Află din rândurile următoare cum prepară chef Roxana Blenche rețeta sa de rulouri cu scorțișoară și ciocolată.
Chef Roxana Blenche a venit în fața urmăritorilor săi din mediul online cu o nouă rețetă. De data aceasta este vorba de un desert delicios: rulouri cu scorțișoară și ciocolată.
Rețeta de rulouri cu scorțișoară și ciocolată a Roxanei Blenche
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente:
- 200 de grame de ciocolată cu lapte pentru prăjituri;
- 200 de grame cremă de brânză;
- 200 de grame zahăr brun;
- 20 de grame de drojdie proaspătă;
- 2 ouă;
- 300 de ml de lapte;
- 200 de grame de unt;
- 100 grame zahăr pudră;
- 500 de grame de făină;
- 2 linguri de scorțișoară;
- un praf de sare;
- 150 de ml de apă;
- 50 ml de ulei de floarea soarelui.
Mod de preparare:
Chef Roxana Blenche a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei:
„ Am încălzit puțin laptele. El trebuie să fie călâi. Adăugăm o lingură din cantitatea de zahăr brun și punem drojdia proaspătă. O zdrobim foarte bine și amestecăm în compoziție. După care, lăsăm 10 minute ca aceasta să acționeze. Punem făina în bolul robotului de bucătărie. Adăugăm cele două ouă. Punem un praf de sare, apoi adăugăm drojdia cu laptele și dăm drumul la mixer. Acum adăugăm și apă. Am mai adăugat un extra de 150 de grame de făină și am frământat foarte bine. Acum, vom adăuga o parte din unt. Adăugăm 100 de grame de unt. Ideea e ca untul să fie la temperatura camerei. Tot timpul când lucrăm cu prăjiturile, acesta trebuie să fie temperat. Aluatul este gata.
Ca să nu se lipească adăugăm puțin ulei de floarea soarelui. Punem un prosop deasupra și lăsăm timp de o oră la dospit. Punem puțin ulei de floarea soarelui. Ungem aluatul cu unt. Acum adăugăm zahărul brun, pudra de scorțișoară. Luăm ciocolata și o tocăm la cuțit. Pregătim o ață dublă, pentru că așa vom tăia rulourile. Aluatul fiind foarte elastic, nu o să îl puteți tăia folosind cuțitul.