Află din rândurile următoare cum prepară chef Roxana Blenche rețeta sa de lava cake.
Chef Roxana Blenche a venit în fața urmăritorilor săi din mediul online cu un nou desert delicios: lava cake.
Rețeta Roxanei Blenche de lava cake
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente:
- 200 g de ciocolată;
- 200 g de unt;
- 3 linguri de cacao;
- un praf de sare;
- 300 g de făină;
- 100 g de zahăr alb;
- 100 g de zahăr brun;
- un plic de praf de copt;
- 2 plicuri de zahăr vanilat;
- 5 ouă.
Mod de preparare:
Chef Roxana Blenche a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ Luăm ciocolata, pe care o tocăm la cuțit. O punem într-un bol de sticlă. Am pus pe foc o cratiță, în care am pus puțină apă, ca să facem bain-marie. Între timp, punem ciocolata aici, peste care adăugăm și untul.
Din 200 de grame de unt, o să pun 150. 50 de grame las pentru a unge formele. Într-un bol mare, spargem cele 5 ouă. Adăugăm praful de sare, cantitatea de zahăr și începem să le batem foarte bine cu telul. Dacă nu aveți răbdare, luați un mixer de mână, pentru că se spumează totul mult mai repede. Adăugăm 2 linguri de cacao, cele 2 plicuri de zahăr vanilat și un praf de copt, 10 linguri de făină cu vârf, pe care le cernem.
Amestecăm. Ciocolata cu untul s-au topit, iar acum turnăm ciocolata în fir subțire. Acum preîncălzim cuptorul la 180 de grade. Luăm formele pentru lava cake, le ungem cu unt, punem compoziția și la cuptor. Luăm unt și ungem foarte bine marginile. Dacă nu ungeți foarte bine, o să se lipească și o să se spargă în momentul în care îl puneți în farfurie. Adăugăm cacao, luăm din compoziție și turnăm în formă.