Rețetă de Tort Napoleon, cunoscut și sub numele de tort regesc!

reteta de tort napoleon
Rețetă de Tort Napoleon, cunoscut și sub numele de tort regesc

Tortul Napoleon reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  tort Napoleon. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos tort Napoleon, preparat exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Tort Napoleon

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  tort Napoleon, absolut delicioasă, în doar 13 pași simpli!

Timp de pregătire  – 40 minute

Timp de preparare  – 3 ore

Timp de răcire  – o oră+ 12 ore (pentru servire)

Timp total  – 4 ore și 40 minute+ 12 ore (pentru servire)

Porții  – 8 persoane

Ingrediente – Tort Napoleon

Ingrediente pentru blat

  • 2 ouă întregi (la temperatura camerei)
  • 200 ml apă rece
  • o lingură de oțet alb
  • sare (după gust)
  • 700 g făină
  • 400 g unt (la temperatura camerei)

Ingrediente pentru crem ă

  • 6 gălbenușuri de ou (la temperatura camerei)
  • 180 g zahăr granulat
  • 50 g amidon de porumb
  • 750 ml lapte (la temperatura camerei)
  • 250 g unt
  • o esență de vanilie

Ingrediente pentru decor

  • câteva decorațiuni de ciocolată albă (opțional)

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus.

În plus, această rețetă de tort Napoleon se va realiza în decurs de două zile, pentru că desertul nostru delicios are nevoie să fie ținut in frigider, peste noapte, pentru a se consuma așa cum trebuie. Haideți

să trecem la treabă!

tort napoleon reteta originala
Rețetă de Tort Napoleon, cunoscut și sub numele de tort regesc[Sursa foto: pexels]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citește și: Cea mai bună rețetă de tartă cu fructe. Te vei bucura de jocul texturilor și de un gust răcoritor.

Mod de preparare - Tort Napoleon

Pasul 1.

 În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de prepararea blatului. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 2 ouă întregi (la temperatura camerei), 200 de mililitri de apă rece, o lingură de oțet alb și sare (după gust). Cu ajutorul unei furculițe, vom bate bine toate aceste ingrediente.

Pasul 2.  Între timp, în robotul de bucătărie, vom adăuga 700 de grame de făină, 400 de grame de unt, tăiat în cubulețe mai mici (la temperatura camerei). Mixăm până când, din cele două ingrediente vom obține o textură sfărâmicioasă.

Pasul 3.  Imediat apoi, conținutul se va transfera într-un bol de dimensiuni mai mari, în mijlocul căruia vom forma un gol, pentru a adăuga amestecul de ouă de care ne-am ocupat puțin mai devreme.

Cu ajutorul unei spatule, începem să amestecăm, până când vom obține un aluat consistent, pe care ulterior îl vom transfera pe o suprafață plată, pentru a-l frământa direct cu mâinile, devenind astfel, cât mai neted cu putință.

Pasul 4.  Aluatul se va tăia în patru părți egale, din care vom lua 12 bucățele potrivite de aluat, pentru a începe să formăm mingi. Rând pe rând le vom așeza într-o tavă dreptunghiulară de cuptor, din sticlă termorezistentă, pe care o vom acoperi cu folie alimentară și o vom introduce la frigider pentru aproximativ o oră.

Pasul 5.  În acest timp, ne vom ocupa de prepararea cremei. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 6 gălbenușuri de ou (la temperatura camerei), alături de 180 de grame de zahăr granulat, dar și 50 de grame de amidon de porumb. Cu ajutorul unui tel le vom amesteca bine de tot, pe toate, până când vom obține o compoziție netedă.

Pasul 6.  Acum a venit momentul să punem pe aragaz, o oală de dimensiuni mai mari, în care vom turna 750 de mililitri de lapte (la temperatura camerei). Folosindu-ne de o lingură de lemn, vom amesteca în mod continuu în lapte, până când se va încălzi, însă nu până când va ajunge la punctul de fierbere. Imediat apoi, laptele se va turna peste amestecul de gălbenușuri de ou din bol, treptat, timp în care vom continua să amestecăm cu telul.

