Rețeta de tort baclava cu frișcă, pregătită de Jamila: „Tortul baclava combină gustul baclavalei cu frișca naturală proaspăt bătută, iar rezultatul este minunat.”

Rețeta de tort baclava cu frișcă, pregătită de Jamila: „Tortul baclava combină gustul baclavalei cu frișca naturală proaspăt bătută, iar rezultatul este minunat.”
Rețeta de tort baclava cu frișcă, pregătită de Jamila: „Tortul baclava combină gustul baclavalei cu frișca naturală proaspăt bătută, iar rezultatul este minunat.”

Află din rândurile următoare cum prepară Jamila rețeta sa de tort baclava cu frișcă.

Jamila, cunoscutul bloger culinar, a venit în fața urmăritorilor săi din mediul online cu o nouă rețetă delicioasă. Este vorba de tortul baclava cu frișcă.  

Tortul baclava combină gustul baclavalei cu frișca naturală proaspăt bătută, iar rezultatul este minunat .”, a spus Jamila pe TikTok.

Rețeta de tort baclava cu frișcă, pregătită de Jamila 

Citește și: Alivenci moldovenești cu brânză dulce, rețeta pregătită de Jamila. “Foarte ușor de preparat, care vă va aduce aminte de copilărie.”

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citește și: Trucurile pe care le folosește Jamila în bucătărie pentru a scăpa de mirosul mâncării de pe mâini sau pentru a răci mai rapid cremele prăjiturilor

Ingrediente:

  • 200 de grame de zahăr;
  • 200 de ml de apă;
  • 2 linguri de apă de flori de portocal;
  • 120 de grame de unt topit și răcit;
  • 150 de grame de fistic;
  • 50 de grame de zahăr vanilat;
  • 750 de ml de frișcă neîndulcită;
  • 2 pachete de foi de plăcintă.

Pentru decor, avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • miere;
  • fistic;
  • trandafiri uscați.

Mod de preparare:

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

Jamila a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.

Pentru început va trebui să fac un sirop din cantități egale de zahăr și apă. Avem nevoie de un sirop gros care să lege bine baclavaua. Voi începe cu apa, pe care o pun într-o cratiță. Peste apă voi pune zahărul. Voi aștepta za zahărul să se dizolve și voi fierbe siropul pentru aproximativ 5 minute.

În continuare, va trebui să tai foile de plăcintă în funcție de diametrul tăvii în care voi coace baclavaua. În tava în care voi coace baclavaua am pus jumătate din foi, adică foile de la un pachet de plăcintă. Peste foi voi pune fisticul, iar peste fistic voi pune restul de foi. Voi tăia baclavaua ca pe pizza, în 8 triunghiuri. După ce am tăiat baclavaua, va trebui ca pe deasupra să adaug untul.
Eu am aici unt topit și răcit. Îl voi pune peste toată baclavaua, astfel încât să intre peste tot. Voi pune acum tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 20 de minute sau până când aceasta se va rumeni pe deasupra. Peste baclavaua fierbinte, proaspăt scoasă din cuptor, voi pune siropul, care este la temperatura camerei și o voi lăsa să stea pentru cel puțin 2 ore.
O să bat frișca. Am pus aproximativ 750 de ml de frișcă și o voi îndulci cu o cantitate minimă de zahăr. Pentru o notă orientală, voi pune și apă de trandafiri. Voi bate acum frișca la viteză maximă, până când aceasta va deveni o spumă fermă. Vom scoate foile de deasupra umpluturii de fistic. Pun din nou inelul tăvii, iar peste fistic pun din nou frișca bătută. După ce am nivelat frișca, voi pune tava la frigider cât timp mă voi ocupa de decor. Voi începe cu puțină miere, pe care o voi pune peste foile de plăcintă și voi decora cu trandafiri uscați și cu fistic. Am scos tava din frigider și deasupra voi pune decorul, iar apoi voi pune tava din nou în frigider, pentru cel puțin o oară înainte de a servi desertul
.”, a explicat Jamila pe TikTok.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Sirop de caise fără fierbere, secretul împărtășit de bunica Gherghina! “E nemaipomenit de bun. E o bunătate!”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies