Vinetele umplute cu carne de vită și legume coapte reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de vinete umplute cu carne de vită și legume coapte în sos de roșii. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase vinete umplute cu carne de vită și legume coapte în sos de roșii, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Vinete umplute cu carne de vită și legume coapte în sos de roșii
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de vinete umplute cu carne de vită și legume coapte în sos de roșii, absolut delicioase, în doar 9 pași simpli!
Timp de pregătire – 40 minute
Timp de preparare – 50 minute
Timp total – o oră și 30 minute
Porții – 6 persoane
Ingrediente – Vinete umplute cu carne de vită și legume coapte în sos de roșii
- 5 linguri de ulei
- 6 cepe galbene
- 750 g carne tocată de vită
- 12 linguri de pastă de tomate
- 11 roșii
- un ardei iute
- 6 căței de usturoi
- sare
- piper negru măcinat
- o legătură de pătrunjel proaspăt
- 6 vinete mai mici
- 6 pahare de apă
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Rețetă de curcan la cuptor. O friptură fragedă, demnă de o masă festivă
Mod de preparare - Vinete umplute cu carne de vită și legume coapte în sos de roșii
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 5 linguri de ulei. Imediat apoi, în momentul în care uleiul s-a încins, vom adăuga și 6 cepe de dimensiuni potrivite, galbene, pe care le-am tocat mărunt în prealabil.
Pasul 2. În continuare, vom avea nevoie de 750 de grame de carne tocată de vită, pe care o vom adăuga peste ceapă, în tigaie. Tot cu spatula, vom amesteca în carne și o vom înăbuși pentru aproximativ 5 minute, pentru a-și schimba culoarea și a se combina cu ceapa.
Pasul 3. Acum vom adăuga în tigaia noastră și 6 linguri de pastă de tomate, pe care o vom împrăștia bine cu spatula, pentru a se combina cu restul ingredientelor.
Pasul 4. În continuare, vom avea nevoie de 10 roșii de dimensiuni mai mari, pe care le vom decoji, le vom tăia în cubulețe potrivite și le vom da prin blender, conținut pe care îl vom adăuga în tigaie.
Amestecăm bine cu spatula. Este nevoie să adăugăm și un ardei iute, tăiat în fâșii mai subțiri, în prealabil, dar și 6 căței de usturoi dați prin răzătoare. Condimentăm cu sare, piper negru măcinat (după gust) și amestecăm și înăbușim pentru aproximativ 10 minute.Pasul 5. Acum vom avea nevoie și de o legătură de pătrunjel proaspăt, pe care îl vom toca mărunt în prealabil și îl vom adăuga și pe el în tigaie. Mai amestecăm pentru încă puțin timp, apoi luăm tigaia de pe foc.
Pasul 6. Între timp, ne vom ocupa și de prepararea vinetelor. Așadar, vom avea nevoie de 6 vinete de dimensiuni mai mici, la care vom face o tăietură pe mijloc, pentru a forma buzunarul în care vom pune umplutura, ulterior cu o lingură, vom scobi miezul la fiecare vânătă în parte. Presărăm sare pe vinete și le lăsăm deoparte pentru aproximativ 30 de minute.
Pasul 7. În continuare, vom avea nevoie de o tavă de cuptor, de dimensiuni mai mari, în care vom așeza vinetele, pe care le vom umple cu umplutura de carne pregătită. Deasupra vom așeza și câte o felie de roșie.
Pasul 8. Separat, într-un bol de dimensiuni mai mari, vom turna 6 pahare de apă, în care vom adăuga 6 linguri de pastă de tomate și sare și piper negru măcinat (după gust). Conținutul se amestecă cu un tel și se toarnă în tava de cuptor.
Pasul 9. Tava se introduce la cuptor, la o temperatură de 200 de grade Celsius, timp de aproximativ 50 de minute. După acest interval de timp, scoatem tava de la cuptor, ulterior și vinetele din tavă, iar rețeta este gata!
Vinetele umplute cu carne de vită și legume coapte în sos de roșii sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Coaste de porc fragede cu sos barbecue