Pasul 7.  Amestecul se va turna înapoi în oală, iar oala se va pune pe aragaz, la foc scăzut spre mediu. Atenție însă! Este nevoie să amestecăm în mod constant, până când vom obține o textură cremoasă și gălbuie, moment în care vom îndepărta oala de pe foc.

retete de crema pentru tort napoleon
Rețetă de Tort Napoleon, cunoscut și sub numele de tort regesc[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețetă de Burfi cu banane și nuci. Un desert tradițional indian, ușor de preparat!

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul- stirilekanald.ro

Pasul 8.  Adăugăm în oală 250 de grame de unt, tăiat în cubulețe mai mici (la temperatura camerei), o esență de vanilie, iar apoi folosindu-ne de un tel, vom amesteca bine de tot, pentru a obține o compoziție netedă. Acoperim oala cu folie alimentară, astfel încât folia să atingă crema noastră din oală. Astfel, nu se va forma acel strat închegat deasupra. Oala se lasă afară, la temperatura camerei, pentru a se răci.

Pasul 9.  Din tava din frigider vom lua o singură minge de aluat, în timp ce pe restul le vom lăsa în continuare în frigider. Pe o hârtie de copt, așezată pe o suprafață plată, vom presăra puțină făină, iar cu ajutorul unui sucitor, vom întinde mingiuțele de aluat, rând pe rând, pentru a obține un strat subțire și rotund de aluat. Odată obținut stratul, cu ajutorul unei forme rotunde de dimensiuni mai mari, vom presa aluatul pentru a obține o formă perfectă pentru tortul nostru, însă stratul în plus, nu îl vom îndepărta momentan. Cu o furculiță vom înțepa aluatul din loc în loc.

Pasul 10.  Hârtia de copt se așază pe o tavă dreptunghiulară de cuptor, pe care o vom introduce la cuptor, la o temperatură de 190 de grade Celsius, pentru aproximativ 15 minute. Procesul se repetă pentru toate cele 12 mingiuțe de aluat.

Pasul 11.  Odată ce am scos toate straturile de tort de la cuptor, le vom așeza rând pe rând unul peste altul într-o farfurie de dimensiuni mai mari, moment în care vom îndepărta și stratul de aluat în plus, pentru a-l pune în robotul de bucătărie. Îl pornim și așteptăm să se sfărâme tot.

Pasul 12. A venit momentul să ne ocupăm de asamblarea tortului nostru Napoleon. Așadar, vom începe prin a așeza un strat de blat pe o farfurie de dimensiuni mai mari, peste care vom adăuga câte 3 linguri de cremă, pe care o vom întinde cu ajutorul unei spatule. Apoi va urma un alt strat de blat deasupra și alte 3 linguri de cremă, pe care de asemenea le vom întinde cu o spatulă. Procesul se va repeta până când s-au folosit toate straturile, iar la final, cu crema rămasă, vom unge atât suprafața de deasupra a tortului, cât și marginile. Tot deasupra și pe margini vom presăra și blatul pe care l-am sfărâmat în robotul de bucătărie.

Pasul 13.  Tortul se va ține la frigider peste noapte, iar când îl serviți, se poate decora cu câteva decorațiuni de ciocolată albă (opțional), iar rețeta este gata!

Tortul Napoleon  este gata și se poate servi. Poftă bună!

tort napoleon din foietaj
Rețetă de Tort Napoleon, cunoscut și sub numele de tort regesc[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețeta de Chec pufos cu cacao a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”, preparată ca la mama acasă!



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Rețeta de Chec pufos cu cacao a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”, preparată ca la mama acasă!

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ea este tânăra de 25 de ani care a murit după ce a căzut în gol cu liftul: ”Absurd, nu trebuia să fie așa”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?


Cookies