Rețeta de Tartă Tatin a la Jamie Oliver. Desertul cu mere este celebru în întreaga lume

Rețeta de Tartă Tatin a la Jamie Oliver. Desertul cu mere este celebru în întreaga lume

Tarta Tatin este unul din cele mai cunoscute deserturi cu mere, iar Chef Jamie Oliver are o rețetă specială, foarte simplă cu numai 7 ingrediente ușor de procurat. Iată cum se face Tarta Tatin a la Jamie Oliver.

Rețeta de Tartă Tatin a la Jamie Oliver

Ingrediente

50 g unt tăiat cubulețe
500 g aluat foietaj
5 mere mici, de preferat un amestec de soiuri dulci și acrișoare
100 g zahăr brun
100 ml Calvados (coniac din mere)
1 păstaie vanilie, tăiată în jumătate de lungime și cu semințele scoase
1 mână de făină

Citeste si: Rețeta de ciocolată caldă recomandată de Mihaela Bilic. Cum să o prepari că să nu te îngrași

Rețeta de Tartă Tatin a la Jamie Oliver

Mod De Preparare

1. Se încălzește cuptorul la aproximativ 190 de grade.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

2. Se presară o mână de făină pe suprafața de lucru și se întinde aluatul de foietaj până ajunge la o grosime de aproximativ 0,5 centimetri. Mărimea trebuie să fie suficientă pentru a acoperi recipientul în care vei găti și să mai rămână in jur de cinci centimetri în jurul marginii.

3. Se curăță merele, se taie în jumătăți și se scot cotoarele.

4. Într-o tigaie pentru cuptor, se pun zahărul, coniacul și păstaia și semințele de vanilie. Se ține la foc mediu până când se dizolvă zahărul și se formează un caramel ușor. Atenție! Caramelul este foarte fierbinte, nu trebuie atins sau gustat!

Citeste si: 10 rețete celebre, inventate din greșeală. Povestea celor mai faimoase preparate pe care le consumi astăzi

5. Se adaugă jumătățile de măr, se amestecă bine și se mai lasă pe foc în jur de cinci minute sau până când să înmoaie ușor merele.

6. Se adaugă cubulețele de unt, apoi se acoperă totul cu aluatul de foietaj și se împing bine marginile în jos cu o lingură de lemn.

6. Se pune la cuptor pentru 25-30 de minute. Când e gata se răstoarnă pe o farfurie întinsă, cu foietajul în jos. Se poate servi cu frișcă sau înghețată.

sursa: retete.unica.ro



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină