul este mic, așa trebuie să ajungă să se facă. Între timp, mătușa mea a pus într-un vas lapte și 500 ml de budincă. Adăugăm și 5 ml de esență de vanilie. Aici amestecăm laptele cu plicul de budincă de vanilie, apoi treptat o adăugăm în compoziția noastră de ou. O lăsăm pe foc să se gătească foarte bine până se îngroașă. Dacă nu vreți să folosiți budincă, mătușa mea a spus că puteți să folosiți amidon sau făină. Între timp, batem și 400 g de frișcă lichidă, iar în compoziția de ouă batem 500 g de mascarpone. Punem și frișcă. Așa arată crema. Punem prima foaie la bază. Ne-am împărțit compoziția să punem câte șapte linguri de cremă sănătoasă pe fiecare foaie. Am pus cremă, foaie, se pune cremă, se pune foaie, după care se pune gem de caise. Peste gemul de caise venim din nou cu cremă. E așa de bună prăjitura asta! Întindem crema după care punem din nou o foaie, punem cremă, iar decorul la final puteți să-l faceți cum vreți voi. Noi am pus ciocolată răzuită. Trebuie să o lăsați peste noapte la frigider. Prăjitura este absolut demențială, trebuie să o încercați și voi.”, a mai spus bucătăreasa.  

Roxana Blenche
Roxana Blenche[Sursa foto: Facebook]

@blenche.roxana Prajitura Foi Geta ❤️ Delicioasa ❤️ va pup #blenche ♬ sunet original- BLENCHE ROXANA



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Lava cake, un desert delicios și simplu de făcut! Chef Roxana Blenche și-a dezvăluit rețeta: „Luăm unt și ungem foarte bine marginile! Dacă nu ungeți foarte bine, o să se lipească!”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Strigătul de ajutor al lui David Pușcaș, fiul adoptiv al Luminiței Anghel: ”Nu sunt deloc bine”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Bianca, primele semne de gelozie, după ce îl vede pe Patrick alături de Virginia! Giuly izbucnește în lacrimi. Care este motivul?

"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!


Cookies