Rulouri cu scorțișoară și ciocolată! Un desert delicios, pregătit după rețeta Roxanei Blenche: „Punem deasupra cremă de brânză, răzuim puțină ciocolată și desertul este gata.”

Rulouri cu scorțișoară și ciocolată! Un desert delicios, pregătit după rețeta Roxanei Blenche: „Punem deasupra cremă de brânză, răzuim puțină ciocolată și desertul este gata.”
Rulouri cu scorțișoară și ciocolată! Un desert delicios, pregătit după rețeta Roxanei Blenche: „Punem deasupra cremă de brânză, răzuim puțină ciocolată și desertul este gata.”

Află din rândurile următoare cum prepară chef Roxana Blenche rețeta sa de rulouri cu scorțișoară și ciocolată.

Chef Roxana Blenche a venit în fața urmăritorilor săi din mediul online cu o nouă rețetă. De data aceasta este vorba de un desert delicios: rulouri cu scorțișoară și ciocolată.

Rețeta de rulouri cu scorțișoară și ciocolată a Roxanei Blenche

Citește și: Parmigiana de vinete! Chef Roxana Blenche ne învață cum să gătim acest preparat italienesc: „De fiecare dată când merg în Italia și călătoresc, reîncerc acest preparat.”

Citește și: Rețeta de plăcintă de dovlecei a Roxanei Blenche: „Doamne, sunt așa de bune aceste plăcinte! Trebuie neapărat să le încercați.”

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Ingrediente:

  • 200 de grame de ciocolată cu lapte pentru prăjituri;
  • 200 de grame cremă de brânză;
  • 200 de grame zahăr brun;
  • 20 de grame de drojdie proaspătă;
  • 2 ouă;
  • 300 de ml de lapte;
  • 200 de grame de unt;
  • 100 grame zahăr pudră;
  • 500 de grame de făină;
  • 2 linguri de scorțișoară;
  • un praf de sare;
  • 150 de ml de apă;
  • 50 ml de ulei de floarea soarelui.  

Mod de preparare:

Chef Roxana Blenche a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei:

Am încălzit puțin laptele. El trebuie să fie călâi. Adăugăm o lingură din cantitatea de zahăr brun și punem drojdia proaspătă. O zdrobim foarte bine și amestecăm în compoziție. După care, lăsăm 10 minute ca aceasta să acționeze.

Punem făina în bolul robotului de bucătărie. Adăugăm cele două ouă. Punem un praf de sare, apoi adăugăm drojdia cu laptele și dăm drumul la mixer. Acum adăugăm și apă. Am mai adăugat un extra de 150 de grame de făină și am frământat foarte bine. Acum, vom adăuga o parte din unt. Adăugăm 100 de grame de unt. Ideea e ca untul să fie la temperatura camerei. Tot timpul când lucrăm cu prăjiturile, acesta trebuie să fie temperat.
Aluatul este gata.

Citește și: Julia îl cheamă pe Sebastian în camera roșie! „Îmi place...”. Aflați cum reacționează Roberta în episodul din „Casa iubirii” de sâmbătă, 29 iunie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...- stirilekanald.ro

Ca să nu se lipească adăugăm puțin ulei de floarea soarelui. Punem un prosop deasupra și lăsăm timp de o oră la dospit. Punem puțin ulei de floarea soarelui. Ungem aluatul cu unt. Acum adăugăm zahărul brun, pudra de scorțișoară. Luăm ciocolata și o tocăm la cuțit. Pregătim o ață dublă, pentru că așa vom tăia rulourile. Aluatul fiind foarte elastic, nu o să îl puteți tăia folosind cuțitul.

Acum tăiem ruloul. Băgăm ața pe o parte și pe alta a mâinii, băgăm pe dedesubt, strângem și avem primul rulou. Acum am luat o tavă. O ungem foarte bine cu unt. Acestea sunt rulourile. Le lăsăm 10 minute să dospească, după care le punem în cuptor la 180 de grade, timp de 40 de minute. Rulourile sunt gata, le-am scos din cuptor. Atâta timp cât ele sunt fierbiți, pregătim repede crema de brânză, pe care am frecat-o cu zahăr pudră.
Punem deasupra, răzuim puțină ciocolată și desertul este gata
.”, a explicat chef Roxana Blenche pe TikTok.



Citește și:

Tendințele de manichiură pentru 2024

Desertul verii! Prăjitura cu vișine, rețeta bunicii Gherghina de pe TikTok: „I-am pus și zahăr pudră.”

OOPS! Andreea Mantea, cu trupul mai DEZGOLIT ca niciodată! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat TOT la vedere

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Ce se întâmplă cu pisica care a mers singură la spital să nască? Apelul făcut de medicul veterinar: "A iubit-o o țară întreagă și la final nu a mai vrut-o nimeni"

Motivul pentru care Simona Pătruleasa nu își dorea să se căsătorească: „Nu mă așteptam...”

Julia îl cheamă pe Sebastian în camera roșie! „Îmi place...”. Aflați cum reacționează Roberta în episodul din „Casa iubirii” de sâmbătă, 29 iunie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Românii din vestul țării, în pericol! Medicii trag un semnal de alarmă. Boala care îi pândește, din cauza bacteriei descoperită în aer


Cookies