Rulourile cu scorțișoară, cunoscute și ca cinnamon rolls. Iubite de toată lumea... pur și simplu irezistibile!

retete de gustare

Rulourile cu scorțișoară, cunoscute și ca cinnamon rolls

Rulourile cu scorțișoară, cunoscute și ca cinnamon rolls, o rețetă ideală pentru o gustare de după-amiază. Savurați-le ca o gustare dulce, alături de o ceașcă de cafea sau ceai.

Rulourile cu scorțișoară sunt un desert clasic, caracterizat prin rulourile pufoase, umplute generos cu un amestec dulce și aromat de scorțișoară și zahăr brun. Aceste rulouri sunt glazurate cu o cremă fină de brânză, adăugând un strat cremos de dulceață. Fiecare mușcătură dezvăluie o textură moale și aerată.

Citește și: Mini tarte cu gem de fructe. O operă de artă în miniatură!

cinnamon rolls
Rulourile cu scorțișoară, cunoscute și ca cinnamon rolls[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tartă cu ciocolată neagră și fructe proaspete. Combinația de ciocolată și fructe proaspete este de vis!

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat

- 500 g de făină
- 250 ml de lapte călduț
- 100 g de zahăr
- 75 g de unt nesărat, topit
- 1 ou mare
- 7 g de drojdie uscată (1 pliculeț)
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță de extract de vanilie

retete pentru desert
Rulourile cu scorțișoară, cunoscute și ca cinnamon rolls[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Ingrediente pentru umplutură

- 200 g de zahăr brun
- 100 g de unt nesărat, la temperatura camerei
- 2 linguri de scorțișoară măcinată

Ingrediente pentru glazură

- 100 g de cremă de brânză, la temperatura camerei
- 50 g de unt nesărat, la temperatura camerei
- 200 g de zahăr

pudră
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 2-3 linguri de lapte

rulouri cu scortisoara
Rulourile cu scorțișoară, cunoscute și ca cinnamon rolls[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare desert

Mod de preparare aluat

  1. Într-un bol mic, amestecați drojdia uscată cu 1 lingură de zahăr și 250 ml de lapte călduț. Lăsați să stea timp de 5-10 minute, până când amestecul devine spumos.
    Într-un bol mare, combinați făina, restul de zahăr și sarea. Faceți o fântână în centrul făinii și adăugați amestecul de drojdie, untul topit, oul și extractul de vanilie. Amestecați bine până când ingredientele sunt bine încorporate.
  2. Transferați aluatul pe o suprafață ușor înfăinată și frământați-l timp de aproximativ 10 minute, până când devine elastic și neted. Dacă aluatul este prea lipicios, adăugați câte puțină făină până ajunge la consistența dorită.
  3. Puneți aluatul într-un bol uns cu ulei, acoperiți-l cu un prosop umed și lăsați-l să dospească într-un loc cald timp de 1-2 ore, până când își dublează volumul.

Mod de preparare umplutura și formarea desertului

Citește și: Ce avere are, de fapt, Dan Puric: „Mergem la bancă să arăt conturile”. Actorul a dezvăluit ce a făcut în paralel cu teatrul- kanald.ro

Citește și: TEST IQ: Ecuația care poate fi rezolvată doar de genii în 10 secunde- stirilekanald.ro

  1. Într-un bol, amestecați zahărul brun  cu scorțișoara măcinată. Într-un alt bol, bateți untul la temperatura camerei până devine cremos.
  2. După ce aluatul a dospit, transferați-l pe o suprafață de lucru ușor înfăinată și întindeți-l într-un dreptunghi de aproximativ 45x30 cm. Ungeți uniform suprafața aluatului cu untul cremos, lăsând un mic chenar de aproximativ 1 cm pe margini. Presărați amestecul de zahăr brun și scorțișoară peste unt, asigurându-vă că acoperiți uniform întreaga suprafață.
  3. Începând de la una din laturile lungi, rulați aluatul strâns într-un cilindru. Asigurați-vă că ruloul este uniform și strâns pe toată lungimea. Folosind un cuțit ascuțit sau ață dentară, tăiați ruloul în 12 bucăți egale. Așezați fiecare bucățică cu partea tăiată în sus, într-o tavă de copt unsă sau tapetată cu hârtie de copt.

Coacerea desertului

  1. Acoperiți tava cu un prosop umed și lăsați rulourile să mai dospească timp de 30-45 de minute, până când își dublează volumul.
  2. Preîncălziți cuptorul la 180°C. Coaceți rulourile timp de 20-25 de minute, până când devin aurii și ferme la atingere. Lăsați-le să se răcească ușor în tavă înainte de a le glazura.

Mod de preparare glazură

  1. Într-un bol mare, bateți crema de brânză și untul până devin cremoase și netede. Adăugați extractul de vanilie și zahărul pudră, continuând să bateți până când amestecul este omogen. Dacă glazura este prea groasă, adăugați 2-3 linguri de lapte, câte una pe rând, până când obțineți consistența dorită.
  2. Întindeți glazura peste rulourile calde, asigurându-vă că fiecare rulou este acoperit uniform.

Servirea desertului

  1. Rulourile cu scorțișoară  sunt cele mai bune când sunt servite calde, proaspăt glazurate. Savurați-le alături de o ceașcă de cafea sau ceai pentru un mic dejun sau o gustare delicioasă.
  2. Păstrați desertul într-un recipient ermetic la temperatura camerei pentru până la 2 zile sau la frigider pentru până la o săptămână. Pentru a le reîncălzi, puneți-le în cuptorul cu microunde pentru câteva secunde sau în cuptorul preîncălzit la 150°C pentru câteva minute. Poftă bună!

retete de prajituri de casa
Rulourile cu scorțișoară, cunoscute și ca cinnamon rolls[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de Tiramisu clasic și tradițional. Fiecare mușcătură este o plăcere!, pentru un desert italian rafinat, totul fiind presărat cu un strat generos de cacao. Cu textura sa catifelată și aroma intensă de cafea, tiramisu este perfect pentru a încheia o masă specială.

Rulourile cu scorțișoară, cunoscute și ca cinnamon rolls[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Tartă cu ciocolată neagră și fructe proaspete. Combinația de ciocolată și fructe proaspete este de vis!

ȘOC! Divele din România au arătat TOT la plajă. Pozele de infarct care au ÎNNEBUNIT bărbații!

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Drama neștiută a actriței Ileanei Stana Ionescu! Coșmarul casei din Pipera: ”Au furat și au plecat”

Jador și Oana Ciocan vor deveni părinți? Ce a publicat tânăra

Alexandra se sărută cu Gagea, dar plânge pentru Patrick! Aflați cum va reacționa Gagea și ce se va întâmpla în Casa iubirii, marți, 2 iulie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Câte pisici sunt în imagine? Puține persoane reușesc să dea răspunsul corect


Cookies