Salata rusească reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de salată rusească. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă salată rusească, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Salată rusească
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de salată rusească, absolut delicioasă, în doar 9 pași simpli!
Timp de pregătire – 10 minute
Timp de preparare – 20 minute
Timp total – 30 minute
Porții – 4 persoane
Ingrediente – Salată rusească
- 3 cartofi mari
- 2 morcovi mari
- un ananas
- o cană și jumătate de păstăi verzi
- apă
- o cană și jumătate de mazăre proaspătă
- sare (după gust)
- piper negru măcinat (după gust)
- o cană de maioneză
- o salată verde
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Rețeta de Lasagna cu carne, cu o consistență savuroasă!
Mod de preparare - Salată rusească
Pasul 1. În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de pregătirea legumelor. Așadar, vom avea nevoie de 3 cartofi de dimensiuni mai mari, pe care îi vom decoji, iar ulterior îi vom tăia în cuburi potrivite. Odată tăiați, cartofii se vor transfera într-un bol de dimensiuni mai mari, în care am pus apă rece.
Pasul 2. În continuare, vom avea nevoie și de 2 morcovi de dimensiuni potrivite, pe care îi vom decoji și îi vom tăia tot în cubulețe potrivite, cubulețe pe care le vom transfera, de asemenea, într-un bol de dimensiuni mai mici, de această dată.
Pasul 3. Acum vom avea nevoie și de câteva bucățele de ananas proaspăt, motiv pentru care vom avea nevoie de un ananas mare.
Pasul 4. Din salata noastră nu trebuie să lipsească nici păstăile verzi. Așadar, vom avea nevoie de o cană și jumătate de păstăi verzi, tăiate în cubulețe mai mici, pe care le vom așeza într-un alt bol micuț.
Pasul 5. Acum vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga apă, iar în momentul în care a dat în clocot, vom începe prin a adăuga morcovii din bol, pe care momentan îi vom fierbe timp de aproximativ 2 minute. După acest interval de timp, vom scoate cubulețele de morcovi din oală, cu ajutorul unei palete.
Citește și: Rețetă de Supă cremă de ciuperci. Gustul aromat este mai presus de orice!
Pasul 6. Acum urmează să fierbem și păstăile verzi, tot pentru aproximativ 2 minute, iar ulterior le luăm din oală. În aceeași apă vom adăuga și o cană și jumătate de mazăre proaspătă, pe care o vom fierbe timp de 3 minute, iar apoi o vom transfera și pe aceasta într-un alt recipient.
Pasul 7. Urmează și cartofii, pe care, de această dată, îi vom fierbe timp de 3 minute, iar apoi îi transferăm și pe ei.
Pasul 8. A venit timpul ca într-un bol de dimensiuni mai mari să adăugăm toate legumele fierte, dar inclusiv și bucățile de ananas. Condimentăm cu sare (după gust), piper negru măcinat (după gust) și o cană de maioneză. Cu ajutorul unei spatule, amestecăm toate ingredientele bine de tot.
Pasul 9. Pentru servire, vom așeza într-un bol de dimensiuni potrivite, câteva frunze de salată verde, peste care vom adăuga salata noastră rusească, absolut delicioasă, iar rețeta este gata!
Salata rusească este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Quesadilla de vită cu sos guacamole. Cu siguranță te va surprinde diversitatea aromelor!