Spaghetele cu sos de roșii, parmezan și măsline verzi reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepară destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de spaghetele cu sos roșu, parmezan și măsline verzi. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase spaghetele cu sos roșu, parmezan și măsline verzi, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Spaghetele cu sos de roșii, parmezan și măsline verzi
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de spaghetele cu sos roșu, parmezan și măsline verzi, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 15 minute
Timp de preparare – 30 minute
Timp total – 45 minute
Porții – 4 persoane
Ingrediente – Spaghetele cu sos roșu, parmezan și măsline verzi
- un kilogram spaghete
- o conserve de roșii zdrobite
- o jumătate de cană de măsline verzi tocate
- o cană de roșii cherry, tăiate în jumătate
- o jumătate de cană de parmezan ras
- un sfert de cană de frunze de busuioc proaspăt, tocate
- un sfert de cană de ulei de măsline
- 4 căței de usturoi, tocați
- o linguriță de oregano uscat
- sare
- piper negru măcinat
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Rețetă de Pizza cu bacon, ciuperci și cașcaval, îndrăgită în întreaga lume
Mod de preparare - Spaghetele cu sos roșu, parmezan și măsline verzi
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o oală mare, pe care o vom umple cu apă și puțină sare și o punem la fiert. Adăugați un kilogram de spaghete și gătiți pentru aproximativ 8-10 minute, al dente, apoi le scurgem și le punem deoparte.
Pasul 2. Într-o tigaie mare, încălziți un sfert de cană de ulei de măsline, la foc mediu. Odată încins uleiul, se adaugă 4 căței de usturoi tocat mărunt, în prealabil, pe care îl vom căli, timp de 1-2 minute sau până când se parfumează.
Pasul 3. În continuare, vom adăuga o conservă de roșii zdrobite, o linguriță de oregano, sare și piper negru măcinat (după gust), în tigaie.
Pasul 4. După acest moment, vom reduce focul la mic și lăsam sosul să fiarbă timp de 15-20 de minute, amestecând din când în când, până se îngroașă, iar aromele preparatului se îmbină.
Pasul 5. În timp ce sosul fierbe, ne vom ocupă de restul ingredientelor. Tăiați o jumătate de cană de măslinele verzi și o cană și jumătate de roșii cherry înjumătățite.
Pasul 6. După ce sosul s-a îngroșat, adăugați în tigaie măslinele și roșiile cherry, amestecând bine pentru a se combină.
Se mai lasă amestecul să fiarbă încă 2-3 minute sau până când roșiile s-au înmuiat ușor.Pasul 7. Odată ce preparatul nostru este gata, vom împărți spaghetele în patru farfurii, astfel încât să ne asigurăm că fiecare farfurie în parte conține roșii cherry și măsline verzi, cât să ne bucurăm mai mult de savoarea lor, atunci când le servim. Peste spaghete, adăugăm deasupra sosul roșu, iar peste sos se presară și o jumătate de cană de parmezan ras, în prealabil. Un ultim aspect legat de această delicioasă rețeta de spaghete ține de așezarea câtorva frunze de busuioc proaspăt tocate, deasupra, iar rețeta este gata!
Spaghetele cu sos roșu, parmezan și măsline verzi sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Pui fraged cu ciuperci, suficient de elegant pentru o cină specială