Rețeta de supă cremă de linte. Ingrediente și mod de preparare

Rețeta de supă cremă de linte. Ingrediente și mod de preparare
Rețeta de supă cremă de linte. Ingrediente și mod de preparare

Supa crema de linte este delicioasă, se face imediat și este și sănătoasă. Iată ce ingrediente trebuie să folosiți și cum se prepară această mâncare.

După mesele copioase de sărbători, organismul are nevoie de o alimentație mai echilibrată, iar supele nu au cum să lipsească din meniu. Astăzi vă dezvăluim rețeta pentru a prepara o supă cremă de linte delicioasă.

Supa cremă de linte, o mâncare sănătoasă și gustoasă

Lintea este una dintre leguminoasele pe care oamenii le-au consumat încă din cele mai vechi timpuri. Cel mai mare avantaj al acesteia este faptul că fierbe foarte repede.

Spre deosebire de fasole, lintea se va găti imediat și în plus, aduce o mulțime de beneficii organismului. Lintea este bogată în fibre, are fier, magneziu, fosfor, dar și proteine.

Mai mult, are și puține grăsimi, așadar o puteți consuma chiar dacă urmați un regim de slăbire. 100 de grame din această leguminoasă aduc maximum 160 de calorii și fără niciun pic de colesterol.

Lintea se poate găti sub formă de supă cremă, dar se potrivește și alături de carne sau de alte legume. Supa cremă de linte va fi gata în mai puțin de o oră și reprezintă o alternativă sănătoasă, atât pentru prânz, cât și pentru cină.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Această supă este foarte fină și ține de foame, așa că nu aveți cum să dați greș dacă preparați supă cremă de linte. 

Ingrediente:

  • 250 g linte
  • 1,5 litri apă
  • 2 morcovi potriviţi
  • o ceapă
  • o lingură boia
  • 4 linguri ulei
  • o cutie cu pulpă de roşii
  • mentă
  • pătrunjel
  • ardei iute
  • crutoane
  • sare
  • piper

Cea mai simplă rețetă pentru supa cremă de linte

Curățați morcovii, spălați-i și dați-i prin răzătoare. Apoi, puneți-i la fiert, pentru aproximativ 15 minute. După aceea, adăugați în apă și ceapa, tocată mărunt, dar și roșiile. Lăsați oala pe foc pentru încă un sfert de oră.

De-abia după aceea puneți și lintea, împreună cu ardeiul iute și cu uleiul. Condimentați cu boia, piper și sare, după gustul fiecăruia.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Lăsați toate legumele să mai fiarbă 30 de minute, apoi așteptați ca supa să se răcească. După aceea, pasați toate legumele cu ajutorul unui blender, pentru ca supa să iasă cât mai fină.

În funcție de consistența pe care vreți să o aibă supa, puteți să mai adăugați apă atunci când o pasați. Puneți apă din oala în care au fiert legumele. Dacă vreți ca supa să fie mai groasă, nu mai adăugați apă. 

Supa cremă de linte se servește cu mentă și cu pătrunjel deasupra, dar și cu crutoane. Puteți pregăti crutoanele acasă, din pâine albă sau din pâine neagră, dacă vreți o mâncare mai sănătoasă. 



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies