Tartă cu ciocolată neagră și fructe proaspete. Combinația de ciocolată și fructe proaspete este de vis!

retete de gustare

Tartă cu ciocolată neagră și fructe proaspete

Tarta cu ciocolată neagră și fructe proaspete, o rețetă ideală pentru o petrecere. Un desert spectaculos și o experiență de neuitat.

Tarta cu ciocolată neagră, ornată cu zahăr pudră și fructe proaspete, este un desert elegant, perfect pentru iubitorii de ciocolată. Cu o crustă crocantă și un strat fin de ciocolată intensă, decorată cu fructe proaspete și un praf delicat de zahăr pudră, tarta devine o capodoperă, ideală pentru a impresiona orice oaspete.

Citește și: Dulceață de coacăze roșii. Un adevărat răsfăț!

Tartă cu ciocolată neagră și fructe proaspete[Sursa foto: freepik]

Citește și: Pandișpan cu vișine. O alegere minunată, cu o notă de dulceață care va încânta pe oricine

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.

Ingrediente

Ingrediente pentru crusta

- 250 g de făină
- 125 g de unt nesărat, rece și tăiat cubulețe
- 50 g de zahăr pudră
- 1 ou
- 1-2 linguri de apă rece
- Un praf de sare

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

tarta cu ciocolata si fructe proaspete
Tartă cu ciocolată neagră și fructe proaspete[Sursa foto: freepik]

Ingrediente pentru umplutura

- 200 g de ciocolată neagră de calitate (minim 70% cacao), tocată mărunt
- 200 ml de smântână pentru frișcă (minimum 30% grăsime)
- 50 g de unt nesărat
- 2 linguri de zahăr
- 1 linguriță de extract de vanilie

Ingrediente pentru decor

- Zahăr pudră pentru presărat
- Căpșune proaspete, tăiate jumătăți
- Afine proaspete

tarta cu ciocolata
Tartă cu ciocolată neagră și fructe proaspete[Sursa foto: freepik]

Citește și: Julia îl cheamă pe Sebastian în camera roșie! „Îmi place...”. Aflați cum reacționează Roberta în episodul din „Casa iubirii” de sâmbătă, 29 iunie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...- stirilekanald.ro

Mod de preparare desert

Mod de preparare crusta

  1. Într-un bol mare, combinați făina, zahărul pudră și sarea. Adăugați cubulețele de unt rece și, folosind vârfurile degetelor sau un tăietor de patiserie, încorporați untul în făină până obțineți o textură nisipoasă, cu bucățele de unt de mărimea unui mazăre.
  2. Adăugați oul și 1-2 linguri de apă rece, amestecând până când aluatul începe să se adune.
    Dacă aluatul este prea uscat, mai adăugați câte o linguriță de apă, până când se formează o bilă compactă.
  3. Înfășurați aluatul în folie alimentară și dați-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute, pentru a se întări.
  4. Scoateți aluatul din frigider și lăsați-l să se înmoaie ușor la temperatura camerei timp de 5-10 minute. Pe o suprafață de lucru ușor înfăinată, întindeți aluatul într-o foaie de aproximativ 0,5 cm grosime, suficient de mare pentru a acoperi tava lunguiață pentru tartă.
  5. Rulați aluatul pe sucitor și transferați-l în tava de tartă unsă cu unt. Apăsați ușor aluatul pe fundul și pe marginile tăvii, îndepărtând excesul de aluat de pe margini. Înțepați fundul crustei cu o furculiță pentru a preveni formarea bulelor de aer și dați tava la frigider pentru încă 15-20 de minute.
  6. Preîncălziți cuptorul la 180°C. Coaceți crusta timp de 15-20 de minute, până când devine aurie și fermă. Lăsați crusta să se răcească complet înainte de a adăuga umplutura.

Mod de preparare umplutura

  1. Într-o crăticioară medie, încălziți smântâna pentru frișcă la foc mediu până aproape de punctul de fierbere (fără a fierbe complet).
  2. Puneți ciocolata tocată într-un bol rezistent la căldură. Turnați smântâna fierbinte peste ciocolată și lăsați să stea timp de 1-2 minute, apoi amestecați până când ciocolata se topește complet și amestecul devine omogen.
  3. Adăugați untul, zahărul și extractul de vanilie, amestecând până când sunt complet încorporate și umplutura devine fină și lucioasă.

Asamblarea și servirea

  1. Turnați umplutura de ciocolată  în crusta de tartă răcită, netezind suprafața cu o spatulă pentru a obține un strat uniform. Dați tarta la frigider pentru cel puțin 2 ore, sau până când umplutura se întărește complet.
  2. Scoateți tarta din frigider și presărați un strat fin de zahăr pudră peste umplutura de ciocolată. Ornați cu jumătăți de căpșune și afine proaspete, aranjându-le estetic pe suprafața tartei.
  3. Tarta cu ciocolată neagră poate fi servită imediat după decorare sau păstrată la frigider până la momentul servirii. Tăiați tarta în felii și savurați acest desert plin de aromă și prospețime. Poftă bună!

retete pentru desert
Tartă cu ciocolată neagră și fructe proaspete[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de  Eclere cu cremă de lămâie. Un desert versatil și elegant!, pentru un desert răcoritor, ce combină cojile de ecler ușoare și crocante cu o cremă de lămâie fină și aromată. 

retete de prajituri de casa
Tartă cu ciocolată neagră și fructe proaspete[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Codițele împletite, de la tradiție la trend

Rețeta de langoși cu magiun de prune și nucă măcinată, pregătită de chef Roxana Blenche: „Cunoscut si sub denumirea de scovergi sau turte, acest preparat este delicios.”

OOPS! Andreea Mantea, cu trupul mai DEZGOLIT ca niciodată! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat TOT la vedere

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Ce se întâmplă cu pisica care a mers singură la spital să nască? Apelul făcut de medicul veterinar: "A iubit-o o țară întreagă și la final nu a mai vrut-o nimeni"

Motivul pentru care Simona Pătruleasa nu își dorea să se căsătorească: „Nu mă așteptam...”

Julia îl cheamă pe Sebastian în camera roșie! „Îmi place...”. Aflați cum reacționează Roberta în episodul din „Casa iubirii” de sâmbătă, 29 iunie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Românii din vestul țării, în pericol! Medicii trag un semnal de alarmă. Boala care îi pândește, din cauza bacteriei descoperită în aer


Cookies