Rețetă delicioasă de drob vegetarian cu ciuperci

Rețetă delicioasă de drob vegetarian cu ciuperci

Cu ocazia apropierii sărbătorilor pascale, gospodinele pregătesc bunătăți fel de fel. Însă ce vom face dacă nu toată lumea consumă carne?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de drob vegetarian cu ciuperci, pe care îl puteți prepara odată cu venirea sărbătorilor pascale, mai ales dacă vă aflați printre persoanele care preferă să nu consume carne. În plus, descoperiți și care sunt secretele pentru un gust cât mai bun al drobului pentru Paște.

Drob vegetarian cu ciuperci

Ingrediente

Pentru a prepara un drob într-o formă de cozonac, veți avea nevoie de următoarele ingrediente: ciuperci (1 kg), ouă (10), pătrunjel (2 legături), mărar (4 legături), ceapă verde (7 legături), piper, sare și unt pentru călit.

Mod de preparare

Tot ce trebuie să faceți în pregătirea drobului vegetarian cu ciuperci, este să începeți prin a curăța, spăla și tăia mărunt ciupercile. Apoi vom trece și la ceapă, mărar și pătrunjel, pe care de asemenea, le vom tăia mărunt. Încingeți apoi o tigaie în care ați pus o lingură de unt și continuați prin a căli ciupercile, dar și jumătate din cantitatea de ceapă tăiată mărunt. În momentul în care observați că s-au călit, le puteți lua de pe foc.

Apoi amestecați-le cu restul cantității de ceapă și de verdeață rămasă, iar condimentarea se va face după gustul fiecărei persoane în parte. Din cele 10 ouă de care avem nevoie, opt dintre ele le veți bate exact ca pentru omletă, pentru ca mai apoi să le adăugați în compoziția pe care o aveți deja.

Continuați să amestecați până când veți observa că tot conținutul se va omogeniza bine.

Următorul pas este reprezentat de pornirea cuptorului la o temperatură de 200 de grade Celsius. Într-o tavă de cozonac pe care ați tapetat-o înainte cu hârtie de copt, veți turna întreaga compoziție realizată. Deasupra, după ce veți bate și celelalte două ouă din cele 10 de care avem nevoie pentru rețeta de drob vegetarian cu ciuperci, exact ca pentru omletă, le veți adăuga peste întreaga compoziție din tavă, pentru a se forma o crustă pentru drob.

În cuptorul preîncălzit, veți introduce tava cu drobul vegetarian cu ciuperci, pentru aproximativ 50-60 de minute. De obicei, se servește rece, alături de brânză proaspătă, ridichi, ceapă verde sau oricare alt aliment pe care doriți să îl consumați alături de acest delicios drob vegetarian cu ciuperci. Poftă bună!

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Mesaje de FLORII 2022. "Sper că această zi specială să îţi aducă tone de fericire în calea ta. La mulţi ani, de Florii!"

 

Secretul pentru un gust de nota 10

În cazul unui  drob vegetarian, secretul constă în timpul de coacere, în cantitatea de verdeață adăugată, dar și în timpul de lăsare la rece, după ce acesta a fost preparat.

În primul rând,  timpul de coacere  trebuie să fie de cel puțin 30 de minute, iar cel mult 60 de minute. Astfel, drobul va reuși să prindă crusta aurie de care are nevoie. În al doilea rând,  cantitatea de verdeață  adăugată trebuie să fie una mai mare, în comparație cu cea adăugată în rețeta unui drob care conține miel, pentru ca gustul să fie mai intens și mai delicios. Iar nu în ultimul rând, după ce a fost scos din cuptor, acesta trebuie lăsat afară, pentru a se răci. După acest timp în care s-a răcit și a ajuns la temperatura camerei, trebuie  să stea în frigider  pentru cel puțin 3 ore. Astfel, în momentul în care îl veți tăia, nu se va sfărâma.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025- stirilekanald.ro

Citeste si: Preț COZONAC Paște 2022: Cât vor plăti românii pentru acest preparat tradițional. „Problema este că aceste creşteri de costuri nu se opresc aici"

În cazul unui  drob care conține miel, secretul constă în pregătirea corectă a intestinelor și a măruntaielor de miel.

În primul rând,  intestinele de miel  trebuie spălate foarte bine în apă caldă, de 3-4 ori, iar apoi trebuie să fie frecate cu sare grunjoasă. Pe dos, le veți întoarce cu ajutorul unui băț rotund de lemn și se va repeta procesul cu sarea grunjoasă și apă. Abia apoi veți aduna toate intestinele într-un mănunchi și le veți înnoda la mijloc, pentru a le pune într-o cratiță cu apă, pe care o veți lăsa la înmuiat. Iar în al doilea rând,  măruntaiele de miel  trebuie să fie spălate foarte bine și să le puneți într-o cratiță la fiert, cu apă si o linguriță de sare. Din când în când se vor spuma și le veți lăsa să fiarbă, până când se vor înmuia.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Chiftele de post mănăstirești. Sunt ușor de preparat și delicioase, ca la mănăstire



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

MESAJE PAŞTE CATOLIC 2022. "Un iepuraș cu botic alb… A venit la voi în prag… Să vă aducă un ou roșu… Care să vă umple coșul… Ciocniţi?.. HRISTOS A ÎNVIAT!"

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

De ce nu se face cozonac în Vinerea Mare

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm