Mini tarte cu gem de fructe. O operă de artă în miniatură!

retete de gustare

Mini tarte cu gem de fructe

Mini tarte cu gem de fructe, o rețetă ideală pentru un cadou. Aceste tarte pot fi ambalate frumos și oferite cadou, pentru prieteni sau familie.

Mini tartele cu gem de fructe  sunt un adevărat deliciu culinar, combinând armonios textura crocantă a aluatului de tartă cu dulceața gemului și prospețimea fructelor proaspete. Fiecare mini tartă oferă o experiență rafinată și plină de savoare. Cu umplutura moale și dulce, crusta fină și crocantă contrastează perfect cu fructele.

Fie că este vorba de un brunch sau o cină festivă, aceste mini tarte sunt ideale.

Citește și: Rețeta de langoși cu magiun de prune și nucă măcinată, pregătită de chef Roxana Blenche: „Cunoscut si sub denumirea de scovergi sau turte, acest preparat este delicios.”

mini tarte
Mini tarte cu gem de fructe[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce mănâncă Gabriela Cristea la micul dejun? „Este plăcerea mea vinovată. Fără nimic, doar cu pâine și atât. Eu nu am mâncat ceva mai bun la micul dejun.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.

Ingrediente

Ingrediente pentru aluatul de tartă

- 250 g de făină
- 125 g de unt nesărat, rece și tăiat cubulețe
- 50 g de zahăr pudră
- 1 ou
-

1-2 linguri de apă rece
- Un praf de sare

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Ingrediente pentru umplutură

- 300 g de gem de căpșune, afine sau coacăze

Ingrediente pentru decor

- Fructe proaspete (căpșune tăiate jumătăți, afine, coacăze)

retete pentru desert
Mini tarte cu gem de fructe[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare desert

Mod de preparare aluat de tartă

Citește și: Bianca de la „Casa iubirii” aruncă bomba după despărțirea de Ionuț! A recunoscut cine este concurentul pe care l-ar săruta: „Ai câștigat un kiss”- kanald.ro

Citește și: Și-a ucis fratele! „Trebuie să mai omor pe...”- stirilekanald.ro

  1. Într-un bol mare, combinați făina, zahărul pudră și sarea. Adăugați cubulețele de unt rece și, folosind vârfurile degetelor sau un tăietor de patiserie, încorporați untul în făină până obțineți o textură nisipoasă, cu bucățele de unt. Adăugați oul și 1-2 linguri de apă rece, amestecând până când aluatul începe să se adune. Dacă aluatul este prea uscat, mai adăugați câte o linguriță de apă, până când se formează o bilă compactă.
  2. Înfășurați aluatul în folie alimentară și dați-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute, pentru a se întări.

Mod de preparare tartă

  1. Scoateți aluatul din frigider și lăsați-l să se înmoaie ușor la temperatura camerei timp de 5-10 minute. Pe o suprafață de lucru ușor înfăinată, întindeți aluatul într-o foaie de aproximativ 0,5 cm grosime.
  2. Folosind un tăietor de biscuiți sau un pahar, tăiați cercuri din aluat, suficient de mari pentru a se potrivi în formele de mini tartă. Așezați cercurile de aluat în formele de mini tartă, presând ușor pentru a acoperi fundul și marginile.
  3. Înțepați fundul crustei cu o furculiță pentru a preveni formarea bulelor de aer și dați formele la frigider pentru încă 15-20 de minute. Preîncălziți cuptorul la 180°C. Coaceți crustele timp de 10-15 minute, până când devin aurii și ferme. Lăsați crustele să se răcească complet înainte de a adăuga umplutura.

Asamblarea și servirea

  1. După ce crustele s-au răcit complet, adăugați o lingură de gem în fiecare mini tartă. Nivelați gemul cu o spatulă mică sau cu partea din spate a unei linguri. Decorați fiecare mini tartă cu fructe proaspete. Puteți folosi jumătăți de căpșune, afine și coacăze, aranjându-le pe suprafața gemului.
  2. Mini tartele pot fi servite imediat sau păstrate la frigider până la momentul servirii. Acestea sunt perfecte pentru petreceri, brunch-uri sau ca un desert delicios după cină. Păstrați mini tartele într-un recipient ermetic la frigider pentru până la 3 zile. Înainte de servire, lăsați-le să ajungă la temperatura camerei pentru a se bucura de gustul optim. Poftă bună!

retete de prajituri de casa
Mini tarte cu gem de fructe[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de Tartă cu ciocolată neagră și fructe proaspete. Combinația de ciocolată și fructe proaspete este de vis!, pentru un desert mai sofisticat, ce combină bogăția ciocolatei intense cu prospețimea căpșunelor și afinelor. Decorată cu fructe proaspete, tarta este perfectă pentru a impresiona la orice ocazie specială.

mini tarte cu gem de fructe
Mini tarte cu gem de fructe[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Codițele împletite, de la tradiție la trend

Tiramisu clasic și tradițional. Fiecare mușcătură este o plăcere!

INCENDIAR! Ștefania lui Speak, APARIȚIE DE INFARCT, în cel mai provocator costum de baie! Vedeta a făcut furori cu formele sale apetisante

Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”

Gabi Bădălău, conştient că a rănit-o pe mama copiilor săi, Claudia Pătrășcanu. Omul de afaceri regretă cele întâmplate: "Îmi pare rău"

Motivul pentru care Simona Pătruleasa nu își dorea să se căsătorească: „Nu mă așteptam...”

Gagea își va ieși din minți: „Te-am denigrat și faci de astea cu mine?” Aflați cum va reacționa Alexandra și ce se va întâmpla în Casa iubirii, joi, 27 iunie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

"Am sperat că Viorel scapă!" - Părinții bărbatului mort la Ibănești își urlă durerea!


Cookies