Rețetă de tort Ferrero Rocher. Mod de preparare și ingrediente

reteta tort ferrero rocher
Rețetă de tort Ferrero Rocher. Mod de preparare și ingrediente

Tortul Ferrero Rocher este unul dintre cele mai rafinate și mai spectaculoase deserturi festive. Rețeta și modul de preparare sunt însă destul de simple.

Vă provocăm să încercați o rețetă delicioasă, care îi va încânta pe toți cei care vor gusta din această minunăție. Este vorba despre tortul Ferrero Rocher, o combinație deosebită de napolitană crocantă, multă ciocolată și delicioasele alune de pădure.

Tortul Ferrero Rocher, regele deserturilor festive

ferrero rocher reteta

Citeste si: Cum se face blatul de tort cu vanilie

Dacă vreți să-i impresionați pe cei dragi cu un desert spectaculos, trebuie neapărat să încercați rețeta de tort Ferrero Rocher. Cu siguranță nu veți regreta alegerea făcută!

Nu o să vă amăgim să vă spunem că este cea mai rapidă rețetă, dar putem să vă garantăm că rezultatul final va merita toate eforturile dumneavoastră. 

Blatul acestui tort este simplu și nu aveți cum să dați greș cu el.

Este vorba despre un pandișpan clasic cu cacao, în care veți adăuga însă alune de pădure. 

Dacă nu vă permiteți să cumpărați alune de pădure, pentru că, într-adevăr, acestea sunt destul de scumpe, le puteți înlocui cu nuci. Tortul va ieși la fel de gustos. 

Crema acestui desert conține multă ciocolată, napolitane și bineînțeles, alune. 

Ingrediente pentru blat: 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: La ce temperatură se coc brioșele

  • 6 ouă
  • 150 gr zahăr
  • 200 gr făină
  • două linguri de cacao
  • un plic de praf de copt
  • un praf de sare
  • 400 gr alune de pădure sau nuci tocate

Ingrediente pentru cremă: 

  • 400 gr ciocolată cu lapte
  • 250 gr unt 
  • 150 gr Nutella
  • 50 gr napolitane cu vanilie

Ingrediente pentru decor:

  • 100 gr alune de pădure tocate (sau nuci)
  • bomboane Ferrero Rocher pentru decorat

Ingrediente pentru sirop:

  • 150 gr zahăr
  • esență de rom

Cum se prepară tortul Ferrero Rocher

prajitura ferrero rocher

Citeste si: Negresa de post. Cum iese delicioasă, chiar și fără lapte sau unt

Prima dată, vă apucați de pregătit blatul. Separați albușurile de gălbenușuri. Albușurile le bateți spumă, cu un praf de sare.

Apoi începeți să adăugați zahărul, puțin câte puțin, în timp ce mixați în continuare. Trebuie să obțineți o spumă tare, care să nu cadă dacă întoarceți bolul invers.

Adăugați gălbenușurile, unul câte unul, și amestecați ușor, cu o spatulă. Apoi puneți făina amestecată cu praful de copt și o încorporați în spuma de albușuri. 

Aveți grijă să amestecați cu mișcări ușoare, ca să nu iasă aerul din albușuri. Puneți și cacaoa, dar și alunele de pădure sau nucile și omogenizați.

Blatul astfel obținut îl turnați într-o formă rotundă, care să aibă pereții detașabili și în care ați așezat hârtie de copt.

Băgați blatul în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 35-40 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. 

Lăsați blatul să se răcorească puțin în formă, după care îl scoateți pe un grilaj de bucătărie, să se răcească de tot.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Atunci când tăiați blatul, trebuie să folosiți un cuțit foarte bine ascuțit. Până se răcește blatul de tort, puteți să pregătiți siropul cu care îl veți însiropa.

Într-o crăticioară cu fundul mai gros, puneți zahărul să se caramelizeze, la foc mic. Amestecați în el din când în când și aveți grijă să nu se ardă.

Când devine maroniu, adăugați o cană de apă și esența de rom și lăsați siropul să fiarbă, până când zahărul se va topi în totalitate. Apoi siropul se lasă la răcit.

Crema pentru tortul Ferrero Rocher se pregătește la final. Mai întâi, topiți ciocolata pe baie de abur. Aveți grijă să amestecați din când în când în ea. Folosiți ciocolată de calitate. Acest tort este mult prea rafinat, ca să puneți în compoziție ciocolată de menaj. 

După ce ați topit ciocolata, o lăsați să se răcorească. Atunci când ajunge la temperatura camerei, adăugați în ea untul și Nutella și amestecați bine. Crema astfel obținută se bagă în frigider, cel puțin o jumătate de oră.

Între timp, tăiați blatul în trei părți egale. Pe un platou, așezați primul blat, pe care îl însiropați bine, dacă vreți ca tortul să fie mai umed.

Apoi întindeți un strat de cremă și peste ea puneți o parte din napolitanele sfărâmate. Așezați încă un blat, îl insiropați și pe acesta și puneți cremă peste el.

Adăugați și restul napolitanelor. La final, puneți ultimul blat și îmbrăcați tortul în cremă de ciocolată. Ornați cu alune de pădure sau cu nuci și cu bomboane Ferrero Rocher. 



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Cum se face blatul de tort cu vanilie

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies