Rețetă de supă de ceapă. Secretul chefului Florin Dumitrescu pentru acest preparat

Rețetă de supă de ceapă. Secretul chefului Florin Dumitrescu pentru acest preparat
Rețetă de supă de ceapă. Secretul chefului Florin Dumitrescu pentru acest preparat

Află din rândurile următoare care este secretul lui Florin Dumitrescu pentru cea mai bună supă de ceapă.

Supa de ceapă este un preparat specific franțuzesc, care se remarcă prin gustul său puternic și inconfundabil. Mai mult decât atât, pe lângă faptul că este un preparat delicios pentru masa de prânz, supa de ceapă are și numeroase beneficii pentru sănătate.

Descoperă în rândurile următoare cum să gătești acest preparat gustos și sănătos după rețeta chefului Florin Dumitrescu.

Ingrediente

Citește și: 5 preparate de post, sănătoase și rapide. Cum să gătești mâncare sănătoasă și delicioasă în mai puțin de 30 de minute

Rețetă supă de ceapă
Rețetă supă de ceapă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Pentru a prepara supa de ceapă ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • carne de pui
  • ceapă
  • morcov
  • țelină
  • ulei de măsline
  • pătrunjel
  • sare;
  • vin alb
  • apă
  • cojile de la legume (ceapă, morcovi, țelină)
  • 50 de grame de unt
  • cimbru proaspăt
  • două linguri de zahăr
  • coniac
  • brânză Gruyère
  • crutoane

Mod de preparare

Citește și: Bucură-te de o masă sănătoasă și gustoasă cu supa cremă de broccoli! O rețetă simplă și delicioasă pentru întreaga familie

Rețetă supă de ceapă
Rețetă supă de ceapă[Sursa foto: freepik]

După ce am spălat bine legumele, le decojim, iar cojile lor le punem într-o oală pe foc alături de câteva linguri de ulei de măsline.  Le lăsăm puțin să se rumenească, iar apoi cu ajutorul rămășitelor de la pui (spate, piele și cioturile de la aripioare) și a cojilor de legume (ceapă, morcovi și țelină), pregătim stocul.

Adăugăm sare și tulpina unei legături de pătrunjel. Ulterior, adăugăm un strop de vin alb și apă rece cât să se umple oala. Lăsăm oala la foc și ne ocupăm de ceapă.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Într-o oală adăugăm 50 de grame de unt gras, puțin ulei de măsline, cimbru proaspăt și ceapa tocată. Lăsăm ceapa să se călească, iar apoi adăugăm sare și două linguri de zahăr. Adăugăm puțin coniac flambat după ce luăm oala de pe foc, amestecăm bine și lăsăm alcoolul să se evapore. Ulterior, adăugăm și puțin vin alb și mestecăm până se omogenizează compoziția. Strecurăm stocul și îl punem peste ceapă.

Lăsăm să fiarbă în jur de 45 de minute sau o oră.

Crutoanele se prepară din pâine tare, lăsată la cuptor până se rumenesc, condimentate după preferință cu sare și piper. După ce supa este gata, o punem în bol și adăugăm peste pâine sau crutoane. Dăm pe răzătoare brânza Gruyère, o punem peste crutoane și mai lăsăm la cuptor timp de câteva minute. Preparatul este gata.

Poftă bună!

Rețetă supă de ceapă
Rețetă supă de ceapă[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Supă cremă de broccoli. Savoarea verde ce încântă papilele gustative!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies