Află din rândurile următoare cum prepară chef Roxana Blenche rețeta sa de parmigiana de vinete.
Parmigiana este o specialitate din Sicilia. Rețeta clasică are la bază carne tocată, însă se poate adapta ușor cu vinete, pentru un preparat mai fresh perfect pentru această perioadă. Ingredientul de bază este, însă, parmezanul, care se pune din belșug în această rețetă. Chef Roxana Blenche a pregătit rețeta sa de parmigiana de vinete și a împărtășit întregul proces cu urmăritorii săi din mediul online.
Rețeta de parmigiana de vinete a Roxanei Blenche
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente:
- 4 vinete mari;
- 500 g de făină;
- 10 g de sare;
- 10 g de piper negru;
- 2 cepe;
- 3 căței de usturoi;
- 1 kg roşii la conservă;
- busuioc proaspăt;
- mozzarella (stoarsă de zer);
- parmezan ras.
Mod de preparare:
Chef Roxana Blenche a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ Avem nevoie de 4 vinete mari, pe care le feliem. Într-un bol am pus 500 de grame de făină, cu 10 grame de sare și 10 grame de piper proaspăt măcinat. Amestecăm totul foarte bine. Dăm vinetele prin făină, după care le prăjim în ulei de măsline. Prăjim vinetele și le scoatem într-un bol cu o sită și le lăsăm la scurs.
Hai să trecem și la sos. Într-o tigaie punem 100 de ml de ulei de măsline. Adăugăm ceapa cu usturoiul și călim cu puțină sare. După care luăm roșiile din conservă. Le zdrobim în mână sau cu o furculiță adăugăm piper negru proaspăt măcinat și busuioc proaspăt. Lăsăm să fiarbă pe foc 15 minute.