Parmigiana de vinete! Chef Roxana Blenche ne învață cum să gătim acest preparat italienesc: „De fiecare dată când merg în Italia și călătoresc, reîncerc acest preparat.”

Parmigiana de vinete! Chef Roxana Blenche ne învață cum să gătim acest preparat italienesc: „De fiecare dată când merg în Italia și călătoresc, reîncerc acest preparat.”
Parmigiana de vinete! Chef Roxana Blenche ne învață cum să gătim acest preparat italienesc: „De fiecare dată când merg în Italia și călătoresc, reîncerc acest preparat.”

Află din rândurile următoare cum prepară chef Roxana Blenche rețeta sa de parmigiana de vinete.

Parmigiana este o specialitate din Sicilia. Rețeta clasică are la bază carne tocată, însă se poate adapta ușor cu vinete, pentru un preparat mai fresh perfect pentru această perioadă. Ingredientul de bază este, însă, parmezanul, care se pune din belșug în această rețetă. Chef Roxana Blenche a pregătit rețeta sa de parmigiana de vinete și a împărtășit întregul proces cu urmăritorii săi din mediul online.

Rețeta de parmigiana de vinete a Roxanei Blenche

Citește și: Rețeta de plăcintă de dovlecei a Roxanei Blenche: „Doamne, sunt așa de bune aceste plăcinte! Trebuie neapărat să le încercați.”

Citește și: Rețeta de langoși cu magiun de prune și nucă măcinată, pregătită de chef Roxana Blenche: „Cunoscut si sub denumirea de scovergi sau turte, acest preparat este delicios.”

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Ingrediente:

  • 4 vinete mari;
  • 500 g de făină;
  • 10 g de sare;
  • 10 g de piper negru;
  • 2 cepe;
  • 3 căței de usturoi;
  • 1 kg roşii la conservă;
  • busuioc proaspăt;
  • mozzarella (stoarsă de zer);
  • parmezan ras.

Mod de preparare:

Chef Roxana Blenche a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.

Avem nevoie de 4 vinete mari, pe care le feliem. Într-un bol am pus 500 de grame de făină, cu 10 grame de sare și 10 grame de piper proaspăt măcinat. Amestecăm totul foarte bine. Dăm vinetele prin făină, după care le prăjim în ulei de măsline.

Prăjim vinetele și le scoatem într-un bol cu o sită și le lăsăm la scurs.

Hai să trecem și la sos. Într-o tigaie punem 100 de ml de ulei de măsline. Adăugăm ceapa cu usturoiul și călim cu puțină sare. După care luăm roșiile din conservă. Le zdrobim în mână sau cu o furculiță adăugăm piper negru proaspăt măcinat și busuioc proaspăt. Lăsăm să fiarbă pe foc 15 minute.

Avem nevoie de o tavă. Punem suc de roșii la bază, adăugăm vinetele. Le așezăm așa ca un pat, după care punem sucul de roșii din nou, mozzarella scursă de zer, parmezan ras și busuioc proaspăt. Repetăm aceste straturi în funcție de cât de înaltă este tava. La final se pune suc de roșii din belșug, se pune mozzarella scursă, parmezan, busuioc proaspăt și un fir de ulei de măsline.
La cuptor avem nevoie de 180 de grade. Punem parmigiana în cuptor și o lăsăm 35-40 de minute. La final o scoatem afară, răzuim parmezan deasupra și acesta este rezultatul final. De fiecare dată când merg în Italia și călătoresc, reîncerc acest preparat.
”, a spus Roxana Blenche pe TikTok.

 



Citește și:

Tendințele de manichiură pentru 2024

Ce mănâncă Gabriela Cristea la micul dejun? „Este plăcerea mea vinovată. Fără nimic, doar cu pâine și atât. Eu nu am mâncat ceva mai bun la micul dejun.”

OOPS! Andreea Mantea, cu trupul mai DEZGOLIT ca niciodată! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat TOT la vedere

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Ce se întâmplă cu pisica care a mers singură la spital să nască? Apelul făcut de medicul veterinar: "A iubit-o o țară întreagă și la final nu a mai vrut-o nimeni"

Motivul pentru care Simona Pătruleasa nu își dorea să se căsătorească: „Nu mă așteptam...”

Julia îl cheamă pe Sebastian în camera roșie! „Îmi place...”. Aflați cum reacționează Roberta în episodul din „Casa iubirii” de sâmbătă, 29 iunie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Românii din vestul țării, în pericol! Medicii trag un semnal de alarmă. Boala care îi pândește, din cauza bacteriei descoperită în aer


Cookies