Unele dintre cele mai mari descoperiri s-au intamplat in urma unui accident, lucru valabil si in cazul mancarii. Greselile, sau, cu alte cuvinte, esecurile, au, paradoxal, o componenta de surpriza care le pot transforma in exact opusul lor: descoperiri uimitoare.
10 retete celebre, inventate din greseala
Drept dovada, asa s-a ajuns la razele X, penicilina, guma de mestecat, cuptorul cu microunde sau artificiile, acestea din urma descoperite chiar de un bucatar chinez.
Regula esecului transformat in succes se aplica cu brio si in cazul mancarii.
10 retete celebre, inventate din greseala:
1. CRÊPES SUZETTE
In 1896, chelnerul de 16 ani Henri Charpentier a incercat sa stinga o tigaie care luase foc cu o clatita.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Colaci cu ou. Bucate pentru Mosii de iarna
Citeste si: Rețetă de colivă, pas cu pas. Ce este bine să dai de pomană de Moșii de iarnă
2. TARTA TATIN
Desertul intors cu fata in jos a luat nastere dupa ce a fost uitat in cuptor. Intamplarea a avut loc intr-un hotel din Franta secolului 19, detinut de surorile Stephanie si Caroline Tatin. Stephanie gatea o tarta cu mere, pe care a copt-o, din intamplare, prea mult, si in incercarea de a o salva, i-a adaugat inca un strat de aluat deasupra. Si uite asa, francezii au mai creat o capodopera culinara.
3. INGHETATA PE BAT
Tanarul Frank Epperson si-a uitat paharul de suc, cu o spatula de lemn in interior, pe terasa casei sale din San Francisco. Peste noapte, sucul din pahar a inghetat, iar cand Epperson a vrut sa scoata batul din pahar, acesta a iesit cu tot cu sucul inghetat.