Rețeta de Tartă Tatin a la Jamie Oliver. Desertul cu mere este celebru în întreaga lume

Rețeta de Tartă Tatin a la Jamie Oliver. Desertul cu mere este celebru în întreaga lume

Tarta Tatin este unul din cele mai cunoscute deserturi cu mere, iar Chef Jamie Oliver are o rețetă specială, foarte simplă cu numai 7 ingrediente ușor de procurat. Iată cum se face Tarta Tatin a la Jamie Oliver.

Rețeta de Tartă Tatin a la Jamie Oliver

Ingrediente

50 g unt tăiat cubulețe
500 g aluat foietaj
5 mere mici, de preferat un amestec de soiuri dulci și acrișoare
100 g zahăr brun
100 ml Calvados (coniac din mere)
1 păstaie vanilie, tăiată în jumătate de lungime și cu semințele scoase
1 mână de făină

Citeste si: Rețeta de ciocolată caldă recomandată de Mihaela Bilic. Cum să o prepari că să nu te îngrași

Rețeta de Tartă Tatin a la Jamie Oliver

Mod De Preparare

1. Se încălzește cuptorul la aproximativ 190 de grade.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

2. Se presară o mână de făină pe suprafața de lucru și se întinde aluatul de foietaj până ajunge la o grosime de aproximativ 0,5 centimetri. Mărimea trebuie să fie suficientă pentru a acoperi recipientul în care vei găti și să mai rămână in jur de cinci centimetri în jurul marginii.

3. Se curăță merele, se taie în jumătăți și se scot cotoarele.

4. Într-o tigaie pentru cuptor, se pun zahărul, coniacul și păstaia și semințele de vanilie. Se ține la foc mediu până când se dizolvă zahărul și se formează un caramel ușor. Atenție! Caramelul este foarte fierbinte, nu trebuie atins sau gustat!

Citeste si: 10 rețete celebre, inventate din greșeală. Povestea celor mai faimoase preparate pe care le consumi astăzi

5. Se adaugă jumătățile de măr, se amestecă bine și se mai lasă pe foc în jur de cinci minute sau până când să înmoaie ușor merele.

6. Se adaugă cubulețele de unt, apoi se acoperă totul cu aluatul de foietaj și se împing bine marginile în jos cu o lingură de lemn.

6. Se pune la cuptor pentru 25-30 de minute. Când e gata se răstoarnă pe o farfurie întinsă, cu foietajul în jos. Se poate servi cu frișcă sau înghețată.

sursa: retete.unica.ro



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

VIDEO Antoni o complimentează pe Alexandra! Gagea intervine în discuție: "Mi se pare o fată cu simțul umorului, mi se pare o fată care a demonstrat că iubește!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor