Turtele la tigaie sunt preparate tradiționale, pe care bunicile noastre le pregăteau cu mare drag, din doar câteva ingrediente. Dacă vă este dor de aceste minunate turte, noi vă spunem cum să le faceți și dumneavoastră, simplu și rapid.
Turtele sunt, de fapt, niște plăcinte de post, care se prepară foarte ușor. Chiar dacă pe vremuri, bunicile noastre le făceau pe plită, acestea pot fi gătite și în tigaie și vor ieși la fel de gustoase.
Rețeta veche de turte la tigaie
Dacă vă este dor de o rețetă tradițională, care să vă aducă aminte de copilărie, faceți neapărat celebrele turte la tigaie.
Este o rețetă extrem de ușoară și nu aveți cum să dați greș, chiar dacă faceți turte pentru prima dată. Le puteți servi cu gem de gutui, de caise, de prune sau cu dulceață de vișine. Merg foarte bine și cu zacusă.
Turtele sunt plăcințele de post, dar dacă nu vreți să le consumați așa, le puteți savura alături de o cană mare de lapte fierbinte, că tot este foarte frig afară.
De asemenea, turtele pot fi umplute cu brânză sau cu mezeluri sau le puteți mânca în loc de pâine, la felurile principale de mâncare.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Turtele vor fi gata în mai puțin de o oră, așa că nu aveți niciun motiv să nu încercați această rețetă.
Ingrediente pentru turtele la tigaie:
- 500 g de făină
- 6 g de drojdie uscată sau 20 g de drojdie proaspătă
- 350 ml apă călduță
- 3-4 linguri de ulei
- o linguriță de zahăr
- un praf de sare
Cum se prepară turtele la tigaie
Într-un castron mai mare, cerneți făina, apoi adăugați drojdia, zahărul, apa și un praf de sare și frământați aluatul. Uleiul se adaugă treptat, în timp ce frământați în continuare.
Ca să vă iasă aluatul de turte perfect, trebuie să-l trântiți de câteva ori de masă. În acest fel, aluatul va deveni mult mai fin. Trebuie să-l frământați aproximativ 10 minute. După aceea, acoperiți castronul cu un prosop de bucătărie și lăsați-l la dospit, într-un loc călduros.
Când observați că aluatul și-a dublat volumul, este momentul să vă apucați de făcut turtele.
Apoi le puteți pune în tigaie, fără să adăugați ulei. Doar încingeți tigaia, puneți turta, acoperiți tigaia cu un capac și lăsați-o să se coacă, la foc mic. Întoarceți turtele pe ambele părți. Acestea vor fi gata când devin aurii.
Ca să fiți sigure că sunt făcute, rupeți puțin din turte și vedeți dacă sunt coapte în mijloc.