Rețeta de Tartă Tatin a la Jamie Oliver. Desertul cu mere este celebru în întreaga lume

Rețeta de Tartă Tatin a la Jamie Oliver. Desertul cu mere este celebru în întreaga lume
Rețeta de Tartă Tatin a la Jamie Oliver. Desertul cu mere este celebru în întreaga lume

Tarta Tatin este unul din cele mai cunoscute deserturi cu mere, iar Chef Jamie Oliver are o rețetă specială, foarte simplă cu numai 7 ingrediente ușor de procurat. Iată cum se face Tarta Tatin a la Jamie Oliver.

Rețeta de Tartă Tatin a la Jamie Oliver

Ingrediente

50 g unt tăiat cubulețe
500 g aluat foietaj
5 mere mici, de preferat un amestec de soiuri dulci și acrișoare
100 g zahăr brun
100 ml Calvados (coniac din mere)
1 păstaie vanilie, tăiată în jumătate de lungime și cu semințele scoase
1 mână de făină

Citeste si: Rețeta de ciocolată caldă recomandată de Mihaela Bilic. Cum să o prepari că să nu te îngrași

Rețeta de Tartă Tatin a la Jamie Oliver

Mod De Preparare

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

1.

Se încălzește cuptorul la aproximativ 190 de grade.

2. Se presară o mână de făină pe suprafața de lucru și se întinde aluatul de foietaj până ajunge la o grosime de aproximativ 0,5 centimetri. Mărimea trebuie să fie suficientă pentru a acoperi recipientul în care vei găti și să mai rămână in jur de cinci centimetri în jurul marginii.

3. Se curăță merele, se taie în jumătăți și se scot cotoarele.

4. Într-o tigaie pentru cuptor, se pun zahărul, coniacul și păstaia și semințele de vanilie. Se ține la foc mediu până când se dizolvă zahărul și se formează un caramel ușor. Atenție! Caramelul este foarte fierbinte, nu trebuie atins sau gustat!

Citeste si: 10 rețete celebre, inventate din greșeală. Povestea celor mai faimoase preparate pe care le consumi astăzi

5. Se adaugă jumătățile de măr, se amestecă bine și se mai lasă pe foc în jur de cinci minute sau până când să înmoaie ușor merele.

6. Se adaugă cubulețele de unt, apoi se acoperă totul cu aluatul de foietaj și se împing bine marginile în jos cu o lingură de lemn.

6. Se pune la cuptor pentru 25-30 de minute. Când e gata se răstoarnă pe o farfurie întinsă, cu foietajul în jos.

Se poate servi cu frișcă sau înghețată.

sursa: retete.unica.ro



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies