Arome rafinate în bucătăria ta. Cum să prepari risotto cu ciuperci și parmezan

cea mai simpla reteta de risotto cu ciuperci
Rețetă de Risotto cu ciuperci, parmezan și pătrunjel

Risotto cu ciuperci, parmezan și pătrunjel reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă? Descoperă arta gătitului italian în propriul tău spațiu culinar. Află pașii esențiali pentru a obține un risotto cu ciuperci și parmezan demn de cele mai prestigioase restaurante.

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  risotto cu ciuperci, parmezan și pătrunjel. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos risotto cu ciuperci, parmezan și pătrunjel, preparat exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Risotto cu ciuperci, parmezan și pătrunjel

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  risotto cu ciuperci, parmezan și pătrunjel, absolut delicioasă, în doar 5 pași simpli!

Timp de pregătire  – 20 minute

Timp de preparare  – o oră

Timp total  – o oră și 20 minute

Porții  – 4 persoane

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Ingrediente – Risotto cu ciuperci, parmezan și pătrunjel

  • 5 căni de supă de pui
  • 3 linguri de ulei
  • o ceapă roșie de apă
  • un bol de ciuperci
  • un cubuleț de unt (la temperatura camerei)
  • 3 căței de usturoi
  • cimbru uscat
  • sare
  • piper negru măcinat
  • o cană de orez cu bob scurt
  • un sfert de cană de vin alb
  • o cană de parmezan ras
  • pătrunjel proaspăt

De

menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

reteta de risotto cu ciuperci parmezan si patrunjel
Rețetă de Risotto cu ciuperci, parmezan și pătrunjel[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Pizza cu pui. Îi poți adăuga orice topping vrei!

Mod de preparare - Risotto cu ciuperci, parmezan și pătrunjel

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, pe care o vom așeza pe aragaz, la foc ridicat. În oală este nevoie să adăugăm, pentru început, 5 căni de supă de pui, conținut pe care îl vom aduce la punctul de fierbere. Imediat apoi, îndepărtăm oala de pe foc.

Pasul 2.  Acum vom avea nevoie de o altă oală de dimensiuni mai mari, în care vom găti orezul. Așadar, oala se pune pe aragaz, la foc mediu, și vom adaugă 3 linguri de ulei. Odată ce uleiul este încins așa cum ne dorim, vom adăuga o ceapă roșie de apă, tăiată în prealabil, în cubulețe mai mici.

Gătim ceapa până când se va căli și o mai amestecăm din când în când cu ajutorul unei linguri de lemn.

Pasul 3.  Odată ce ceapa noastră s-a călit așa cum ne dorim, vom adăuga și un bol de dimensiuni mai mari, plin de ciuperci tăiate în fâșii de dimensiuni potrivite, dar și un cubuleț de unt (la temperatura camerei). Când ciupercile s-au fiert, este nevoie să adăugăm în oala noastră și 3 căței de usturoi tocați mărunt, în prealabil, puțin cimbru uscat, sare și

piper negru măcinat (după gust). Amestecăm ingredientele, tot cu o lingură de lemn, pentru a se combina uniform.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

risotto cu ciuperci parmezan si patrunjel
Rețetă de Risotto cu ciuperci, parmezan și pătrunjel[Sursa foto: freepik]

Pasul 4.  A venit timpul să adăugăm în oală și orezul. Avem nevoie de o cană de orez cu bob scurt. Orezul se amestecă bine de tot, pentru a se acoperi complet cu amestecul de ciuperci. În continuare, vom adăuga și un sfert de cană de vin alb, pentru un plus de gust. În momentul în care vinul este gătit, vom începe să adăugăm, treptat, câte un polonic de supă de pui. Supa de pui se adaugă încet, doar cât să acopere conținutul din oală, iar apoi amestecăm bine, pentru a se evapora și tot așa, până când toată supa de pui este terminată. Ar trebui să dureze aproximativ 20 de minute, timp în care și orezul se va găti corespunzător.

Pasul 5.  După acest interval de timp, adăugăm în oala noastră și o jumătate de cană de parmezan ras, pe care îl vom amesteca cu restul ingredientelor. Oala se ia de pe foc, preparatul se pune în farfurii, iar deasupra vom mai presăra puțin parmezan ras și câteva frunze de pătrunjel proaspăt, iar rețeta este gata!

Risotto cu ciuperci, parmezan și pătrunjel  este gata și se poate servi cald. Poftă bună!

cea mai buna reteta de risotto cu ciuperci
Rețetă de Risotto cu ciuperci, parmezan și pătrunjel[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă delicioasă de Lasagna, un preparat de origine italiană



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Bucură-te de o experiență culinară autentică cu supa de gulaș cu porc, gătită lent și pas cu pas, pentru a elibera aromele autentice ale mâncărurilor ungurești

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies