Rulada de ciocolată cu cremă și glazură albă reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Ruladă de ciocolată cu cremă și glazură albă. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă Ruladă de ciocolată cu cremă și glazură albă, preparata exact pe gustul vostru.
Rețetă de Ruladă de ciocolată cu cremă și glazură albă
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Ruladă de ciocolată cu cremă și glazură albă, absolut delicioasa, în doar 10 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Ruladă de ciocolată cu cremă și glazură albă este de 40 de minute
Timp de preparare – 20 de minute
Timp total – o ora
Re ț eta de Ruladă de ciocolată cu cremă și glazură albă este pentru 4 persoane
Ingrediente – Ruladă de ciocolată cu cremă și glazură albă
Ingrediente pentru rulada:
- 4 ouă mari
- 100 g de zahăr granulat
- 60 g de făină
- 25 g de cacao
- O jumătate de linguriță de praf de copt
- Un praf de sare
Ingrediente pentru crema albă:
- 240 ml de smântână lichidă pentru gătit
- 4 linguri de zahăr pudră
- 1 linguriță de extract de vanilie
Ingrediente pentru glazură:
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
- 100 g de ciocolată albă
- 120 ml de smântână lichidă pentru gătit
- 1 lingură de unt
Pentru decor:
- Câteva căpșune proaspete
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Rețetă de Tiramisu cu fructe de padure deasupra, o reinterpretare delicioasă a clasicului Tiramisu italian
Mod de preparare- Ruladă de ciocolată cu cremă și glazură albă
Pasul 1. Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Așezați pe o tavă de cuptor, hârtie de copt și ungeți-o ușor cu ulei.
Pasul 2. Într-un castron mare, bateți 4 ouă mari și 100 de grame de zahăr granulat până când obțineți un amestec pufos și deschis la culoare.
Pasul 3. Adăugați 60 de grame de făina, 25 de grame de cacao, o jumătate de linguriță de praf de copt și un praf de sare în amestecul de ouă și amestecați până când se combină bine.
Pasul 4. Turnați compoziția în tavă și coaceți timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când rulada este elastică la atingere.
Pasul 5. În timp ce rulada se coace, pregătiți crema albă: într-un bol, amestecați 240 de mililitri de smântâna lichidă, 4 linguri de zahăr pudră și o linguriță de extract de vanilie până când obțineți o cremă moale.
Pasul 6. Îndepărtați rulada din cuptor și transferați-o pe o suprafață plană acoperită cu hârtie de copt. Lăsați să se răcească timp de câteva minute.
Pasul 7. Întindeți crema albă peste rulada răcită și rulați ușor pentru a forma o ruladă.
Pasul 8. Într-un castron mic, combinați 100 de grame de ciocolata albă, 120 de mililitri de smântâna lichidă pentru gătit și o lingura de unt și topiți-le împreună într-un recipient cu apă fierbinte sau în cuptorul cu microunde.
Pasul 9. Glazurați rulada cu glazură de ciocolată albă și decorați cu câteva căpșune proaspete.
Pasul 10. Lăsați rulada să se răcească timp de aproximativ o oră înainte de a o servi.
Rulada de ciocolată cu cremă și glazură albă este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Pui la cuptor cu cartofi, roșii cherry și usturoi