Lasagna reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de lasagna. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă lasagna, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Lasagna
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de lasagna, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – o oră
Timp de preparare – o oră
Timp total – 2 ore
Porții – 8 persoane
Ingrediente – Lasagna
- o ceapă galbenă
- 4 căței de usturoi
- rozmarin proaspăt
- pătrunjel proaspăt
- busuioc proaspăt
- cimbru proaspăt
- 2 linguri de ulei de măsline
- o lingură de fulgi de chili
- 1 kg carne de porc tocată
- sare
- piper negru măcinat
- 800 g roșii tocate (la conservă)
- 4 linguri de unt (la temperatura camerei)
- 4 linguri de făină
- 3 căni de lapte (rece)
- praf de nucșoară
- foi speciale pentru lasagna
- mozzarella
- brânză cheddar
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Rețetă de salată Caprese. Este o salată simplă și delicioasă din Capri!
Mod de preparare - Lasagna
Pasul 1. În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de tăierea câtorva ingrediente. Așadar, pentru început, vom avea nevoie de o ceapă galbenă, 4 căței de usturoi, câteva frunze de rozmarin proaspăt, câteva frunze de pătrunjel proaspăt, câteva de busuioc și câteva de cimbru. Prima și prima dată, vom începe prin a tăia ceapa, în fâșii, imediat apoi, vom toca mărunt și cimbrul, rozmarinul, pătrunjelul și
busuiocul, pentru ca la final să ne ocupăm de tăierea rondele și a celor 4 căței de usturoi.Pasul 2. În continuare, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 2 linguri de ulei de măsline, pentru ca imediat apoi, să adăugăm și ceapa tăiată fâșii, cei 4 căței de usturoi, o lingură de fulgi de chili, ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unei linguri de lemn.
Pasul 3. Mai târziu, după ce carnea noastră s-a schimbat la culoare și a început să se gătească, o vom și condimenta cu sare și piper negru măcinat (după gust).
Pasul 4. Între timp, ne vom ocupa de prepararea sosului bechamel. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 4 linguri de unt (la temperatura camerei), alături de 4 linguri de făină, pe care le vom amesteca cu ajutorul unei linguri de lemn, până se va forma un sos mai gros la consistență. Abia apoi vom adăuga și 3 căni de lapte (rece), pe care îl vom amesteca în mod constant, până când vom obține o textură mai groasă. Adăugăm și puțin praf de nucșoară, sare, mai amestecăm puțin și îndepărtăm oala de pe foc.
Pasul 5. A venit timpul să îndepărtăm capacul de pe oala noastră și să mai amestecăm puțin în ingrediente și să o îndepărtăm de pe foc.
Pasul 6. Așadar, acum ne vom ocupa de asamblarea preparatului nostru. Vom avea nevoie de o tavă de cuptor, termo-rezistentă, în care vom începe să punem o lingură de sos bechamel, pe care îl vom întinde pe toată suprafața tăvii, peste care vom așeza 4-5 foi speciale pentru lasagna. Imediat apoi, vom adăuga și un strat de carne, pe care, de asemenea, o vom întinde pe toată suprafața tăvii. Procesul se repetă, până când toate ingredientele au fost consumate. La final, trebuie să avem un ultim strat de carne, pe care vom presăra un strat de mozzarella rasă cu brânză cheddar rasă.
Pasul 7. Din loc în loc, vom înfige 6 scobitori de dimensiuni mai mari, care vor ține folia de aluminiu pe care o vom așeza peste tavă. Se introduce la cuptor, la o temperatură de 190 de grade Celsius, timp de 40 de minute, apoi îndepărtăm folia de aluminiu și mai ținem la cuptor pentru încă 15 minute. După acest interval de timp, rețeta este gata!
Lasagna este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Supă de Gulaș cu porc. Un gust aromat și autentic!