Tortul cu mere și pișcoturi se face foarte ușor, dar este extrem de gustos. În plus, aspectul acestui desert o să-i cucerească pe toți cei dragi și cu siguranță veți fi lăudată pentru efortul depus.
Dacă sunteți începătoare în arta deserturilor, dar vreți să faceți un tort cu mâna dumneavoastră, nu vă aruncați la rețete prea complicate. Încercați o rețetă simplă, dar de efect: tortul cu mere și cu pișcoturi.
Tortul cu mere și pișcoturi, simplu și delicios
Torturile fac parte din categoria deserturilor puțin mai complicate. Asta nu înseamnă că nu se pot face acasă sau că trebuie să vă dați bătute din start.
Așadar, dacă sunteți la început, luați-o pas cu pas. Cea mai simplă rețetă de tort este cea de tort cu mere și cu pișcoturi. Este un desert de post, care se face foarte repede.
Aveți nevoie de doar câteva ingrediente și chiar nu aveți cum să dați greș cu această rețetă.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente:
- un kg de mere
- 400 ml de apă
- 6 linguri de zahăr
- două plicuri de budincă de vanilie
- un pliculeț de zahăr vanilat
- o pungă de pișcoturi
- ciocolată de menaj, pentru decor
Cum se face tortul cu mere și cu pișcoturi
Spălați merele, curățați-le de coajă și dați-le prin răzătoarea mare. Într-o cratiță, puneți merele rase și jumătate din cantitatea de apă si lăsați-le să fiarbă, până când veți observa că merele se înmoaie.
După aceea, adăugați zahărul și zahărul vanilat și amestecati bine. Separat, într-un castron puneți cele două plicuri de budincă de vanilie și restul de apă și amestecați bine.
Turnați această compoziție peste merele fierte.Lăsați totul pe foc mic până în momentul în care veți obține o compoziție groasă. Luați o formă rotundă de tort, tapetați-o cu folie de aluminiu, chiar și pe pereți, și așezați un strat de pișcoturi.
Peste pișcoturi turnați jumătate din cantitatea de mere și nivelați frumos, pentru ca totul să fie cât mai uniform.
Apoi puneți din nou pișcoturi și cealaltă jumătate din compoziția de mere. La final, trebuie să așezați încă un rând de pișcoturi.
Topiți ciocolata la bain-marie și apoi puneți-o peste ultimul strat de pișcoturi. Tortul cu mere și cu pișcoturi trebuie lăsat la rece peste noapte, înainte de a-l servi.
Dacă nu aveți pișcoturi, puteți folosi fără probleme și biscuiți. Tortul va ieși la fel de gustos, mai ales că, așa cum știm cu toții, combinația de mere și biscuiți este genială.