Falafelul de post este o adevărată delicatesă, care se poate prepara într-un timp foarte scurt. V-ați gândit să căutați rețeta simplă preparată chiar de Ana Urucu?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de falafel de post, realizată de Ana Urucu, prezentatoarea emisiunii Well Done a canalului theExclusive, de la Kanal D. În plus, descoperiți și care este secretul pentru un falafel de post, preparat exact pe gustul vostru.
Falafelul de post este un preparat care este gata într-un timp chiar foarte scurt, dacă veți ține cont de doar câțiva pași simpli.
În plus, datorită faptului că nu veți avea nevoie nici de prea multe ingrediente pentru a prepara această rețetă, o veți putea realiza cu ușurință chiar la voi acasă. Prin urmare, haideți să trecem la treabă și să pregătim împreună cea mai gustoasă rețetă de falafel de post!
Citeste si: Ce pește este cel mai bun pentru copii și cum poți să-l pregătești rapid și delicios
Rețetă de Falafel de post
Ana Urucu, prezentatoarea emisiunii Well Done a canalului theExclusive ( Kanal D ), a realizat cea mai simplă rețetă de falafel de post, absolut delicioasă.
Ingrediente – Falafel de post
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 400 g de năut, pătrunjel, zeama de la o lămâie, o căpățână de usturoi, o lingură de făină, o lingură de bicarbonat de sodiu, cumin, o ceapă și câteva migdale.
Mod de preparare - Falafel de post
„Hai să facem compoziția de falafel. Avem tot ce ne trebuie și un robot de bucătărie. O să punem prima oară ceapa, pe care o vom
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
mixa. Am pus și usturoiul și începem să adăugăm năutul. Câte puțin, nu tot odată, și continuăm să mixăm. O să adăugăm și pătrunjel, pentru că îi mai dăm un mix, după care ne ocupăm de cealaltă parte.
Până în acest moment, rețeta de Falafel de pos t pare să fie mai mult decât ușoară, atunci când vine vorba despre prepararea compoziției, datorită faptului că avem nevoie de un robot de bucătărie care ne va ajuta la mixarea ingredientelor.
Citeste si: Rețetă delicioasă de spaghete carbonara. "O rețetă foarte bună și extrem de simplă!”
„Adăugăm încă puțin năut, mixăm, apoi încă puțină verdeață și mixăm iar. Iar acum ultima parte de năut, la fel mixăm, adăugăm pătrunjel și mixăm pentru ultima dată. Punem toată compoziția în bol, iar apoi separat mixăm doar pătrunjelul rămas și îl adăugăm peste întreaga compoziție obținută.
Urmează să condimentăm compoziția de falafel. O voi transfera într-un bol mai încăpător și vom adăuga sare, piper, o lingură cu făină, ca să lege, o linguriță de bicarbonat de sodiu, tot pentru a lega compoziția, puțină zeamă de lămâie (este opțional) și aici avem cumin și amestecăm totul, cu ajutorul unei linguri. Deja miroase a falafel foarte bine! Cam aceasta este consistența la care ar trebui să ajungeți. Să nu fie foarte, foarte fină, dar nici bucăți foarte mari.”
Datorită faptului că, așa cum a menționat și prezentatoarea emisiunii, Ana Urucu, am apelat la prepararea acestei rețete delicioase de Falafel de post, prin adăugarea a doar câtorva ingrediente, preparatul este mai mult decât ușor de realizat, fiind gata într-un timp chiar foarte scurt. Nu uitați totuși, pentru ca întreaga compoziție să se lege, trebuie să adăugați o lingură de făină și una de bicarbonat de sodiu. Astfel, veți evita ca acestea să se destrame.
„O să ne apucăm imediat de formarea chifteluțelor, doar că între timp punem uleiul la încins. Ne folosim de mâini. Este o compoziție care nu stă foarte, foarte legată, tocmai de aceea am și pus făină și bicarbonat. Continuăm să formăm biluțe falafel, până terminăm compoziția. Uleiul s-a încins, în momentul ăsta o să adaug câteva migdale, vor da un gust foarte bun.”
Un secret al acestei rețete de Falafel de post, dezvăluit de prezentatoarea emisiunii, Ana Urucu, ține de faptul că, înainte ca falafelul să fie prăjit, trebuie să nu uitați să adăugați în uleiul încins, doar câteva migdale. Acestea vor oferi preparatului un gust absolut delicios și unic!
„A trecut aproximativ un minut și o să scoatem migdalele. Acum este momentul să adăugăm chifteluțele falafel în acest ulei care miroase fabulos! Falafelul este gata, avem aici niște pătrunjel și aș vrea să reprezinte verdeața care se află în interior. Crocante și foarte închise la culoare, la exterior și verzi și vii, la interior. O să le așezăm pur și simplu pe o altă farfurie. Aceasta este varianta mea de falafel, sper că v-a plăcut și vă urez poftă bună!”
Falafelul de post este gata și se poate servi cald. Poftă bună!
Citeste si: 4 salate de crudități pentru slăbit. Le vei adora