Maica Ecaterina a explicat, pas cu pas, rețeta de tocinei, un deliciu ascuns din Bucovina.
Maica Ecaterina a pregătit, pentru Trinitas, o rețetă delicioasă, și anume tocinei, care pot fi serviți atât ca preparat de bază, cât și ca desert.
Ingrediente:
- 7-8 cartofi potriviți
- 2 ouă
- sare
- 2-3 linguri făină
Pentru servit:
- 3-4 linguri smântână
- 1-2 lingurițe zahăr pudră cu aromă de vanilie
- dulceață
Modul de preparare al tocineilor
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Maica începe prin a pregăti toate ingredientele necesare, astfel că rade cartofii, peste care adaugă sare și câteva linguri de făină. După ce toată compoziția este omogenizată, adaugă pe rând și ouăle, apoi ia compoziția în lingură și pune biluțele în uleiul încins.
Citește și: Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere- stirilekanald.ro
Cum pregătește maica Ecaterina tocineii pentru un desert delicios
De această dată, maica Ecaterina se folosește de acest preparat pentru a fi servit ca desert, astfel că după ce sunt gata și au fost scoși pe un prosop de hârtie pentru ca uleiul să fie absorbit, face un amestec din smântână și zahăr pudră, peste care pune dulceață după preferințe. “Așa arată. După cum v-am spus, ei pot fi folosiți ca desert și ca fel principal. Acum îi vom pregăti să-i folosim ca desert, așa că o să-i luăm cu mâna frumos, îi așezăm pe farfurie și îi pregătim pentru a fi duși la masa. Pot fi mâncați și reci. Acum vom bate puțină smântână cu puțin zahăr cu aromă de vanilie, omogenizăm bine. Facem un fel de sos de smântână pe care îl vom pune în centrul farfuriei și, bineînțeles, cu un pic de dulceață. Acum vom folosi puțină dulceață de trandafiri, dar se poate folosi orice fel de dulceață de cireșe amare, de cireșe, de vișine de afine. O rețetă simplă și gustoasă. Să aveți poftă bună!”, a mai povestit maica.