Află din rândurile următoare cum prepară chef Roxana Blenche rețeta sa de tacos cu sardine și pastă de avocado.
Chef Roxana Blenche împărtășește adesea cu urmăritorii săi din mediul online rețetele sale creative și delicioase. De data aceasta, a pregătit o rețetă delicioasă de tacos cu sardine și pastă de avocado.
Rețeta Roxanei Blenche de tacos cu sardine și pastă de avocado
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Salata Baba Ganoush, rețeta Roxanei Blenche. „Este absolut delicioasă și sper să o încercați și voi!”
Ingrediente:
- 3 bucăți de avocado;
- ulei de măsline;
- zeamă de lămâie;
- sare;
- o lingură de maioneză;
- o ceapă roșie;
- un cățel de usturoi;
- 50 de grame de jalapeno murat;
- 200 de grame de făină;
- 10 grame de praf de copt;
- apă;
- broccolini;
- sardine în ulei vegetal.
Mod de preparare:
Chef Roxana Blenche a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei:
„ 3 bucăți de avocado, peste care am pus 50 de ml de ulei de măsline, zeama de la o jumătate de lămâie, un praf de sare și am blendat totul foarte fin. După ce am făcut o pastă foarte fină, am adăugat o lingură de maioneză, am luat o ceapă roșie pe care am tăiat-o julien.
Am amestecat totul foarte bine, după care am luat un cățel de usturoi, l-am zdrobit și 50 de grame de jalapeno murat, pe care l-am tocat și l-am adăugat în compoziție. Într-un vas am pus 200 de grame de făină, un praf de sare, 10 grame de praf de copt și apă cât este necesar pentru a avea un aluat omogen. Adăugăm și 30 de ml de ulei de măsline.
Frământăm totul foarte bine și începem să formăm biluțele de aluat. Întindem aluatul la mână. Trebuie să aveți grijă, pentru că este un aluat destul de lipicios. Am luat și niște broccolini pe care l-am opărit în prealabil. Am încins o tigaie bine și am început să prăjesc lipiuțele. În final avem nevoie de lipiuțe, de pasta de avocado, sardine în ulei vegetal, le zdrobim aici deasupra, punem broccolini și după aceea zeamă de lămâie.