Rețetă delicioasă de falafel de post."Chifteluțe de legume, simplu de făcut și foarte gustoase!”

retete emisiunea well done de pe Kanal d
Falafel de post

Falafelul de post este o adevărată delicatesă, care se poate prepara într-un timp foarte scurt. V-ați gândit să căutați rețeta simplă preparată chiar de Ana Urucu?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  falafel de post, realizată de Ana Urucu, prezentatoarea emisiunii Well Done a canalului theExclusive, de la Kanal D. În plus, descoperiți și care este secretul pentru un falafel de post, preparat exact pe gustul vostru.

 

Falafelul de post  este un preparat care este gata într-un timp chiar foarte scurt, dacă veți ține cont de doar câțiva pași simpli.

Acest preparat are un gust deosebit de gustos și este unul dintre cele mai preferate, atunci când vine vorba de perioada postului, fiind un înlocuitor numai bun al chifteluțelor clasice.

În plus, datorită faptului că nu veți avea nevoie nici de prea multe ingrediente pentru a prepara această rețetă, o veți putea realiza cu ușurință chiar la voi acasă. Prin urmare, haideți să trecem la treabă și să pregătim împreună cea mai gustoasă rețetă de  falafel de post!

reteta de falafel de post
Falafel de post[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Ce pește este cel mai bun pentru copii și cum poți să-l pregătești rapid și delicios

Rețetă de  Falafel de post

Ana Urucu, prezentatoarea emisiunii  Well Done  a canalului  theExclusive ( Kanal D ), a realizat cea mai simplă rețetă de falafel de post, absolut delicioasă.

Ingrediente – Falafel de post

Veți avea nevoie de următoarele  ingrediente: 400 g de năut, pătrunjel, zeama de la o lămâie, o căpățână de usturoi, o lingură de făină, o lingură de bicarbonat de sodiu, cumin, o ceapă și câteva migdale.

Mod de preparare - Falafel de post

„Hai să facem compoziția de falafel.

Avem tot ce ne trebuie și un robot de bucătărie. O să punem prima oară ceapa, pe care o vom

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

mixa. Am pus și usturoiul și începem să adăugăm năutul. Câte puțin, nu tot odată, și continuăm să mixăm. O să adăugăm și pătrunjel, pentru că îi mai dăm un mix, după care ne ocupăm de cealaltă parte.

Cum v-am zis, multă verdeață, pătrunjel sau coriandru, sau chiar și, și. Punem compoziția într-un bol și ne ocupăm și de cealaltă parte.”

Până în acest moment, rețeta de  Falafel de pos t pare să fie mai mult decât ușoară, atunci când vine vorba despre prepararea compoziției, datorită faptului că avem nevoie de un robot de bucătărie care ne va ajuta la mixarea ingredientelor.

Nu trebuie să adăugăm decât ceapa, împreună cu usturoiul, iar apoi treptat năutul, alături de multă verdeață! Dar haideți să trecem și la pasul următor.

cea mai buna reteta de falafel de post
Falafel de post[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă delicioasă de spaghete carbonara. "O rețetă foarte bună și extrem de simplă!”

„Adăugăm încă puțin năut, mixăm, apoi încă puțină verdeață și mixăm iar. Iar acum ultima parte de năut, la fel mixăm, adăugăm pătrunjel și mixăm pentru ultima dată.

Punem toată compoziția în bol, iar apoi separat mixăm doar pătrunjelul rămas și îl adăugăm peste întreaga compoziție obținută.

Urmează să condimentăm compoziția de falafel. O voi transfera într-un bol mai încăpător și vom adăuga sare, piper, o lingură cu făină, ca să lege, o linguriță de bicarbonat de sodiu, tot pentru a lega compoziția, puțină zeamă de lămâie (este opțional) și aici avem cumin și amestecăm totul, cu ajutorul unei linguri. Deja miroase a falafel foarte bine! Cam aceasta este consistența la care ar trebui să ajungeți. Să nu fie foarte, foarte fină, dar nici bucăți foarte mari.”

Datorită faptului că, așa cum a menționat și prezentatoarea emisiunii, Ana Urucu, am apelat la prepararea acestei rețete delicioase de  Falafel de post, prin adăugarea a doar câtorva ingrediente, preparatul este mai mult decât ușor de realizat, fiind gata într-un timp chiar foarte scurt. Nu uitați totuși, pentru ca întreaga compoziție să se lege, trebuie să adăugați o lingură de făină și una de bicarbonat de sodiu. Astfel, veți evita ca acestea să se destrame.

falafel de post ca la restaurant
Falafel de post[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul- stirilekanald.ro

Citeste si: Cine este Jamila. "Eu am crezut că o să fac rețete pentru mama, verișoara mea de la Craiova și soacra din Maroc sau prietenele mele din liceu sau facultate."

„O să ne apucăm imediat de formarea chifteluțelor, doar că între timp punem uleiul la încins. Ne folosim de mâini. Este o compoziție care nu stă foarte, foarte legată, tocmai de aceea am și pus făină și bicarbonat. Continuăm să formăm biluțe falafel, până terminăm compoziția. Uleiul s-a încins, în momentul ăsta o să adaug câteva migdale, vor da un gust foarte bun.”

Un secret al acestei rețete de Falafel de post, dezvăluit de  prezentatoarea emisiunii, Ana Urucu, ține de faptul că, înainte ca falafelul să fie prăjit, trebuie să nu uitați să adăugați în uleiul încins, doar câteva migdale. Acestea vor oferi preparatului un gust absolut delicios și unic!

„A trecut aproximativ un minut și o să scoatem migdalele. Acum este momentul să adăugăm chifteluțele falafel în acest ulei care miroase fabulos! Falafelul este gata, avem aici niște pătrunjel și aș vrea să reprezinte verdeața care se află în interior. Crocante și foarte închise la culoare, la exterior și verzi și vii, la interior. O să le așezăm pur și simplu pe o altă farfurie. Aceasta este varianta mea de falafel, sper că v-a plăcut și vă urez poftă bună!”

Falafelul de post  este gata și se poate servi cald. Poftă bună!

Citeste si: 4 salate de crudități pentru slăbit. Le vei adora



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

„Sunt cea mai mare cheltuitoare din familie”. La ce vârstă a câștigat chef Patrizia Paglieri primii săi bani

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Cristina Spătar, mărturii sfâșietoare despre moartea mamei sale: ”Îmi rupea sufletul să o văd suferind”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?


Cookies