Rețetă de Coaste de porc fragede cu sos barbecue

Rețetă de Coaste de porc fragede cu sos barbecue
Rețetă de Coaste de porc fragede cu sos barbecue

Coastele de porc cu sos barbecue reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  coaste de porc cu sos barbecue. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase coaste de porc cu sos barbecue, preparate exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de Coaste de porc cu sos barbecue

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  coaste de porc cu sos barbecue, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – 2 ore și 30 minute

Timp total  – 3 ore

Porții  – 2 persoane

Ingrediente – Coaste de porc cu sos barbecue

  • 2 linguri de zahăr brun+ un sfert de cană
  • 2 linguri de zahăr granulat
  • sare
  • piper negru măcinat
  • o linguriță de boia afumată
  • o linguriță de praf de chili
  • o jumătate de linguriță de praf de ceapă
  • o jumătate de linguriță de praf de usturoi
  • o jumătate de linguriță de oregano uscat
  • o jumătate de linguriță de piper cayenne
  • 1 kg coaste de porc
  • muștar
  • o cană și un sfert de ketchup
  • 4 linguri de sos de chili
  • o lingură de oțet de mere
  • o lingură de sos de soia
  • o lingură de boia de ardei afumată
  • o linguriță de praf de ceapă
  • o linguriță de praf de usturoi
  • sparanghel
  • morcovi
  • roșii cherry

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

cea mai buna reteta de coaste de porc cu sos barbecue
Rețetă de Coaste de porc fragede cu sos barbecue[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Salată Caesar cu creveți. Un preparat fresh și rapid!

Mod de preparare - Coaste de porc cu sos barbecue

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mici, în care vom adăuga 2 linguri de zahăr brun, împreună cu 2 linguri de zahăr granulat, sare (după gust), o linguriță de piper negru măcinat, o linguriță de boia afumată, o linguriță de praf de chili, o jumătate de linguriță de praf de ceapă,

o jumătate de linguriță de praf de usturoi, o jumătate de linguriță de oregano uscat și o jumătate de linguriță de piper cayenne. Cu ajutorul unei lingurițe, vom amesteca toate aceste ingrediente, pentru a le combina cât mai bine cu putință.

Pasul 2.  În continuare, ne vom ocupa de pregătirea coastelor noastre de porc. Așadar, vom avea nevoie de 1 kilogram de coaste de porc, pe care le vom clăti sub un jet rece de apă, iar ulterior le vom usca prin tapetare cu hârtie

de bucătărie. Imediat apoi, vom masa coastele noastre de porc cu un strat subțire de muștar, pe toată suprafața lor, iar deasupra vom presăra amestecul de condimente pe care l-am pregătit anterior, presând ușor cu mâna, pentru a rămâne lipit de coaste. În continuare, vom așeza coastele noastre de porc în folie alimentară, astfel încât să le acopere în totalitate.

Pasul 3.  Între timp, vom preîncălzi cuptorul la o temperatură de 230 de grade Celsius. Odată ce s-a încins, coastele se așază într-o tavă dreptunghiulară de cuptor, și se introduce la cuptor, pentru aproximativ 2 ore.

Pasul 4.  În acest timp, ne vom ocupa de pregătire sosului nostru barbecue. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga o cană și un sfert de ketchup, peste care vom adăuga un sfert de cană de zahăr brun,

4 linguri de sos de chili, o lingură de oțet de mere, o lingură de sos de soia și o lingură de boia de ardei afumată, o linguriță de praf de ceapă, o linguriță de praf de usturoi, o linguriță de piper negru măcinat și sare (după gust). Toate ingredientele se vor amesteca cu ajutorul unei spatule, pentru a se combina corespunzător.

reteta de coaste de porc cu sos barbecue
Rețetă de Coaste de porc fragede cu sos barbecue[Sursa foto: freepik]

Citește și: Robi a recunoscut ce simte pentru Teodora: „Te iubesc”. Familia tinerei este, însă, împotriva concurentului de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a sinucis, de fapt, Cătălina, secretara de la UMF: Am văzut-o, era...- stirilekanald.ro

Pasul 5.  După acest interval de timp vom scoate tava cu coastele de porc de la cuptor, vom rupe cu grijă folia de aluminiu de deasupra și vom turna peste ele, sosul de barbecue preparat, iar cu ajutorul unei pensule, îl vom împrăștia pe toată suprafața coastelor.

Pasul 6.  Tava se reintroduce în cuptor, pe grătarul de sus, pentru încă 15 minute. După cele 15 minute, vom scoate iar tava de la cuptor și vom turna și restul sosului de barbecue pe care l-am preparat, împrăștiat tot cu o pensulă. Tava se introduce la cuptor pentru alte 15 minute.

Pasul 7.  După acest interval de timp, tava se scoate de la cuptor, iar coastele se acoperă cu o folie de aluminiu, pentru 10 minute. Coastele de porc cu sos barbecue se pot servi cu sparanghel, morcovi și  roșii cherry, iar rețeta este gata!

Coastele de porc cu sos barbecue  sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!

coaste de porc cu sos barbecue
Rețetă de Coaste de porc fragede cu sos barbecue[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de ciorbă de perișoare tradițională. Este una din cele mai tipice ciorbe românești!



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Pizza cu pui. Îi poți adăuga orice topping vrei!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul postat de Doinița Oancea în ziua în care Lora și Ionuț Ghenu au devenit oficial soț și soție: „Să nu vă puneți măști și filtre”

VIDEO Motivul pentru care Bianca este de părere că Alexandra îl simte nesigur pe Gagea. Ce explicație oferă tânărul. “Modul în care te-ai comportat cu ea creează niște insecurități.”

Robi a recunoscut ce simte pentru Teodora: „Te iubesc”. Familia tinerei este, însă, împotriva concurentului de la „Casa iubirii”

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies