Supa cremă de ciuperci reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de supă cremă de ciuperci. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă supă cremă de ciuperci, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Supă crem ă de ciuperci
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de supă cremă de ciuperci, absolut delicioasă, în doar 6 pași simpli!
Timp de pregătire – 20 minute
Timp de preparare – 40 minute
Timp total – o oră
Porții – 8 persoane
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente – Supă crem ă de ciuperci
- 2 kilograme de ciuperci
- 4 linguri de ulei de măsline
- 4 cuburi de unt (la temperatura camerei)
- o ceapă roșie mare
- 3 căței de usturoi
- sare (după gust)
- un sfert de linguriță de tarhon uscat
- 4 căni de supă de pui
- o jumătate de cană de smântână lichidă
- piper negru măcinat (după gust)
- pătrunjel proaspăt
De menționat este faptul că această cantitate de
ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.Citește și: Rețeta de Pui cu unt cremos, usturoi și cartofi, ușor de preparat!
Mod de preparare - Supă crem ă de ciuperci
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de 2 kilograme de ciuperci. Rând pe rând, vom curăța ciupercile și le vom tăia în bucățele mai mici. Ciupercile se pun într-un bol de dimensiuni mai mari, iar momentan le vom lăsa deoparte.
Pasul 2. Imediat apoi, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari.
Pasul 3. Odată ce untul s-a topit complet, vom adăuga și ciupercile tăiate anterior, pe care le-am lăsat în bol. Este nevoie să amestecăm din când în când, pentru a se acoperi cu uleiul de măsline și cu untul adăugat în oală. Ciupercile se gătesc timp de aproximativ 10 minute, la foc mediu spre mare, până în momentul în care se rumenesc.
După cele 10 minute, vom scoate din oală o cană de ciuperci, de care vom avea nevoie mai târziu.Citește și: Rețetă de Empanadas cu carne de vită. Un gust de-a dreptul savuros!
Pasul 4. Între timp, vom reduce focul la nivel mediu și vom adăuga o ceapă roșie mare, tocată mărunt, 3 căței de usturoi tocați mărunt, ingrediente pe care le vom amesteca tot cu o lingură de lemn, pentru a se combina uniform. Mai gătim pentru încă un minut, apoi adăugăm sare (după gust), un sfert de linguriță de tarhon uscat și 4 căni de supă de pui.
Pasul 5. Ridicăm nivelul focului și gătim timp de 10 minute, până când va ajunge la punctul de fierbere. După cele 10 minute, vom îndepărta oala de pe foc, iar cu ajutorul unui blender vom prepara supa noastră cremă de ciuperci, și ne vom opri abia când supa noastră este complet netedă. Abia atunci vom mai adăuga și o jumătate de cană de smântână lichidă, piper negru măcinat (după gust), dar și o parte din ciupercile pe care le-am păstrat mai devreme și amestecăm.
Pasul 6. Supa cremă de ciuperci se transferă în boluri, deasupra vom mai adăuga restul ciupercilor rămase, cu puțin pătrunjel proaspăt, tocat mărunt, iar rețeta este gata!
Supa cremă de ciuperci este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!