Risotto cu ciuperci, parmezan și pătrunjel reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă? Descoperă arta gătitului italian în propriul tău spațiu culinar. Află pașii esențiali pentru a obține un risotto cu ciuperci și parmezan demn de cele mai prestigioase restaurante.
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de risotto cu ciuperci, parmezan și pătrunjel. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos risotto cu ciuperci, parmezan și pătrunjel, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Risotto cu ciuperci, parmezan și pătrunjel
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de risotto cu ciuperci, parmezan și pătrunjel, absolut delicioasă, în doar 5 pași simpli!
Timp de pregătire – 20 minute
Timp de preparare – o oră
Timp total – o oră și 20 minute
Porții – 4 persoane
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente – Risotto cu ciuperci, parmezan și pătrunjel
- 5 căni de supă de pui
- 3 linguri de ulei
- o ceapă roșie de apă
- un bol de ciuperci
- un cubuleț de unt (la temperatura camerei)
- 3 căței de usturoi
- cimbru uscat
- sare
- piper negru măcinat
- o cană de orez cu bob scurt
- un sfert de cană de vin alb
- o cană de parmezan ras
- pătrunjel proaspăt
De
menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.Citește și: Rețetă de Pizza cu pui. Îi poți adăuga orice topping vrei!
Mod de preparare - Risotto cu ciuperci, parmezan și pătrunjel
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, pe care o vom așeza pe aragaz, la foc ridicat. În oală este nevoie să adăugăm, pentru început, 5 căni de supă de pui, conținut pe care îl vom aduce la punctul de fierbere. Imediat apoi, îndepărtăm oala de pe foc.
Pasul 2. Acum vom avea nevoie de o altă oală de dimensiuni mai mari, în care vom găti orezul. Așadar, oala se pune pe aragaz, la foc mediu, și vom adaugă 3 linguri de ulei. Odată ce uleiul este încins așa cum ne dorim, vom adăuga o ceapă roșie de apă, tăiată în prealabil, în cubulețe mai mici.
Pasul 3. Odată ce ceapa noastră s-a călit așa cum ne dorim, vom adăuga și un bol de dimensiuni mai mari, plin de ciuperci tăiate în fâșii de dimensiuni potrivite, dar și un cubuleț de unt (la temperatura camerei). Când ciupercile s-au fiert, este nevoie să adăugăm în oala noastră și 3 căței de usturoi tocați mărunt, în prealabil, puțin cimbru uscat, sare și
piper negru măcinat (după gust). Amestecăm ingredientele, tot cu o lingură de lemn, pentru a se combina uniform.Pasul 4. A venit timpul să adăugăm în oală și orezul. Avem nevoie de o cană de orez cu bob scurt. Orezul se amestecă bine de tot, pentru a se acoperi complet cu amestecul de ciuperci. În continuare, vom adăuga și un sfert de cană de vin alb, pentru un plus de gust. În momentul în care vinul este gătit, vom începe să adăugăm, treptat, câte un polonic de supă de pui. Supa de pui se adaugă încet, doar cât să acopere conținutul din oală, iar apoi amestecăm bine, pentru a se evapora și tot așa, până când toată supa de pui este terminată. Ar trebui să dureze aproximativ 20 de minute, timp în care și orezul se va găti corespunzător.
Pasul 5. După acest interval de timp, adăugăm în oala noastră și o jumătate de cană de parmezan ras, pe care îl vom amesteca cu restul ingredientelor. Oala se ia de pe foc, preparatul se pune în farfurii, iar deasupra vom mai presăra puțin parmezan ras și câteva frunze de pătrunjel proaspăt, iar rețeta este gata!
Risotto cu ciuperci, parmezan și pătrunjel este gata și se poate servi cald. Poftă bună!
Citește și: Rețetă delicioasă de Lasagna, un preparat de origine italiană